СПЕШНО!!!ПОМОЩ!!!ПРОБЛЕМА РЕШЕН!!!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: MINI COUNTRIMEN
Мечтае да кара: space shuttle

СПЕШНО!!!ПОМОЩ!!!ПРОБЛЕМА РЕШЕН!!!

Мнение от aryman » 18 Окт 2010, 20:25

Здравейте,колеги!

Появи се странен проблем с BMW 525d Е39.
Замина ми оригиналният акумулатор.Смених го с нов,със същите показатели по каталог.
На път е и новият да замине!Проблемът е следният-при напълно изгасена кола,дори и след 16-та минута се чува,че върти някакъв вентилатор,който не е климатроника.Колата загрява напълно нормално,климатроника работи на 6,reset бутона работи и той,сменен е и така нареченият таралеж преди 6 месеца.Почистих и блока,който отговаря за обдухването на стъклото,който беше пълен с листа,но ПРОБЛЕМЪТ си остава същият!
Този досаден вентилатор продължава да работи,дори и 4 часа след спирането на колата.
Чува се от дясно под филтъра за въздух на купето.

ПОМАГАЙТЕ-СПЕШНО!!!
Последна промяна aryman на 23 Окт 2010, 21:10, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Re: СПЕШНО!!!ПОМОЩ!!!

Мнение от anzak » 18 Окт 2010, 20:38

от дясно под филтъра е кутията с компютрите а от шофьорската страна е печката от където е по верояъно да чуваш шум
Барай шишарката Минкеее ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 18 Окт 2010, 20:44

ако е печката... ( намира се в шофьорския подкалник ) много лошо!!! електронния й блок е заминал вади бушона й- намира се отзад при акумолатора първия жълтия ( номер 47 отзад в багажника ) че да не направи поразия
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

Потребител
Аватар

Мнение от aryman » 18 Окт 2010, 20:47

След като махна филтъра на купето от дясната страна се чувстава как духа студен въздух.
Според мен печката работи нормално.Забравих да кажа,че и датчика за външна температура показва реални данни.
Днес я закачихме и на програма,която докладва неиндентифицирана грешка,но ми обясниха,че това е грешка от факта,че има чип на горивната рейка.
Мисля,че това не може да е проблема,защото карам тази кола от 3 години и досега не го е имало този проблем!

Потребител
Аватар

Мнение от aryman » 18 Окт 2010, 20:49

LUCIFER'S написа:ако е печката... ( намира се в шофьорския подкалник ) много лошо!!! електронния й блок е заминал вади бушона й- намира се отзад при акумолатора първия жълтия ( номер 47 отзад в багажника ) че да не направи поразия

Това вече съм го пробвал и за съжаление проблема с вентилатора остава същия!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 18 Окт 2010, 21:03

и при мен го има този звук като от вентилаторче, но се чува само вътре в купето /с ТДС съм/ доколкото знам съм без печка ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 18 Окт 2010, 21:15

aryman написа:
LUCIFER'S написа:ако е печката... ( намира се в шофьорския подкалник ) много лошо!!! електронния й блок е заминал вади бушона й- намира се отзад при акумолатора първия жълтия ( номер 47 отзад в багажника ) че да не направи поразия

казваш, че си сменял таралежа.... :roll: значи вентилатора на парното/АСто в купето ти върти... така ли е? разбери! изкарай буксата на таралежа остави колата да заспи и виж какво ще стане... ако спре- значи си търси нов таралеж - марка Валео с пластмасов корпус и тънки бодли!
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

Потребител
Аватар

Мнение от aryman » 18 Окт 2010, 21:22

LUCIFER'S написа:
aryman написа:

казваш, че си сменял таралежа.... :roll: значи вентилатора на парното/АСто в купето ти върти... така ли е? разбери! изкарай буксата на таралежа остави колата да заспи и виж какво ще стане... ако спре- значи си търси нов таралеж - марка Валео с пластмасов корпус и тънки бодли!

Вентилаторът на парното в купето не върти!
Утре ще изкарам буксата на таралежа и ще видя резултата,но ме съмнява ,че проблемът е друг,защото климатроника работи без грешки!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bg_11 » 18 Окт 2010, 21:57

latrel написа:и при мен го има този звук като от вентилаторче, но се чува само вътре в купето /с ТДС съм/ доколкото знам съм без печка ....

Автоматик ли ти е тдс-а ... ако ти е автоматик влизаш и чакаш колата да заспи .../при нас, тези който сме с автоматик е лесно , загасне ли лампата на скоростите / загасва и вентилаторчето ... Днес я пробвах ... стоях точно 16 мин. и колата заспа тотално ... нямаше светлина и в жабката ...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 18 Окт 2010, 22:21

ръчни скорости е и да ти кажа след 16 мин нищо не изгасва, понякога съм седял с часове вътре да си говоря с някой приятел и това "чудо" не спира

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Fiesta 1.25i
Мечтае да кара: A6 2.5 TDI

Мнение от totopz » 18 Окт 2010, 23:47

Добре де по шума не може ли да се разбере от къде бръмчи и какво точно бръмчи?
Свали този филтър от който се чува шума и виж какво има под него и дали то бръмчи.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 19 Окт 2010, 9:58

ей не се научихте значи,100 теми има сигурно!

Почвай да вадиш бушоните и виш на кой изчезва консумацията....като разбереш това ще ти се изяснят много неща
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hienata » 19 Окт 2010, 11:33

аз също мисля, че ти е печката - това че духа студено, не значи че не е тя. има функция само за "обдухване на купето" - без да загрява външния въздух - възможно е блока за управление да ти прави проблем, тази функция на печката също се включва/изключва от бордовия компютър.... провери да не би и това да прави проблеми?
с кой БК си? големия,малкия или навигация?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 19 Окт 2010, 11:37

meha написа:ей не се научихте значи,100 теми има сигурно!

Почвай да вадиш бушоните и виш на кой изчезва консумацията....като разбереш това ще ти се изяснят много неща

:yes:

Потребител
Аватар

Мнение от aryman » 19 Окт 2010, 13:47

hienata написа:аз също мисля, че ти е печката - това че духа студено, не значи че не е тя. има функция само за "обдухване на купето" - без да загрява външния въздух - възможно е блока за управление да ти прави проблем, тази функция на печката също се включва/изключва от бордовия компютър.... провери да не би и това да прави проблеми?
с кой БК си? големия,малкия или навигация?

Аз също мисля, че е печката и точно тази функция само за "обдухване на купето" - без да загрява външния въздух ! Почвам да вадя бушоните един по един както ме посъветва meha и ще пиша за резултата !
Да кажа вече от опит на всички колеги каращи дизел с печка, че под горивния филтър има идин блок който топли нафтата и обдухва предното стъкло, та този блок, явно трябва да се почиства от време на време, защото както ми каза едно приятелче като го отвориш ще е задръстен от листа и позна !!! Явно и той прави проблеми !

Следваща

Назад към E39