Нормално ли е или е проблем? буталата са напукани.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Нормално ли е или е проблем? буталата са напукани.
Здравейте колеги,
преди няколко дни ми гръмна главата на 525 ТДС. След свалянето на главата се видя че и буталата са напукани отгоре и на няколко са отчупени малки парченца /колкото нокът/ по краищата.Цилиндрите неса надрани.Можеби от доста време са си така.
Питането ми е дали е нормално и ако сложа само друга глава дали колата ще я бъде?
преди няколко дни ми гръмна главата на 525 ТДС. След свалянето на главата се видя че и буталата са напукани отгоре и на няколко са отчупени малки парченца /колкото нокът/ по краищата.Цилиндрите неса надрани.Можеби от доста време са си така.
Питането ми е дали е нормално и ако сложа само друга глава дали колата ще я бъде?
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re: Нормално ли е или е проблем? буталата са напукани.
Може и така да карат, ама ги смени щото по-големите бели са на път. Пък и не знам кой уважаващ себе си майстор ще те пусне на пътя с нова глава и родили бутала 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
elementa написа:Здравейте колеги,
преди няколко дни ми гръмна главата на 525 ТДС.
А какво се случи та гръмна главата?
- koko525da
-
Колега,сменяй буталата защото аз точно заради счупено бутало продавам ДВГ на части

А какво се случи та гръмна главата?
Ами както си карах по магистралата почна да загрява леко и да надува системата а водата изби през преливника.Маистора които свали главата ми каза че е правена и е заварявана три пъти и сега е спукана на няколко места.
Ами както си карах по магистралата почна да загрява леко и да надува системата а водата изби през преливника.Маистора които свали главата ми каза че е правена и е заварявана три пъти и сега е спукана на няколко места.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Я ми кажи случайно да не ти е изолиран АГР клапана? Ако е така си го оправи да работи, и другото което трябва да се тества са дюзите.... наяденото от буталата е от тези две неща.... което е благоприятствано още повече ако си с чип...
Последна промяна LUCIFER'S на 18 Окт 2010, 20:35, променена общо 1 път
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
Я ми кажи случайно да не ти е изолиран АГР клапана? Ако е така си го оправи да работи, и другото което трябва да се тества са дюзите.... наяденото от буталата е от тези две неща.... което е благоприятствано още повече ако си чип...
С чип съм незнам какъв е и с колко е надута колато така я купих.Питането ми е ако сложа само една глава дали ще дияни колата? Защото неми се правят сериозни ремонти за момента.
С чип съм незнам какъв е и с колко е надута колато така я купих.Питането ми е ако сложа само една глава дали ще дияни колата? Защото неми се правят сериозни ремонти за момента.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
elementa написа:
няма да даяни...., а ще те издъни пак.., ако не си провериш АГРа, дюзите и т.н.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Колега бутала може да са ти подбити от клапаните.Предишните майстори не се знае кака са зацепили вала когато са слагали главата.Най вероятно буталата са си така още от тогава.Според мен ако не са счупени и нямят пукнатини може да карат още,но това е мое мнение.Ако проблрема е в дюзите няма да са ти подбити всички бутала все пак всички дюзи да се прецакат едновременно е много малко вероятно.Сменявай главата водната помпа и газ. 

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
elementa написа:Здравейте колеги,
След свалянето на главата се видя че и буталата са напукани отгоре и на няколко са отчупени малки парченца
tani bojilov написа:Според мен ако не са счупени и нямят пукнатини ....
Чукча писател, нет читател ... човека горе ясно си го обясни. Освен това ако не ти се правят по-сериозни ремонти за сега, остави на мира машината и ходи пеш, че едно друго моторче + обслужването и монтажа излиза в пъти повече от клапан, дюзи и бутала ...

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
10 мнения
• Страница 1 от 1