ТДС Автоматик

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: ТДС Автоматик

Мнение от bg_11 » 17 Окт 2010, 9:38

Благодаря колеги ... ще проверя свещите ... Иначе тампоните са чисто нови ...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от avradjiev » 17 Окт 2010, 20:50

вероятно ще е от ГНП-то моята също притриса за около десет секунди .Когато загрява колата сутрин и при по студено време двигателя работи на около 850 оборота ,като позагрее малко започва да мърка като коте-падат оборотите.Пробвай да задържиш двигателя на тези обороти(850)загрял ако има леко претрисане от там ще е.Това си им е детска болест не се занимавай и си карай колата ,като си купиш нова глава на гнп-то работата ще се оправи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bg_11 » 17 Окт 2010, 22:30

Ами силно е възможно защото гледам днес , че помпата е пропуснала нафта ... вярно малко ... но е пропуснала ... Ще покарам известно време така ... че тоя месец вкарах половината и стойност в нея за нови части и консумативи ...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше 525 tds avtomat e39
Мечтае да кара: на нафтичка на левче.

Мнение от yakimovbg525 » 20 Окт 2010, 15:52

към колегата mimarr:пиши какво е станало,че и аз имам същите проблеми със скоростите.поздрави и успех. :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от mimarr » 20 Окт 2010, 17:32

yakimovbg525 написа:към колегата mimarr:пиши какво е станало,че и аз имам същите проблеми със скоростите.поздрави и успех. :yes:

Ами нищо за сега, проблема не е в скоростите, там всичко е ок. Включват си нормално. При тебе какво е не включват ли, разхода висок ли е?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше 525 tds avtomat e39
Мечтае да кара: на нафтичка на левче.

Мнение от yakimovbg525 » 21 Окт 2010, 9:12

здр.видях,че други ти пишат в темата,затова ти писах така.аз карам 525 тдс автоматик 97 год.досега съм нямал проблеми със кутията.но от една седмица имам чуството,че скоростите превклучват по късно и колата се тормози доста.а и си харчи повече.идея нямам какво е станало.поздрави.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 21 Окт 2010, 11:16

първо диагностика колега живи данни грешки и после ще мислиш
Барай шишарката Минкеее ....

Потребител
Аватар
Кара: 525 TDS' 99

Мнение от ABMW525 » 21 Окт 2010, 11:44

mimarr написа:Здравейте, колеги изчетох всичко писано по темата, но не срещнах нещо подобно. Проблема е следния: имам чувството че много късно ми се сменят предавките. Да приемем 4е тръгвам на 2ра, 3та включва около 3000-3500 об/мин., между трета и 4та същата работа, а 5та включва в 4ервената зона. Общо взето се получава едно трудно набиране особено след 100 км/ч. Кик даун като натисна почти никаква реакция, нито връща предавки, нито нищо. Разхода ми е бая висок 13-14 градско и си мисля че може и заради това да е така (ако карам нон-стоп на 2ра-3та). Някой ако е имал подобен проблем и/или знае отговора моля нека ме "светне".

Здравей, колега! От скоро и аз съм с ТДС'99 Автомат. Тъй като до сега не съм карал автоматик и не мога да преценя дали е нормално или не, но мисля, че и аз имам подобен проблем- висок разход 14/100 (вечерно, леко каране по "Цариградско" без задръстване ) и късна смяна на предавки. В Петък ще оставям колата на сервиз и ще споделя ако има нещо по темата. Ще следя и твоите писания пък дано хванем проблема, че като чета как на колеги с ТДС-и им харчи по 10/100 в града и лошо ми става :bang: Успех!
България е една от държавите, в които жестокостта към животните все още не се смята за престъпление! Нека всеки от нас направи нещо повече от това само да бъде член в тази група. Ако сте съпричастни към тази кауза, моля копирайте този текст и го поставете в своя профил!

Потребител
Аватар

Мнение от mimarr » 21 Окт 2010, 17:51

:yes: Дано измислят нещо твоите хора, че вече не знам, какви ли не диагностики и кво ли не. На всякъде ми взимат по 40 лева за да ми кажат "Нищо и нема на колата". Нещо ако има пиши. Ако ти кажат дебитомер, имам един в багажника перфектен ще ти го дам да пробваш да не се набутваш излишно. Успех!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 525 TDSA
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от monogamnia » 21 Окт 2010, 18:01

ABMW525 написа:
mimarr написа:Здравейте, колеги изчетох всичко писано по темата, но не срещнах нещо подобно. Проблема е следния: имам чувството че много късно ми се сменят предавките. Да приемем 4е тръгвам на 2ра, 3та включва около 3000-3500 об/мин., между трета и 4та същата работа, а 5та включва в 4ервената зона. Общо взето се получава едно трудно набиране особено след 100 км/ч. Кик даун като натисна почти никаква реакция, нито връща предавки, нито нищо. Разхода ми е бая висок 13-14 градско и си мисля че може и заради това да е така (ако карам нон-стоп на 2ра-3та). Някой ако е имал подобен проблем и/или знае отговора моля нека ме "светне".

Здравей, колега! От скоро и аз съм с ТДС'99 Автомат. Тъй като до сега не съм карал автоматик и не мога да преценя дали е нормално или не, но мисля, че и аз имам подобен проблем- висок разход 14/100 (вечерно, леко каране по "Цариградско" без задръстване ) и късна смяна на предавки. В Петък ще оставям колата на сервиз и ще споделя ако има нещо по темата. Ще следя и твоите писания пък дано хванем проблема, че като чета как на колеги с ТДС-и им харчи по 10/100 в града и лошо ми става :bang: Успех!

Няма такива с автоматици на който да им харчи 10л градско. Аз също карам автомат тдс 98г. и съм на 13л....

Потребител
Аватар

Мнение от ABMW525 » 21 Окт 2010, 18:26

mimarr написа::yes: Дано измислят нещо твоите хора, че вече не знам, какви ли не диагностики и кво ли не. На всякъде ми взимат по 40 лева за да ми кажат "Нищо и нема на колата". Нещо ако има пиши. Ако ти кажат дебитомер, имам един в багажника перфектен ще ти го дам да пробваш да не се набутваш излишно. Успех!!!

ОК, колега, ще те държа в течение. Ще пътувам обаче и ще се върна в началото на другия месец, та малко ще се забавя с инфото. Благодаря и за предложението с дебитомера, ще го имам предвид :yes:
България е една от държавите, в които жестокостта към животните все още не се смята за престъпление! Нека всеки от нас направи нещо повече от това само да бъде член в тази група. Ако сте съпричастни към тази кауза, моля копирайте този текст и го поставете в своя профил!

Потребител
Аватар

Мнение от ABMW525 » 21 Окт 2010, 18:36

monogamnia написа:
ABMW525 написа:

Няма такива с автоматици на който да им харчи 10л градско. Аз също карам автомат тдс 98г. и съм на 13л....

Съгласен съм, колега, че 10/100 за града е малко за това купе, мотор и скоростна кутия, но толкова хора пишат, че имат нисък разход, че започнах да се чувствам малко прецакан :D Аз под 13-14/100 не мога да падна, пък не я карам в задръстванията... Извинявам се за лекото отклонение от основната тема.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bg_11 » 21 Окт 2010, 20:32

ABMW525 написа:
Съгласен съм, колега, че 10/100 за града е малко за това купе, мотор и скоростна кутия, но толкова хора пишат, че имат нисък разход, че започнах да се чувствам малко прецакан :D Аз под 13-14/100 не мога да падна, пък не я карам в задръстванията... Извинявам се за лекото отклонение от основната тема.

Колега , Аз карам ТДС автоматик 97 от 3-4 месеца . На 2 3 пъти съм я засичал градско /Пловдив/ и гори 10-11 /засичам като пълня до горе и на 100 км допълвам / , но като ч купувах продавача спомена нещо за някъкъв чип за гориво ... Тъй като не съм чувал за подобно нещо не повярвах , но сега малко по малко започвам да вярвам ... Като гледам къкъв разход ви дават на вас ...
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е39 525 tds touring

Мнение от ZeRo » 17 Ное 2010, 15:59

Колеги и аз карам тдс 97г автоматик , градско също ми дава 10 литра но в Пловдив засичал съм е 4-5 пъти само един път имах разход 10,5л. Пълня до горе и след 300-400км пак до горе .На дълго 100 -200км. около 9 литра със средна скорост 90км

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kokoko » 16 Мар 2011, 0:03

при мен също превключваше трудно и маистора ми нещо направи с един комп ,за около 10 мин, взе ми 50 лв, и всичко е по старому в момента :D които има нужда мога на л,с да дам кординатите му за да не стане като реклама

Предишна

Назад към E39