Въпрос за возията на е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Re: Въпрос за возията на е36
arr0gance написа:Мейле.....и аз такива биалетки си купих (няма да правя лоша реклама на колегата) сложих ги след 3 дена като погледнах се беше скъсала,само дето дадох 30лв да ми ги сменят и незнам колко лв за самите тях.
Какви са тия истории зависи с колко напомпани гуми караш ?! Ела да разбиеме амортесьорите и шарнирите пък ако искаш ги напомпай на 10 атмосфери тия гуми и ми покажи,че тая кола ще има стегната возия,да ама....не.Има тема за пружините,според мен това е доста важна част от окачването и като цяло определя какво ще е поведението на колата ,по изострени,по бавни ,дали колата ще се люлее в завойте или ще ги реже,разбира се неможе да се сменят едни носачи и да си кажеш "абе мам*а му защо нещо тропа още".За да няма проблеми се отива в дару кар в джеба си носиш 500лв да можеш да смениш биалетките,тампоните,шарнирите и да ти останат джобни да сипеш газ, как се вика,но пък знаеш,че си сложил нещо истинско.Поуката от всичко до тук,е че няма смисъл да се сменя само едно нещо,ако цялата предница е разбита.
да.. това с пружините е много точно и е важна предпоставка

- iliev21
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60
- Мечтае да кара: по асфалт
Не сте ме разбрали,по колата всичко е ново и е здраво.Който иска може да дойде сам да се убеди.Не казах,че нещо ми тропа,а че колата ми вози малко по твърдо отколкото трябва.
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Радвай се,защото малко хора могат да се похвалят с това,като цяло е36-ците имат много стегната возия.Ако не те кефи,имам едни пружини с бяла маркировка дзънни и са твой 

Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
iliev21 написа:Долните шарнири са ми усилени Мейле преди 5 дена ги сложих промени се малко возията(ама старите бяха много зле може затова)а незнам на кой викаш външни?аз ги знам долен и горен,но може да греша поправете ме ако е така.много се чудех за тампоните бяха напукани но здрави,чудех се дали да ги сменя личеше си,че са много стари.
Номер 19 от схемата е външен или т.нар. къс шарнир - предполагам, че на него казваш долен, понеже погледнат в хоризонтална равнина се намира по-ниско от вътрешния. Номер 3 е вътрешния (наричат го още дълъг). Номер 5 е гумения лагер на носача, той поема хоризонталните колебания на колелото (напред - назад)

Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- iliev21
- кандидат ентусиаст
-
Да колега на номер 19 викам долен(къс).Мерси много на всички,вече ми стана ясно.
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
колега ,казваш ако не греша че си с газови амортисьори ,ето от там се променя возията, защото газовият амортисьор реагира по-бързо от масленият и от там се влошава меката возия ,но за сметка на стабилността, а това допълнено с усилени шарнири ,е твоят отговор 

- iliev21
- кандидат ентусиаст
-
Да колега с газови съм,а газовите не возят ли по-добре?Мерси за отговора
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
iliev21 написа:Да колега с газови съм,а газовите не возят ли по-добре?Мерси за отговора
По-стабилно ,да но не и по-меко

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2