Проблем с механизма за повдигане на ел.стакло e36 седан

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с механизма за повдигане на ел.стакло e36 седан

Мнение от gangstaned » 20 Окт 2010, 20:55

Дясното стъкло го "изплюва" вади го от рамката изостава от някоя от страните купил съм нови пасмасови "щипки" исправям на рака металните рамена на механизма но пак ги гъне ?

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: Проблем с механизма за повдигане на ел.стакло e36 седан

Мнение от vladi_a_i » 20 Окт 2010, 21:25

Триножника има заварка на едно място,да не се е отварила..и от там да засуква..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: другите да изтръпват

Мнение от 318iBMW » 20 Окт 2010, 21:41

Колега аз съм със същия проблем.Виж си уплътнението,където върви стъклото.На мен ми се е протрило (някакъв мъх е) и като е само гума го спира и се вади само.Купих нови водачи (пластмасовите) и малко смазване на уплътнението,където стъклото върви и се оправи.
Това го давам като съвет как да го оправиш колкото да работи пък,ако искаш да го направиш виж уплътнението и,ако е отишло ти си преценяваш... :yes: :wave:
BMW 318i PoWeR Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 20 Окт 2010, 22:55

318iBMW написа:Колега аз съм със същия проблем.Виж си уплътнението,където върви стъклото.На мен ми се е протрило (някакъв мъх е) и като е само гума го спира и се вади само.Купих нови водачи (пластмасовите) и малко смазване на уплътнението,където стъклото върви и се оправи.
Това го давам като съвет как да го оправиш колкото да работи пък,ако искаш да го направиш виж уплътнението и,ако е отишло ти си преценяваш... :yes: :wave:

колегата е прав. от това идват почти всички проблеми с тези стъкла. тези уплатнения стават като спирачки за стъклото.. това товари и моторчето и копчето (или модула) и цялта инсталация.
Изображение

Аватар

Мнение от polaris » 20 Окт 2010, 22:56

Да не са криви ножиците.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от igra4a_bmw » 20 Окт 2010, 22:58

gangstaned написа:Дясното стъкло го "изплюва" вади го от рамката изостава от някоя от страните купил съм нови пасмасови "щипки" исправям на рака металните рамена на механизма но пак ги гъне ?

колега на едно от рамената има един болт които се регулира на горе надоло с няколко мм
и на мен като се чупиедна штипка и се закриви и после с нови щтипки ми излизаше стьклото докато не се сьобразих да отвьрта тва бол4е да запьна надр страна малко и да си го стегна

Назад към E36