печка и охладителна система
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Re: печка и охладителна система
По темата за да не работи печката или е топло навън (над 6 градуса по целзии) или има проблем, я някой предпазител я здухана електоника или кой знае какво
. За температурата термостат.

Логично е ако нещо не е платено да не се монтира изобщо а не да се монтира и да не може да се ползва (икономически съображения от гледна точка на производителя). Отключването е за да може както е казал DAEL да си я ползваш печката когато си поикаш а не когато електрониката реши - най-общо казано. А дистанционното управление си е баш екстратаIvo_Borisov написа:Според мен е така, защото печките ги слагат серийно а ако не си платил за екстрата, не можеш да я ползваш. Просто не ти е активирана. И тогава си трябва отключване.

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
gentata написа:По темата за да не работи печката или е топло навън (над 6 градуса по целзии) или има проблем, я някой предпазител я здухана електоника или кой знае какво. За температурата термостат.
Логично е ако нещо не е платено да не се монтира изобщо а не да се монтира и да не може да се ползва (икономически съображения от гледна точка на производителя). Отключването е за да може както е казал DAEL да си я ползваш печката когато си поикаш а не когато електрониката реши - най-общо казано. А дистанционното управление си е баш екстратаIvo_Borisov написа:Според мен е така, защото печките ги слагат серийно а ако не си платил за екстрата, не можеш да я ползваш. Просто не ти е активирана. И тогава си трябва отключване.
Ами добре, щом всички Д-та я имат тя печка защо тогава не е отключена на всички? Аз нямам откъде да я командвам, но поне да имам дистанционно да я управлявам. А и защо в листа с екстрите за моята кола нямам изписана печка щом я имам като екстра? Не е добавяна допълнително защото си имам етикет webasto.

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Ivo_Borisov написа:Аз имам печка, която докато не я отключих не се пускаше сама.

тука има всякакво инфо за печката за dтата
viewtopic.php?f=35&t=13124&start=15
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Така е, ама защото аз един път си играх с бушоните и ги разместих. Ама и първата зима с колата не ми е работила печката. И защо да я няма като екстра печката, да е записана в листа с екстрите щом я имам? 

- bg_11
- кандидат ентусиаст
-
totopz написа:Стана ми интересно за тези печки. Само по-новите BMW-та ли я имат?
Аз съм с 2.5 tds 1997. Може ли и аз да имам печка?
И аз това питам ... Колата е без датчик за външна температура /-40/ и за 3-4 мин стрелката отива на 12 часа и "заспива" там
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Ivo_Borisov написа:gentata написа:По темата за да не работи печката или е топло навън (над 6 градуса по целзии) или има проблем, я някой предпазител я здухана електоника или кой знае какво. За температурата термостат.
Ами добре, щом всички Д-та я имат тя печка защо тогава не е отключена на всички? Аз нямам откъде да я командвам, но поне да имам дистанционно да я управлявам. А и защо в листа с екстрите за моята кола нямам изписана печка щом я имам като екстра? Не е добавяна допълнително защото си имам етикет webasto.
Колега Иво, при комън рейл моторите на Е39 печката в този си вид на работа(да се включва само при температури по ниски от 6 градуса по целзий) се вгражда серийно и няма как да ти излезе в листата с екстри!
Това не е екстра, приятелю, не се заблуждавай!
- DAEL
- Дакела
-
bg_11 написа:totopz написа:Стана ми интересно за тези печки. Само по-новите BMW-та ли я имат?
Аз съм с 2.5 tds 1997. Може ли и аз да имам печка?
И аз това питам ... Колата е без датчик за външна температура /-40/ и за 3-4 мин стрелката отива на 12 часа и "заспива" там
При ТДС-а не се вгражда серийно такава печка, ако имате то тя е поръчана допълнително, демек екстра към колата.

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
трябва му един МИД и ще има и таймери.... аз пък си мисля, че си е екстричка като цяло, защото много бързо загрява мотора в кучи студ... а от там и вътре нали...

и не си мислете, че е ташак тая печка... много бързо нагорещява и то брутално...
да и се чудиш на кюмбета откъде вади тая мощност

и не си мислете, че е ташак тая печка... много бързо нагорещява и то брутално...

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- DAEL
- Дакела
-
LUCIFER'S написа:трябва му един МИД и ще има и таймери.... аз пък си мисля, че си е екстричка като цяло, защото много бързо загрява мотора в кучи студ... а от там и вътре нали...![]()
![]()
Еее спор няма, кеф си е, а и като чуеш само тупкането на печицата ...... некак ти става топло на душицата!?

- bg_11
- кандидат ентусиаст
-
DAEL написа:При ТДС-а не се вгражда серийно такава печка, ако имате то тя е поръчана допълнително, демек екстра към колата.

- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
DAEL написа:а и като чуеш само тупкането на печицата ......
Какво тупкане? Тя да не гори дърва

А сега сериозно за моя случай - значи ако в списака с екстри, който от BMW ми изпратиха, ако няма печка, значи нямам такова чудо в колата така ли?
- DAEL
- Дакела
-
totopz написа:DAEL написа:а и като чуеш само тупкането на печицата ......
Какво тупкане? Тя да не гори дърва
А сега сериозно за моя случай - значи ако в списака с екстри, който от BMW ми изпратиха, ако няма печка, значи нямам такова чудо в колата така ли?

Колега, печката като работи се чува тупкане, което много хора ги притеснява като го чуят за първи път, но този звук е от нормалната работа на печката?
Най-обикновенният начин да разбереш дали имаш печка е като огледаш левия ботуш на предния амортесьор за лепенка с надпис Webasto, или да погледнеш под купето от страната на шофьора (под шофьорската седалка) дали има малък ауспух (тръбичка) за печката.
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Добре де колеги нищо не написахте за температурата на антифриза..Споделете,какви са възможните причини за разлика м/у темп.на антифриза и мотора 

- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
DAEL, ще погледна другия път като си видя колата.
Nikolay86, нали ти казаха хората - термостат, че сигурно старият не затваря. Лятото проблемът не се проявява, защото е топло, но като застудее малко и колата не може да достигне работна температура. Може и да се изтества като се напъне колата за 1-2 минути (ако е на баир най-добре) - тогава би трябвало дори и да е студено стреклата да се изправи на 12 ч.
Nikolay86, нали ти казаха хората - термостат, че сигурно старият не затваря. Лятото проблемът не се проявява, защото е топло, но като застудее малко и колата не може да достигне работна температура. Може и да се изтества като се напъне колата за 1-2 минути (ако е на баир най-добре) - тогава би трябвало дори и да е студено стреклата да се изправи на 12 ч.
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
totopz написа:Nikolay86, нали ти казаха хората - термостат, че сигурно старият не затваря. Лятото проблемът не се проявява, защото е топло, но като застудее малко и колата не може да достигне работна температура. Може и да се изтества като се напъне колата за 1-2 минути (ако е на баир най-добре) - тогава би трябвало дори и да е студено стреклата да се изправи на 12 ч.
И 2та броя термостати съм ги сменил,както написах..,преди има няма 4-5месеца,Тя стрелката си отива до 12 часа и там си седи,няма проблем с това..Аз питам,че на компютъра(диагностика)темп.на антифриза е нещо от рода на 44градоса(примерно)на мотора 91-93..От какво може да е това,някакъв датчик

Те това ми е въпроса

34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3