Метално звънтене около кардана

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Метално звънтене около кардана

Мнение от emok » 25 Сеп 2010, 23:27

Здравейте, от около близо година имам едно странно звънтене при смяна на скорости или рязко отнемане и подаване на газ. Звънтенето е тънко като вибриране на метал и според мен идва от кардана. Чува се отдолу и зад мен. Колата е 525 ТДС с ръчна скоростна кутия. Двата тампона на двигателя са за смяна , но звънтенето ми се чува назад. Има една тема по този въпрос, но не е довършена и проблема не е разгадан. Не смея да разглобя всичко за момента, защото искам да се ориентирам за евентуалния разход и да не се окажа неподготвен. Освен гуменото каре 2 на схемата има още едно което май го няма като резервна част - това под болт и гайка 11 и 12 дали проблема не е свързан с това каре(ако изобщо е каре). По улиците съм чувал и други Е39-ки да дрънкат като моята ,затова който се е сблъсквал с този проблем ,моля да сподели решението което е намерил.
Благодаря предварително.
141.png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Доста кончета в един обор.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Re: Метално звънтене около кардана

Мнение от sadex5 » 26 Сеп 2010, 0:43

Ти да си сменял скоро семерини на скоростната и дан ти се е разкачало отпред ауспуха, ами да си го напрайл мързеливо, с откачане на гърнето най отзад и наклон надолу силно???
Аз така направих, и после обаче се беше огънала тръбата на ауспуха и опираше в отражателните ламарини и ме побърка.....Дигни на канал и гледай, ама я запали студена, на топъл мотор не се чува.....

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Boeing

Мнение от karnak » 26 Сеп 2010, 14:39

Колега прилича ми на задно каре!Качете я на канал и го проверете за луфтове един да стои в канала другия да се мъчи да потегля и ще си покаже!
REDBULL ДАВА КРИЛА
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 26 Сеп 2010, 14:52

karnak написа:Колега прилича ми на задно каре!Качете я на канал и го проверете за луфтове един да стои в канала другия да се мъчи да потегля и ще си покаже!

Колегата казва звънене, а не тракане..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: M

Мнение от fox1981 » 26 Сеп 2010, 16:53

Да може да е каре,ама на кардан може би. :roll:

Потребител
Аватар
Кара: E60 , 530i
Мечтае да кара: F10

Мнение от veris » 26 Сеп 2010, 18:37

Висящ лагер, 97лв. на Lemforder, или поне при мене се оказа това, то се чува от първа, като пуснеш съединитела и преди втора дрънва.Може и да греша де, нека и някой друг да каже.
Be yourself, no matter what they say....

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 26 Сеп 2010, 19:06

При мен се чува но май само на задна..
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emok » 27 Сеп 2010, 0:41

sadex5 написа:Ти да си сменял скоро семерини на скоростната и дан ти се е разкачало отпред ауспуха, ами да си го напрайл мързеливо, с откачане на гърнето най отзад и наклон надолу силно???
Аз така направих, и после обаче се беше огънала тръбата на ауспуха и опираше в отражателните ламарини и ме побърка.....Дигни на канал и гледай, ама я запали студена, на топъл мотор не се чува.....

Не, не е звук на ламарина и го има на топъл и студен двигател. Не би трябвало да са шлици на кардана защото звука трябва да е по плътен и тежък.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Boeing

Мнение от karnak » 30 Сеп 2010, 23:48

sadex5 написа:
karnak написа:Колега прилича ми на задно каре!Качете я на канал и го проверете за луфтове един да стои в канала другия да се мъчи да потегля и ще си покаже!

Колегата казва звънене, а не тракане..

колега задното каре на кардана звънти! предното е гумено,
а тракат каретата на головете кат завиват на орлов мост!
сега сещащ ли се за кво иде реч.Пак казвам проблема на момчето може би е в
износен сепаратор на задното каре НА КРАДАНА и от там при по рязко потегляне
бързо сменяне на предавките звънти!
ай със здраве
REDBULL ДАВА КРИЛА
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
Мечтае да кара: 5GT 535i

Мнение от Lucky » 01 Окт 2010, 9:25

Имам същия проблем и до сега не съм намерил решение. При мен звъни остро не е като заминало каре нито като стържене в кожух или ламарина. Проверил съм всичко по кардана остана скоростната кутия и дифа. На мен ми звучи като луфт в дифа който се проявява при придърпване при потегляне и при рязко отпускане на газта. Но засега не правя нищо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 01 Окт 2010, 10:14

karnak написа:колега задното каре на кардана звънти! предното е гумено,
....

от гуменото каре звънти също... ;) първо то подава в дупките на болтовете се изяжда... и се получава луфт със звънтене....
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emok » 02 Окт 2010, 20:20

Lucky написа:Имам същия проблем и до сега не съм намерил решение. При мен звъни остро не е като заминало каре нито като стържене в кожух или ламарина. Проверил съм всичко по кардана остана скоростната кутия и дифа. На мен ми звучи като луфт в дифа който се проявява при придърпване при потегляне и при рязко отпускане на газта. Но засега не правя нищо.

А когато превключваш скорости примерно от първа на втора ...?
При мен е от една година ама досега не съм се занимавал сериозно с проблема защото засега няма други прояви.
Обаче имам желание да го отстраня и сега сортирам мнения, защото както съм писал по-горе съм го чувал и на други Е39-ки по улиците.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 02 Окт 2010, 20:50

Притискателния диск на съединителя? На мен от там ми звънти и си чака реда и той да го сменя

Потребител
Аватар
Кара: E39

Мнение от emilio7777 » 15 Окт 2010, 13:33

При мен проблемът е от една година сменях два пъти последното каре до деференциала(наподобява вътрешно каре) и няма и няма направо полудявам с тоя кардан.Ходих при специалисти, гумено каре е здраво ,малкото каренце до опората е здраво,опората е здрава вече и последното до дифа е здраво и пускаме колата на колелаи пак лек е шумът ,но го има.Просто вече не ми идва на акъл какво може да е сега се чува метално звънене по средата на кардана и се предава не мога да го хвана с точност вече почванм да си мисля че има нещо вътре...... просто незнам :ranting: :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 16 Окт 2010, 8:42

влизате в канала...хващате кардана с ръце и започвате със сила да го връткате ляво, дясно- ляво, дясно и ще видите как гуменото каре не е здраво, а има луфт при болтовете и звънти...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

Следваща

Назад към E39