Е 39 система за обдухване на колекторите помощ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- francuzina
- Потребител
-
Е 39 система за обдухване на колекторите помощ
Имам системата от БМВ донор на части. Каква е нейната функция и ако може да се постави на кола без тази система, как става? Двигателите са еднакви реазликата е само че моята няма тази система.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: Е 39 система за обдухване на колекторите помощ
Аз се чудя как да я разкарам, а ти искаш да я слагаш
Иначе служи да вкарва въздух в колекторите веднага след като запалиш, за да могат да се загреят катализаторите максимално бързо

Иначе служи да вкарва въздух в колекторите веднага след като запалиш, за да могат да се загреят катализаторите максимално бързо
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Sherman написа:Аз се чудя как да я разкарам, а ти искаш да я слагаш![]()
не да загреят, а за да доизгаря/окислява богатата смес след запалването, както и маслото

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
Въпрос на интерпретация...бях чел интервю на някъв инженер в БМВ точно за тая помпа...та той беше казал, че за катализаторите е критически важно да загреят максимално бързо...при мене тая помпа бучи макс 20-30 сек....за това време вкарва яко въздух, за да доизгори неизгорелия бензин...даже би трябвало да вкарва повече от необходимото, защото както знаем при бедни снеси температурите се покачват...та за тия 20-30 сек катализаторите би трябвало да са се сгрели достатъчно...то мотора си работи на по-богати смеси поне още няколко минути докато не вдигне нормална работана температура....
4 мнения
• Страница 1 от 1