печка и охладителна система

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: печка и охладителна система

Мнение от Ivo_Borisov » 22 Окт 2010, 8:41

LUCIFER'S написа:трябва му един МИД и ще има и таймери.... аз пък си мисля, че си е екстричка като цяло, защото много бързо загрява мотора в кучи студ... а от там и вътре нали... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

и не си мислете, че е ташак тая печка... много бързо нагорещява и то брутално... :mhihi: да и се чудиш на кюмбета откъде вади тая мощност

Ти оправи ли твоята печка? Гледах в една тема беше писал каква грешка ти дава. Short cirquit to positive беше или нещо подобно. На мен ми дава това но не към positive а към ground. И печката ми работи когато и е кеф :banghead:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 22 Окт 2010, 9:01

Ами да ти кажа Иво честно не съм... в смисъл, че грешката излиза когато пробвам да направя нещо с таймерите!!! - когато я настроя да се вкл в определен час.., иначе когато ресетна блока или изчистя тая грешка със софт после си се пали автоматично след запалване или директно когато я вкл от МИДа.... вчера последно привечер бях с компа в гаража и си преглеждах това онова и я запалих с ИНПАта принудително бачкаше... на мен обаче толкова не ми е проблем, защото колата стои в гараж и зимата я карам рядко тази кола...

Nikolay86 написа:..Аз питам,че на компютъра(диагностика)темп.на антифриза е нещо от рода на 44градоса(примерно)на мотора 91-93..От какво може да е това,някакъв датчик :dunno:
Те това ми е въпроса :mhihi:

сигурен ли си, че това не са градусите на нагнетения въздух след турбото... да не ги бъркате двата показателя за температурата- на двигателя с тая на въздуха
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 23 Окт 2010, 12:10

Нищо не разбрах, как температурата на антифриза, е различна от тази на двигателя? Температурата на антифриза и на мотора, това не е ли едно и също нещо?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 23 Окт 2010, 18:12

LUCIFER'S написа:сигурен ли си, че това не са градусите на нагнетения въздух след турбото... да не ги бъркате двата показателя за температурата- на двигателя с тая на въздуха

Ами,като чели съм сигурен.. :mhihi: Това се зачудихме и ние с температурата на антифриза..Тия дни пак,ще я гледаме и вече със сигурност ще кажа.

Предишна

Назад към E39