Пукнат картер

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Re: Пукнат картер

Мнение от DirtySouth » 13 Окт 2010, 20:06

Не махай тампоните ,а само ги разкачи колега отгоре от шпилките отвии гайките
I'm slowly drifting
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 Touring & X-series E70

Мнение от Miloshov » 13 Окт 2010, 23:40

Колега, сваляш картера, измиваш го (да няма масло и др. гняс) и отиваш да ти го заварят. Ако си от дружба пиши ще ти го заваря! :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Legacy 2.5 Limited
Мечтае да кара: Eлектромобил :)
Детайли за колата: Japan Power

Мнение от venom4o » 14 Окт 2010, 8:54

Аз го свалях картера. Точно както казаха колегите - гайките на тампоните- мотора го повдигаш малко ако имаш лебедка е добре в краен случай с крик на скоростите... Болтовете като имаше един супер скрит отпредната част на мотора при хидравличната помпа.Ако трябва проверете пробката като го свалите дали няма остатъчни напрежения или може да го е изпраскал някъде..Ако нестава картера гледам по 50 лева вървят 2-ра ръка даже и аз имам излишен от стария мотор. Успех и пиши какво е сталато!
п.с. Така и така ще го сваляш задължително му сменете гарнитурите и тази на цедката която е вътре ако можеш свали я и я измии с бензин хубаво както и осталата част от вътрешността на картера.
Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e31 850i ,f10 520d
Мечтае да кара: Детско багерче

Мнение от BMWgiunter » 14 Окт 2010, 15:37

Колеги ,мерси много за съветите ,реших щом така или иначе ще се сваля картера ,да купя "втора ръка" и днес картера вече е при мен и утре най-вероятно ще бъде монтиран.Мерси още веднъж за ценните съвети ,радвам се че съм част от този форум,в който има много отзивчиви колеги,ще се радвам и аз ако мога с нещо да ви бъда полезен.
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 16 Окт 2010, 20:31

Миналата седмица слекохме картера на един приятел на крик пред блока ! :mhihi:
Две крикчета - жабки под лапите на мотора , отхлабваш горните болтове на тампоните на двигателя , вдигаш с крикчетата малко ,колкото да се повдигне двигателя , за да може да се изкара картера и си ти ....
Лепилото за което говорят колегите , което е като пластелин се казва SUN -FIX.

http://www.sun-fix.com/en/sunfix100.php ,

Двукомпонентно (жълта и синя съставки) , месят се двете съставки докато лепилото стане зелено на цвят , след това се нанася на пукнатото място изчаква се да втвърди около 3 часа , след което можеш да се пили , да се дупчи , да се прави квото ти кеф ... , става твърдо като цимент. Въпреки , че в случая наи -добре е , че си взел друг картер ....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 320ci
Мечтае да кара: Е36 с F10 с turbo

Мнение от Бумърчето » 17 Окт 2010, 23:03

BMWgiunter написа:Здравейте колеги ,днес сменяхме маслото на един мой колега от службата ,и установихме че на картера има малка пукнатина ,която почва от пробката за източване на маслото и продължава около 1 сантиметър.Имам съмнения че е пукнат от пренавит картерен болт ...явно от предната смяна на масло.Когато се забърши с парцал тази пукнатина се забелязва че леко почва да сълзи и на 5 - 10 мин. образува лека капчица.Как може да се отстрани този проблем ,и дали ще се наложи да се купува нов картер.Благодаря много предварително :yes:

Сваляш картера обезмасляваш обилно измиване -накисване смяна на разтвора няколко пъти-заварка на аргон при МАЙСТОР иначе друг читав- не лепи пукнатината ще стане голяма става лошо!!!

Предишна

Назад към E36