Джанти за е36 от е60
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- grudev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 M-Sport
- Детайли за колата: 320D sapphire black
Джанти за е36 от е60
Здравейте,
интересувам се дали джанти с ЕТ20 ще паснат на Е36 седан без да опират гумите в калниците. Говорим за гуми 205/55 !
Ще има ли проблеми с опирането в калниците. В момента съм с 15ки ЕТ47 но мисля да закупя едни много файски от Е60 16-ки оригинални и доколкото разбрах разликата е само в това ЕТ и в диаметъра на отвора евентуално, кето не знам при двете коли колко е та ако може да ме светнете. Благодаря
интересувам се дали джанти с ЕТ20 ще паснат на Е36 седан без да опират гумите в калниците. Говорим за гуми 205/55 !
Ще има ли проблеми с опирането в калниците. В момента съм с 15ки ЕТ47 но мисля да закупя едни много файски от Е60 16-ки оригинални и доколкото разбрах разликата е само в това ЕТ и в диаметъра на отвора евентуално, кето не знам при двете коли колко е та ако може да ме светнете. Благодаря

Drift machine ....
- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
Re: Джанти за е36 от е60
Зависи от сетъп-а на окачването ти, но 205/55/16 на ет20 има огромен шанс да опира на е36.
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- grudev
- младши ентусиаст
-
Но има шанс и да не опира и да стои много добре малко по раздута, затова искам някой с опит да ми каже дали ще стане преди да действам 
окачването е стандартно, но не е проблем да му сложа тампони на пружините

окачването е стандартно, но не е проблем да му сложа тампони на пружините
Drift machine ....
- grudev
- младши ентусиаст
-
Ако са тия дето си мисля като модел дето сток излизат на е60 и си със сток окачване няма да опира.
Един комшия караше баш с тая конфигурация и нямаше проблем.Единственият проблем е че много на вън седят и стои малко като подарена тая джанта ма всеки с вкуса си.
Дай снимка на модела да ти кажа дали е същия и да дерзаеш.
Един комшия караше баш с тая конфигурация и нямаше проблем.Единственият проблем е че много на вън седят и стои малко като подарена тая джанта ма всеки с вкуса си.

Дай снимка на модела да ти кажа дали е същия и да дерзаеш.

- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
С тия гуми няма да стане. Шансовете на които се надяваш започват от 45 профил...

- grudev
- младши ентусиаст
-
това е джантата
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Drift machine ....
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
Cobb написа:С тия гуми няма да стане. Шансовете на които се надяваш започват от 45 профил...

Значи моя комшия караше с този модел http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:Crmm ... ms.jpg&t=1 но предполагам ЕТ-то е еднакво.
Както казаха колегите с гума на 50 или 45 мисля няма да има проблеми на сток окачване,но на по-висока само с проба ще се разбере.
Както казаха колегите с гума на 50 или 45 мисля няма да има проблеми на сток окачване,но на по-висока само с проба ще се разбере.
- grudev
- младши ентусиаст
-
Точно 55 гума търся да сложа, 50 - 45 не ме устройва защото ще си изгубя конфорта на возията и километража няма да отчита правилно, проверил съм на калкулатора, а и по тези неравни пътища не мерси, не ми се изправя точно тази джанта
отзад решението е в тампоните на пружините - по 2 тампона на пружина и проблема с опирането е решен. На предното ми е46 точно така бях направил. Джанта от 5-ца, но 17ка с 225/45 гуми и тампони на задните пружини, при пълен багажник и две кифли на задните седалки веднъж не опря. Колата изглеждаше много агресивна с по-стърчащите джанти, но не повече от калниците, беше много добре. В този случай мисля че няма да е по различно но ако имате мнение споделете, все пак е46 е малко по различна от е36.
Отпред няма да има проблем така излиза така че мисля че ще стане? Още по добре ще е ако намеря такава джанта с по-голямо ЕТ, например 25 - 35, но мисля, че точно този модел няма такава.

Отпред няма да има проблем така излиза така че мисля че ще стане? Още по добре ще е ако намеря такава джанта с по-голямо ЕТ, например 25 - 35, но мисля, че точно този модел няма такава.
Drift machine ....
- grudev
- младши ентусиаст
-
slatanic написа:Значи моя комшия караше с този модел http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:Crmm ... ms.jpg&t=1 но предполагам ЕТ-то е еднакво.
да офсета и при двете е еднакво - ЕТ20, тази също е от оригиналните за Е60 и също много ми харесва, но нямам оферта за такава. Както казах с тампони на пружините ще заспи, имам опит но на Е46, тук не знам дали е по-разично
Drift machine ....
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
grudev написа:Точно 55 гума търся да сложа, 50 - 45 не ме устройва защото ще си изгубя конфорта на возията и километража няма да отчита правилно, проверил съм на калкулатора, а и по тези неравни пътища не мерси, не ми се изправя точно тази джантаотзад решението е в тампоните на пружините - по 2 тампона на пружина и проблема с опирането е решен. На предното ми е46 точно така бях направил. Джанта от 5-ца, но 17ка с 225/45 гуми и тампони на задните пружини, при пълен багажник и две кифли на задните седалки веднъж не опря. Колата изглеждаше много агресивна с по-стърчащите джанти, но не повече от калниците, беше много добре. В този случай мисля че няма да е по различно но ако имате мнение споделете, все пак е46 е малко по различна от е36.
При два тампона на пружина както си писал,няма ли много да се вирне задницата на колата и да замяза на Москвик.

- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
Колко повече да ти споделяме ? Казахме ти - 205/55 ет20 в стоково е36 опира, тва е.
Ти вече дали ще я правиш на джип с тампони, или ще купуваш нови гуми, или ще раздуваш калници си е лично твоя работа. Както се и вижда вече, още от първоя пост си си наумил какво да правиш и сега си търсиш глупави оправдания. Щял да ти се намали комфорта от 55 на 50.
И кооооолко разлика ще ти даде километража ? 0.5 или 1 км ? Не знам как ще го преживееш чесно !
Ти вече дали ще я правиш на джип с тампони, или ще купуваш нови гуми, или ще раздуваш калници си е лично твоя работа. Както се и вижда вече, още от първоя пост си си наумил какво да правиш и сега си търсиш глупави оправдания. Щял да ти се намали комфорта от 55 на 50.

- grudev
- младши ентусиаст
-
nakoone написа:grudev написа:Точно 55 гума търся да сложа, 50 - 45 не ме устройва защото ще си изгубя конфорта на возията и километража няма да отчита правилно, проверил съм на калкулатора, а и по тези неравни пътища не мерси, не ми се изправя точно тази джантаотзад решението е в тампоните на пружините - по 2 тампона на пружина и проблема с опирането е решен. На предното ми е46 точно така бях направил. Джанта от 5-ца, но 17ка с 225/45 гуми и тампони на задните пружини, при пълен багажник и две кифли на задните седалки веднъж не опря. Колата изглеждаше много агресивна с по-стърчащите джанти, но не повече от калниците, беше много добре. В този случай мисля че няма да е по различно но ако имате мнение споделете, все пак е46 е малко по различна от е36.
При два тампона на пружина както си писал,няма ли много да се вирне задницата на колата и да замяза на Москвик.
Тампоните не повдигат задницата, а я втвърдяват колега. просто все едно съм със спортно окачване без да променям клиренса

Drift machine ....
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2