въпрос за спирачни дискове
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- xxx500
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бмв E60 530d
- Мечтае да кара: M5
въпрос за спирачни дискове
не можах да открия тема , затова питам.Преди 1 седмица на моита баварка 520 , 97 смених предните спирачни дискове, купих БРЕМБО , но не смених накладките , тъй като те са на около 3 хил. км. (чисто нови с една дума - ате).Та въпроса ми е дали ще се пречукат новите дискове , или накладките ще си легнат , без проблем.Това , което ми прави впечатление е , че накладката трие по диска по външната и по вътрешната част на диска и оставя следи.Благодаря .
- ViRTUaL^BoY
- Потребител
-
Re: въпрос за спирачни дискове
xxx500 написа:не можах да открия тема , затова питам.Преди 1 седмица на моита баварка 520 , 97 смених предните спирачни дискове, купих БРЕМБО , но не смених накладките , тъй като те са на около 3 хил. км. (чисто нови с една дума - ате).Та въпроса ми е дали ще се пречукат новите дискове , или накладките ще си легнат , без проблем.Това , което ми прави впечатление е , че накладката трие по диска по външната и по вътрешната част на диска и оставя следи.Благодаря .
По принцип не си направил хубаво, че не си сменил и накладките. Така диска може да се загрява неравномерно и при някое по-грубиянско спиране да се окаже, че са или за стругар или за кофата!
Ще се слегнат! Обаче карай изключително внимателно. Спирай постепенно. Ако имаш по-дълго спиране, спирай на пресекулки, за да имат време да се охлаждат.
Скоро следите ше обхванат целия диск и колата ще започне да спира. Успех!
- xxx500
- кандидат ентусиаст
-
ок , благодаря ти
- xxx500
- кандидат ентусиаст
-
опасявам се , че ги прецаках .Май съм ги изкривил , ама така е като има майстори за разстрелване, този глупак ми каза , че нямало проблем щом накладките са сравнително нови , а то какво стана.......Ще ги закарам на стругар и ако не станат ....в кофата , майната им , за друг път ще знам .
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колега обясниха ли ти как да пазиш новите дискове в началото? Трябва първите около 500 км да караш без да ползваш спирачката за агресивно спиране. Така диска се закалява. Не вярвам да ти се е изкривил от това че накладките ти не са нови 

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
ViRTUaL^BoY написа:По принцип не си направил хубаво, че не си сменил и накладките. Така диска може да се загрява неравномерно и при някое по-грубиянско спиране да се окаже, че са или за стругар или за кофата!
Ще се слегнат! Обаче карай изключително внимателно. Спирай постепенно. Ако имаш по-дълго спиране, спирай на пресекулки, за да имат време да се охлаждат.
Скоро следите ше обхванат целия диск и колата ще започне да спира. Успех!

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- xxx500
- кандидат ентусиаст
-
минал съм 400-500 км. и съм спирал изключително внимателно .Ония ден ми направи впечатление като свалих джантата , че като завъртя диска частично опира в накладките на някои места,и съм решил да ги сваля , за да ги провери стругар
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
От стъргане на дисковете файда няма колега. Всъщност само минимална, около 800-1000 км. Питай мене, минах през Brembo MAX, ATE Power Disk, Zimmerman Sport сега съм със съвсем обикновенни оригинални BMW дискове. И аз съм ги пазил другите, че и по повече от 500 км., ама се изкривиха за има няма 3000-4000 км. И един ден като ги натоварих и за старо желязо, цялата колекция. Стигнах до извода, че има много ментета на пазара и така.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
Е.........ти дисковете,ние ли трябва да ги закаляваме,тези в заводите какво правят? 

- tonilom
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d "99
- Мечтае да кара: X6
Нямя такова нещо,че трябва нови дискове да се разработват.Да не би на нова кола от магазина да внимаваш със спирачките,за да не и се изкривят дисковете.Купил си менте на брембо и затова е така.И да знаеш,че стругаря не помага.И аз патих с такива на един пасат преди години.Или скъпи ,маркови,ако не ти се дават толкова пари по добре добри втора употреба.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
за по тежки коли като нашите наистина е най добре оригинални дискове зимерман карах преди време на Е38 бяха добре обаче за сегашната като тръгнах да купувам дискове ми казаха че имали доста оплаквания и сложих Бош 4000 км няма проблем на е38
Барай шишарката Минкеее ....
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
А в тази връзка може ли да се навре вентилиран диск в задните челюсти на Е39 седан преди файса? Без да се преправя нещо или да се пилят накладки, плътния е 10 мм., а вентилирания 20 мм.? Че ми се върти нещо в главата
.

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
xxx500 написа:опасявам се , че ги прецаках .Май съм ги изкривил , ама така е като има майстори за разстрелване, този глупак ми каза , че нямало проблем щом накладките са сравнително нови , а то какво стана.......Ще ги закарам на стругар и ако не станат ....в кофата , майната им , за друг път ще знам .
А как разбра, че си ги изкривил, колега? Има си допустими норми за кривина на повърхността, в крайна сметка самия диск отваря накладките, не е като да има пружини на буталата. Ако ти тресе при спиране, пробвай 2-3 интензивни спирания от 100 до 20 км/ч. Поне ще ги струговаш на място, щом си минал вече 4-500 км и за накладките няма да е проблем. След това покарай 1-2 км и пробвай пак дали ти тресе.
Колеги да не отварям нова тема искам да ви попитам какви дискове и от къде бихте ми препоръчали, за да не се става както с колегата да ми се кривят дисковете?
е39 520i 97ma
е39 520i 97ma
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Se7ven написа:А в тази връзка може ли да се навре вентилиран диск в задните челюсти на Е39 седан преди файса? Без да се преправя нещо или да се пилят накладки, плътния е 10 мм., а вентилирания 20 мм.? Че ми се върти нещо в главата.
Може, но се преправя непоправимо шенкела и се ползват дискове от Е65 300х30мм (или там както беше размера, вече не помня)

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2