Проблем с Е39 520 i - прекъсва
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с Е39 520 i - прекъсва
Здравейте колеги, обръщам се към вас за малко помощ. Колата е Е39 520i 97 г. еденичен ванос и наскоро ми се появи проблем. Когато колата е на празен ход /на място/ без значение дали е загряла или не, се получава едно тресене доста усезаемо, отначало си помислих че е дебитомер та го смених днес, но за съжаление тресенето си остана. Другото което ми направи впечатление е, че на високите обороти /6-7хил./ пак на място се получава едно прекъсване, възможно ли е да се включва ограничителя на оборотите или ще е свързано с горе описания проблем? Благодаря предварително.
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Re: Проблем с Е39 520 i - прекъсва
Викаш не иска да се продуха
Ами след 6500 оборота е нормално да се включва прекъсвач. Свещи и бобини проверил ли си? Тресе ли при потегляне колата?

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
май тампони на двигателя или ск кутия погледни 

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
Пропуснах да кажа, че на 4-то или 5-то изфорсиране леко се заиграват оборотите. Смисъл падат леко за около 4-5 сек. и после си застават на нормалното положение
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
dikara написа:Свещи и бобини са си наред. При потегляне няма никакви ядове
как разбра че са наред свещите каква марка са ако са бош твърде вероятно е да е от това но ако приемем че свещите и бобините са наред остава клапана на картерните газове
Барай шишарката Минкеее ....
- el_nino
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 320i Convertible '87
Просто отиди на диагностика , да я закачат и там ще изкара какво й е на колата , мен ми звучи на някои от датчиците на коляновия или разпределителния вал , но това са само предположение , закачаш на диагностика и изкарва всичко , дори и бубините излизат ако има проблем в тях.
- ivaylo_shack
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520i E39
Колега имаше доста писано и за клапана за картерни газове, него сменчл ли си, да не е запушен?!
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
и аз залагам на клапана на картерните газове, според мен му се е разпаднала мембраната вътре в него и дърпа въздух.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
dikara написа:Пропуснах да кажа, че на 4-то или 5-то изфорсиране леко се заиграват оборотите. Смисъл падат леко за около 4-5 сек. и после си застават на нормалното положение
Кога смени горивния филтър за последно?
Клапана за картерните газове е чистен преди около два месеца и горивния филтър е нов на около 7000 км. Но едно нещо разбрах днес за дебитомера който взех нов, че бил китайски и много се съмнявам, че той продължава да ми прави номера.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Ами най лесно ще го провериш дали е от него като му откачиш буксата и покараш колата.

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
колега нещо пропускаш тука такива филми чистен клапан и проверени свещи и бобини малко ми се струва пресилен първо клапана няма какво да му чистиш той или работи или не работи второ свещите с поглед не винаги може да ги разбереш дали са в час и важното е и марката ако са Бош нормално е да тресе пък бобините и те как ги провери откача ли ги една по една да видиш как ще се държи мотора ...
Барай шишарката Минкеее ....
- sashozmeq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i Touring
- Мечтае да кара: BMW
Аз си мисля, че е ламбда сонда. Когато не работят добре се получава тресене на празен ход. Да се видят показанията на диагностика.
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Колега, може да е от доста неша- ламбда сонди както казаха колегите, датчици на колянов/ разпределителен вал, бубинии тн, както и клапана картерни газове, който е добре да смениш, ако не знаеш кога е сменян преди това. На диагностика не излиза ли нещо? Читава диагностика би трябвало да покаже нещо 

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2