Не иска да загасне, явно и е кеф да движи :))
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Straho_530D
- Потребител
-
Не иска да загасне, явно и е кеф да движи :))
Отново на мен се падна странен проблем, бедната ми 530ка не ще да загасне! Рядко се случва, но е доста стряскащо
. Един-два пъти загасна сама след 3-4 секунди, един-два пъти пък изключих климатика и чак тогава загасна, а един път трябваше на скорост да я гася! Моля ако някой има идея какъв е проблемът да ми помогне! Само уточнявам, че ключът ми е чисто нов, та се съмнявам в кльомборедът и в самия патрон, но аз не разбирам много-много. Ако пък има вече такава тема извинете ме, но не намерих баш такъв проблем в търсачката. Благодаря предварително!!!

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: Не иска да загасне, явно и е кеф да движи :))
Абе братче с какъв барутник си се нахулил...
за сефте чувам такова нещо, освен за един проблем, който е мн гаден за др не се сещам..., а проблема се изразява в следното. повечко масло от турбината почва да постъпва и гори в двигателя и няма гасене. Надявам се проблема обаче да не излезе при тебе такъв..., а нещо по електрониката или софтуерно....

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- buller
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39, 520i 1997
- Мечтае да кара: Mercedes CLS 63 AMG
Това съм го виждал само при Фиат
Проблемът там беше не в ключа, а в помпата, която има клапан, който прекъсва подаването на гориво. Е, той невинаги сработваше.
Нямам идея каква е системата при комън рейл-а, но ако е подобна - вероятно нещо в помпата се бъзика...

Проблемът там беше не в ключа, а в помпата, която има клапан, който прекъсва подаването на гориво. Е, той невинаги сработваше.
Нямам идея каква е системата при комън рейл-а, но ако е подобна - вероятно нещо в помпата се бъзика...
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
LUCIFER'S написа:Абе братче с какъв барутник си се нахулил...за сефте чувам такова нещо, освен за един проблем, който е мн гаден за др не се сещам..., а проблема се изразява в следното. повечко масло от турбината почва да постъпва и гори в двигателя и няма гасене. Надявам се проблема обаче да не излезе при тебе такъв..., а нещо по електрониката или софтуерно....
Ако беше от турбината, до сега двигателя вече да е на мармалад, защото започва да се форсира

По скоро ще е нещо с ключа, щом е нов, може някой да не си е свършил работата като хората.
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
buller написа:Това съм го виждал само при Фиат![]()
Добре че си ти колега да ме сетиш... като видях темата и започнах да се чудя дали и на мен не ми се е случвало този гаден проблем с Бимата и започнах да се плаша...но после като видях твоя пост се сетих,че за 2-3 месеца карах 1 Фиат които ми направи точно така... не искаше да гасне

иначе за на колегата проблема найстена може да е ключа... ако преди смяната му не ти е правила така...

- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Straho_530D написа:Отново на мен се падна странен проблем, бедната ми 530ка не ще да загасне! Рядко се случва, но е доста стряскащо. Един-два пъти загасна сама след 3-4 секунди, един-два пъти пък изключих климатика и чак тогава загасна, а един път трябваше на скорост да я гася! Моля ако някой има идея какъв е проблемът да ми помогне! Само уточнявам, че ключът ми е чисто нов, та се съмнявам в кльомборедът и в самия патрон, но аз не разбирам много-много. Ако пък има вече такава тема извинете ме, но не намерих баш такъв проблем в търсачката. Благодаря предварително!!!
кльомборедът се казва клеморед,колега

Относно проблема: Ако проблема ти идва от заключващия механизъм,това,че си с нова ключ няма никакво значение,дори и патрона на контакта да смениш пак няма да се оправи.Пак казвам АКО проблема идва от там тои е в механизма които свързва патрона на контактния ключ с механизма за заключване но волана.Обикновенно този механизъм се чупи и предтсвлява ето това :
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- RossenVlad
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i e39
Колега, сменял ли си стоп крушка или нещо др. подобно по електричеството?
На мен на една Фиестичка преди години ми се случи при подмяна на крушка да сложа неправилната и връщаше към релето. Получаваха се смешни неща.Примерно:
-врътвам ключа, за да издася колата изваждам го , прибирам го в джоба, а тя продължава да работи;
- натискам лостчето за мигача, те чистачки се включват:)
и всякакви такива интересни неща, а решението беше просто:)
успех!
На мен на една Фиестичка преди години ми се случи при подмяна на крушка да сложа неправилната и връщаше към релето. Получаваха се смешни неща.Примерно:
-врътвам ключа, за да издася колата изваждам го , прибирам го в джоба, а тя продължава да работи;
- натискам лостчето за мигача, те чистачки се включват:)
и всякакви такива интересни неща, а решението беше просто:)
успех!
- bronic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i e46 03'
- Мечтае да кара: 740d f01
mad_presley написа:LUCIFER'S написа:Абе братче с какъв барутник си се нахулил...за сефте чувам такова нещо, освен за един проблем, който е мн гаден за др не се сещам..., а проблема се изразява в следното. повечко масло от турбината почва да постъпва и гори в двигателя и няма гасене. Надявам се проблема обаче да не излезе при тебе такъв..., а нещо по електрониката или софтуерно....
Ако беше от турбината, до сега двигателя вече да е на мармалад, защото започва да се форсира![]()
По скоро ще е нещо с ключа, щом е нов, може някой да не си е свършил работата като хората.
това съм го виждал наживо при турбо-дизел мерцедес Ц класа, около 1998.
Проблема, наистина беше, че маслото от турбото отиваше при двигателя и нещеше да загасне сам, нямаше никакви признаци - нито свистеше турбото, нито имаше загуба на мощност, нито се форсираше само. При него имаше харч на масло - около 2л. на 8000 км. Ако и при колегата има такива харчове, може би наистина ще е нещо по-неприятно.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
LUCIFER'S написа:Абе братче с какъв барутник си се нахулил...за сефте чувам такова нещо, освен за един проблем, който е мн гаден за др не се сещам..., а проблема се изразява в следното. повечко масло от турбината почва да постъпва и гори в двигателя и няма гасене. Надявам се проблема обаче да не излезе при тебе такъв..., а нещо по електрониката или софтуерно....
Да и в случая щеше да почне да дими яко отзад заради маслото и единственото гаснене е спиране на въздуха ... само дето малко хора им идва на акъла да го направят. Повечето чакат да роди

+1 за ключа.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Малко офф. (извинявам се за което) Но ми е любопитно. 
А второто решение при такава ситуация не ли да се изгаси на скорост (за ръчна СК, за автомата въздуха е единственото решение наистина)ogata написа:.....и единственото гаснене е спиране на въздуха ... само дето малко хора им идва на акъла да го направят. Повечето чакат да роди![]()
+1 за ключа.

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Абе не знам дали скоростите ще помогнат - аз съм пробвал само със спиране на въздуха и работи. Пък и не му е тука темата това да го обсъждаме ... по-важното е че 5така няма тея симптоми, което си е един вид успокоение 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
Същото се случи с 525 след смяна на турбото..Запали нормално поработи 1-2 минути и започна адското форсиране(за около 7-8 секунди) и успяхме да я загасим на скорост,ноо след това няма палене....Някакви идеи

Последна промяна viki_to на 09 Ное 2010, 20:39, променена общо 1 път
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
viki_to написа:Същото се случи с 525д след смяна на турбото..Запали нормално поработи 1-2 минути и започна адското форсиране(за около 7-8 секунди) и успяхме да я загасим на скорост,ноо след това няма палене....Някакви идеи![]()
Ами ако не се върти коляновия вал с ключ, се разглабя двигателя.
ogata написа:Абе не знам дали скоростите ще помогнат - аз съм пробвал само със спиране на въздуха и работи. Пък и не му е тука темата това да го обсъждаме ... по-важното е че 5така няма тея симптоми, което си е един вид успокоение
Колега, къде е най-подходящото и бързо място за спиране притока на въздуха? Хубаво е да го знаят всички с дизели.
Относно форсирането, ако е автоматик, няма как да се загаси на скорост. Само давене я оправя...
- Straho_530D
- Потребител
-
Открих, че гасне веднага щом изключа климатика! Възможно ли е той да форсира двигателя, или нещо от тоя род? Ако например печката ми не работи, 'щото знам, че тия двигатели (комонрейлите) по принцип трудно загряват, а и колата сутрин като я запаля, ако е пуснат климатика работи по-лошо някак - леко притриса и звукът от двигателя е по-силен. в тоя ред на мисли, възможно ли е всъщност да нямам никакъв проблем с ключа и джаджите в ключалката, а да е свързано с неправилна работа на климатика, или нещо в тая посока? Извинете ме, ако задавам тъпи въпроси, но така и не успявам да разреша тоя гаден проблем!
колега не се притесняваи и аз съм с същия проблем команреил съм автоматик и някои път гасне някои път не иска гасне след 2 секунди след като съм завартял ключа според мен е някои клапан които се ебава ама не съм много запознат с този двигатела та нека които им разбира от системите да сподели или другия варянт които се сещам да заминява на пазара 

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2