Свързване на изпарител към водната система на М40
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- johnni_b
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 525D 2001г.седан
Свързване на изпарител към водната система на М40
Колеги, имам проблем с газовата откакто захладня. Газовата е обикновенна с изпарител Voltran, а колата е 316 93г. с мотор М40. При по студено време изпарителя е студен, а колата е загряла. Парното си духа горещо, колата не загрява, стрелката си стои точно по средата, но изпарителя не стопля. Миналата зима имах същия проблем, но като захладня и минах само на бензин до началото на пролетта. Тази година пак същия проблем.Системата е обезвъдушена неколкократно и ефекта е същия. В момента изпарителя е вързан последователно на мъркуч №14 - отоплението на дросела. Та въпроса ми е къде е най-добре да се свърже. Също така моля някой да обясни малко по-подробно за водната система на тоя мотор, за клапаните на парното, откъде минава водата при спряно парно, защото ми направи впечатление, че когато парното е спряно мъркуч №18 загрява първи, а мъркуч №17 е студен и изпарителя се стопля доста по-бързо. В каква посока се върти водата? Сега мисля да закача изпарителя последователно на този мъркуч №18. Там дали ще е добре?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Re: Свързване на изпарител към водната система на М40
Ми общо взето ти е вързан правилно,изключи подгряването на колектора и сложи на негово място изпарителя. Долния щуцер на изпарителя трябва да ти е на вход,т.е. към троиника на главата,а горния се връзва към троиника на блока... Има и др. изисквания за монтаж на изпарителя,ако искаш го снимай да го видя къде е...
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- johnni_b
- кандидат ентусиаст
-
Ето снимки:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Ако го вържеш последователно на № 18, ще загрява само при пуснато парно - т.е. трябва да се върже паралелно там, с тройници, а и дебита ще е по-голям. Ама дали няма да се отрази на парното ?!?... Моя е вързан като при теб, но както каза Мишо, долния щуцер е вход. При мен там идва маркуча директно от тройника отзад на двг., а от горния щуцер влиза в колектора. Нямам оплаквания ни зиме ни лете...
- johnni_b
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, мерси за отговорите. Ще пробвам да изключа подгряването на колектора и ще видя дали ще има подобрение.
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
johnni_b написа:Колеги, мерси за отговорите. Ще пробвам да изключа подгряването на колектора и ще видя дали ще има подобрение.
17 и 18 са ти водните съединения на които трябва да се върже изпрителя. На сшемата по горе също е дадено и посоката. На тях не зависи дали парното е включено или не.

6 мнения
• Страница 1 от 1