Въпрос за возията на е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е60
Мечтае да кара: по асфалт

Въпрос за возията на е36

Мнение от iliev21 » 19 Окт 2010, 17:21

Колеги въпроса ми е конкретно,на какво основно се дължи.Как ще вози една кола?(по меко-по твърдо)моето BMW 318i 97г вози малко по твърдо от другите карал съм поне още 5 такива и возят по меко.Да кажа ,че несъм с спортно окачване.Благодаря
Изображение
При далечна опасност е рано да се тревожите,а при близка - вече е късно !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 M5

Re: Въпрос за возията на е36

Мнение от Nitrowalk » 19 Окт 2010, 17:35

С какви тампони си колега ? Доколкото знам полиуретановите правят возията по твърда !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 19 Окт 2010, 19:18

Возията зависи много от гумите ти (тесни - широки, висок - нисък профил, дали са рънфлат или не), от окачването (амортисиори - примерно ако са за смяна се предполага да са по-меки; пружини и т.н.). Не знам в какви е36-ци си се возил, но по принцип е36 няма кой знае каква чудна возия, по-скоро е стегната (поне аз така я определям, и аз съм със сток окачване). Ако искаш приятна возия, скачай на е39 ;) В крайна сметка на който каквото му допада.

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 19 Окт 2010, 19:30

Dirty M5 driveR написа:Возията зависи много от гумите ти (тесни - широки, висок - нисък профил, дали са рънфлат или не), от окачването (амортисиори - примерно ако са за смяна се предполага да са по-меки; пружини и т.н.). Не знам в какви е36-ци си се возил, но по принцип е36 няма кой знае каква чудна возия, по-скоро е стегната (поне аз така я определям, и аз съм със сток окачване). Ако искаш приятна возия, скачай на е39 ;) В крайна сметка на който каквото му допада.

абсолютно си прав

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iliev21 » 19 Окт 2010, 19:42

Какво значи рънфлат?Извинявам се за невежеството. :oops: Мерси за инфото колега.Иначе на мен 3-та серия си ми най харесва,та дори и лошо да вози.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Touring

Мнение от nakoone » 19 Окт 2010, 19:45

Dirty M5 driveR написа:Возията зависи много от гумите ти (тесни - широки, висок - нисък профил, дали са рънфлат или не), от окачването (амортисиори - примерно ако са за смяна се предполага да са по-меки; пружини и т.н.). Не знам в какви е36-ци си се возил, но по принцип е36 няма кой знае каква чудна возия, по-скоро е стегната (поне аз така я определям, и аз съм със сток окачване). Ако искаш приятна возия, скачай на е39 ;) В крайна сметка на който каквото му допада.

:yes: Да не забравим и гумите с какъв DOT са.И това има значение.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 19 Окт 2010, 19:54

Колегите добре са ти обяснили. Ако караш с гуми с борд 60-65 (това е втората цифра от гумите) ще имаш добра возия, аз със с такива и доста хора са ми казвали че е меко возенето. Минеш ли на борд под 60 - всичко отива по дяволите. :mhihi:
Всъщност според мен Е36 има сравнително добра возия, с оглед на базата (разстоянието между предната и задната ос). Когато съм с 4 човека и по хубав път е просто удоволствие да се шофира - всичко се поема меко и гладко. Просто нашите пътища изобщо не са хубави, но това е една друга тема на разговор. Иначе и аз съм с оригиналното окачване.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 19 Окт 2010, 19:59

Возията зависи от много неща,и една биалетка да имаш ще хлопа и тропа.Ако искаш по мека возия вземи си сток окачване,ако искаш по стегнато и твърдо се насочвай към м компонентите.Най лесно е да сложиш едни пружини с бяла маркировка и предницата ще омекне много :mrgreen: Като цяло возията е стегната на е36-цата,като всичко е изправно..........,ама като всичко в купето е чиста пластмаса с някакви мизерни изолаций и тн ще трака,тропа и човек не може да се почувства в голяма кола.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iliev21 » 19 Окт 2010, 20:23

Гумите с който карам са 205/60/15 Двата предни амортисьори са чисто нови на 3 месеца Мейле(газови)аз съм чувал,че газовите возили по-добре,аз си ги сменях и пружините ми са най обикновенни(стандартните)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 19 Окт 2010, 20:42

Имат значение и тампоните на предните носачите, както и дали си с нормалните виншни шарнири или усилените. Последните пренасят повече вибрации по шасито, а оттам и в купето. С такива гуми съм и аз и съм доволен от возията (изключвам дупките и павираните пътища).
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iliev21 » 19 Окт 2010, 21:00

Долните шарнири са ми усилени Мейле преди 5 дена ги сложих промени се малко возията(ама старите бяха много зле може затова)а незнам на кой викаш външни?аз ги знам долен и горен,но може да греша поправете ме ако е така.много се чудех за тампоните бяха напукани но здрави,чудех се дали да ги сменя личеше си,че са много стари.
Изображение

Аватар

Мнение от polaris » 19 Окт 2010, 21:16

Зависи и от пуржините какъв цвят са.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 19 Окт 2010, 21:18

зависи и с колко напомпани гуми караш :)
но ако всичко ти е стегнато и здраво по окачването е нормлано да вози по твърдо.
а и колата ти е 97'
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 19 Окт 2010, 23:51

Мейле..... :mhihi: и аз такива биалетки си купих (няма да правя лоша реклама на колегата) сложих ги след 3 дена като погледнах се беше скъсала,само дето дадох 30лв да ми ги сменят и незнам колко лв за самите тях.
Какви са тия истории зависи с колко напомпани гуми караш ?! Ела да разбиеме амортесьорите и шарнирите пък ако искаш ги напомпай на 10 атмосфери тия гуми и ми покажи,че тая кола ще има стегната возия,да ама....не.Има тема за пружините,според мен това е доста важна част от окачването и като цяло определя какво ще е поведението на колата ,по изострени,по бавни ,дали колата ще се люлее в завойте или ще ги реже,разбира се неможе да се сменят едни носачи и да си кажеш "абе мам*а му защо нещо тропа още".За да няма проблеми се отива в дару кар в джеба си носиш 500лв да можеш да смениш биалетките,тампоните,шарнирите и да ти останат джобни да сипеш газ, как се вика,но пък знаеш,че си сложил нещо истинско.Поуката от всичко до тук,е че няма смисъл да се сменя само едно нещо,ако цялата предница е разбита. :arrow:
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 20 Окт 2010, 0:03

:yes:

Следваща

Назад към E36