Автоаларма
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Автоаларма
Колеги, едно такова питане, провокирано от тази тема: viewtopic.php?f=35&t=221436. Съществува ли надеждна аларма, която да се активира от ключа на колата, а не отделно дистанционно? Алармата да може да звъни на GSM, да свете цялата колата ако трябва с фаровете барабар и да не може да се деактивира с връзване на мигачите накъсо. Незнам дали не се изразявам като лаик, но питам. Щото верно, че всяко нещо си има цаката, но все пак. Благодаря.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- JL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
Re: Автоаларма
Директно на въпроса - да , съществува всичко това, за което питаш.
Какво по- конкретно искаш да направиш?
Какво по- конкретно искаш да направиш?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
JL написа:Директно на въпроса - да , съществува всичко това, за което питаш.
Много ми е интересно, как ще стане това. Съвсем сериозно питам, защото това да ти светне цялата кола, заедно с фаровете, плафоните, мигачите...чак и на мен не ми става ясно как ще се накарат да светят, без някакви груби изцепки, като релета и ключета, защото това ще побърка лайт модула на колата.
Ако има аларма с модул, която да управлява всички тези светлини независимо от LCM-а, наистина става, ама ще е егати алармата

- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
mad_presley написа:JL написа:Директно на въпроса - да , съществува всичко това, за което питаш.
Много ми е интересно, как ще стане това. Съвсем сериозно питам, защото това да ти светне цялата кола, заедно с фаровете, плафоните, мигачите...чак и на мен не ми става ясно как ще се накарат да светят, без някакви груби изцепки, като релета и ключета, защото това ще побърка лайт модула на колата.
Ако има аларма с модул, която да управлява всички тези светлини независимо от LCM-а, наистина става, ама ще е егати алармата
Е30-та нали се заключва сега...какво ги мислиш тези аларми

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Със толкова апаши работата не е на добре. Мога да препоръчам на колегите да направят поне три неща за да се подсигурят поне малко.
1. Поставяне на допълнителна сирена без да се пипа оригиналната, така гепарда ще шунтира оригиналната и в точния момент ще писне втората.
2. Със НЦС-експерт се активират при аларма да мигат и късите и дългите - така дори да окъсят мигачите през мигачите на калниците (ЛЦМ-а като засече, че системата на мигачите е "на късо" ги гаси всичките) колата ще продължи да мига като побесняла, да не говорим, че мигането на къси и дълги е доста по-забележително, а за да окъсиш късите и дългите трябва да счупиш фаровете които после ще бъдат платени от застрахователя
3. На много от фабричните аларми е активирана опцията "включване/изключване на аларамата със ключ и дистанционно" трябва да стане "със дистанционно само" защото като разбият ключалката със мечата лапа какато на колегата и ще се изключи алармата.
Аз лично съм се замислил за алрама със пейджър и монтиране на по-хубави обемни датчици защото нашите са от преди 10-15 години.
1. Поставяне на допълнителна сирена без да се пипа оригиналната, така гепарда ще шунтира оригиналната и в точния момент ще писне втората.
2. Със НЦС-експерт се активират при аларма да мигат и късите и дългите - така дори да окъсят мигачите през мигачите на калниците (ЛЦМ-а като засече, че системата на мигачите е "на късо" ги гаси всичките) колата ще продължи да мига като побесняла, да не говорим, че мигането на къси и дълги е доста по-забележително, а за да окъсиш късите и дългите трябва да счупиш фаровете които после ще бъдат платени от застрахователя

3. На много от фабричните аларми е активирана опцията "включване/изключване на аларамата със ключ и дистанционно" трябва да стане "със дистанционно само" защото като разбият ключалката със мечата лапа какато на колегата и ще се изключи алармата.
Аз лично съм се замислил за алрама със пейджър и монтиране на по-хубави обемни датчици защото нашите са от преди 10-15 години.
- JL
- кандидат ентусиаст
-
mad_presley написа:JL написа:Директно на въпроса - да , съществува всичко това, за което питаш.
Здравей, колега!
Въпроса не е зададен за конкретен модел автомобил, затова и отговора не е пълен с подробности. Съгласен съм, че има автомобили, на които това не може да се направи, но има много такива, на които е просто по-трудно и въпрос на повече работа. Наистина имам в предвид добавяне на външни релета за управление директно на светлините или клаксона.
За елиминиране на алармата с окъсяване на мигачите искам да кажа, че всеки алармаджия, който не го мързи трябва да сложи отделни предпазители за мигачи на алармата, които са независими от захранването на самата аларма и при окъсяване на мигача гори само бушона му, а алармата продължава да функционира.
Аз лично ползвам модулна аларма GEMINI, която работи с оригиналния ключ на колата, но не съм се занимавал да паля фарове, плафони и др. защото не ми се струва нужно. За сметка на това имам GSM модул с двустранна връзка - получавам информация за състоянието на автомобила на мобилния си тел. и мога да управлявам разни неща по колата, като напр. да я угася отдалеч чрез изпращане на SMS с дадено съдържание.
Лошото е, че ако апашите набележат колата , нищо не може да я спаси, за съжаление.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
В случая говоря за елиминиране на оригиналната аларма в тази тема viewtopic.php?f=35&t=221436&start=0 Мигачите са дадени на късо за да ги изключи ЛЦМ-а и да не мигат, сирената е окъсена по същата причина. Фактически при колегата алармата се е активирала, но не е имало как да подаде нито звуков, нито светлинен сигнал.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Сори колеги, колета е Е39 525D ако има някакво значение. Питам щото колата няма никакава аларма и ако ще слагам, не съм по половинчатите работи. Спи в гараж, ама ми се налага да ходя насам натам с преспиване и не ми се ще да бъда изненадан неприятно някоя сутрин. Та затова поставих въпроса, дали е възможна такава комбинация от светлинни и звукови сигнали, някакси алармата да е независима от мигачи и т.н. и да мога да я управлявам от оригиналния ключ. Това е.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Elesar74 написа:Сори колеги, колета е Е39 525D ако има някакво значение. Питам щото колата няма никакава аларма и ако ще слагам, не съм по половинчатите работи. Спи в гараж, ама ми се налага да ходя насам натам с преспиване и не ми се ще да бъда изненадан неприятно някоя сутрин. Та затова поставих въпроса, дали е възможна такава комбинация от светлинни и звукови сигнали, някакси алармата да е независима от мигачи и т.н. и да мога да я управлявам от оригиналния ключ. Това е.
уверявам те, че и 2 аларми да сложиш огледат ли се и им трябва нещо или цяла, едиствено те спасява охраняем паркинг.... макар, че около 95г и от охраняеми се вдигаха коли

Тва е..... жалко, но това е факт!
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
В руските форуми отпреди 6 години разгадаха тайните на е39
Ugona net сайта е върховен. Качествена аларма няма.

- barret
- Потребител
-
- Кара: E39 525d 2002г.; Pajero V6 3000
Хайде тогава запознатите да споделят модели на аларми с такива екстри или къде (при кой алармаджия) може да се постави само въпросния ГСМ модул!?!
Моята аларма е с GSM модул, но ми я слагаха в Плевен. Ако има интерес ще дам телефона на човека който ми я направи. 

- JL
- кандидат ентусиаст
-
Това са няколко устройства за GSM известяване.
Ето за София:
http://inesauto.com/catalogue.php?cid=574
И още:
http://bsm-bg.com/#/bg/Products/id=5
И в Пловдив:
http://www.lesi-bg.com/bg/gsm.htm
И една препоръка - ако нямате опит, за монтажа, по-добре се доверете на техни специалисти, защото самото монтиране на колата не е по-сложно от една аларма, но програмирането на функциите е доста специфично. На мен лично ми отне цял ден разучаване, четене на инструкции и 40 изпратени SMS-а, докато разбера как действа и го настроя според моите нужди.
Ето за София:
http://inesauto.com/catalogue.php?cid=574
И още:
http://bsm-bg.com/#/bg/Products/id=5
И в Пловдив:
http://www.lesi-bg.com/bg/gsm.htm
И една препоръка - ако нямате опит, за монтажа, по-добре се доверете на техни специалисти, защото самото монтиране на колата не е по-сложно от една аларма, но програмирането на функциите е доста специфично. На мен лично ми отне цял ден разучаване, четене на инструкции и 40 изпратени SMS-а, докато разбера как действа и го настроя според моите нужди.

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Да бе Дяволе, така е, ама това значи ли дай да си оставяме колите отключени, че ако решат да ги крадат, няма какво да ги спре. Това са крайности. Потенциалните крадци силно варират, от печени спецове, до обикновенни аматьори. А никой не знае на какви ще попадне, не дай Боже. Думата ми е да се ползва устройство, което ще може успешно да изненада неприятно, една част от тази паплач, не всички. Извинявай, ама ако ти светне колата и засвири като дискотека и най-наглите крадци биха офейкали. А '95 г. беше бая отдавна, аз от това време знам и други примери....
14 мнения
• Страница 1 от 1