Резолтати от реглаж

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ E36,E39,E46,E91,E53

Резолтати от реглаж

Мнение от tihomir_valkov » 13 Окт 2010, 23:32

колеги моля някой който е запознат с тези таблици ако може да обести има ли нещо за което да се притеснявам по колата,понеже ми тресеше леко предницата и отидох на баланс на гумите а от там и реглаж на преден и заден мост но хората който ми правиха това имат техника но не можаха да ми обесншт нищо от тази таблица
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Re: Резолтати от реглаж

Мнение от NAPSTERS » 13 Окт 2010, 23:45

колега незнам с какво са ти правили реглажа , може да имаш и нещо поразбито в окачването. странното е че задния мост след реглажа няма разлика в стоиностите, а всики знаем , че се прави реглаж първо на задния мост и след това се прави предния ;)
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tihomir_valkov » 13 Окт 2010, 23:56

да колега точно и аз това искам да разбера понеже те нищо не ми направиха по колата никакъв реглаж а само закачиха там некви неща по гумите от страни пуснаха някаква програма и така питах ги имам ли нещо за смяна а те не всичко било ок а без дори да я вдигнат в въздуха,въртят волана и там на програмата се местиха някакви градуси но това е, казаха ми,че задното ляво колело било по зле но казват сигурно имаш за смяна там някакъв тампон но без да натиснат дори :kuku: :dunno:А за тези стойности който са в червено на предния мост ми казаха,че това е от тампоните на макферсона май били за смяна

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 14 Окт 2010, 0:20

tihomir_valkov написа:да колега точно и аз това искам да разбера понеже те нищо не ми направиха по колата никакъв реглаж а само закачиха там некви неща по гумите от страни пуснаха някаква програма и така питах ги имам ли нещо за смяна а те не всичко било ок а без дори да я вдигнат в въздуха,въртят волана и там на програмата се местиха някакви градуси но това е, казаха ми,че задното ляво колело било по зле но казват сигурно имаш за смяна там някакъв тампон но без да натиснат дори :kuku: :dunno:А за тези стойности който са в червено на предния мост ми казаха,че това е от тампоните на макферсона май били за смяна

моя съвет е да се обърнеш към друг сервиз, където да подходят с повече внимание към колата.
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 14 Окт 2010, 9:27

има още една особеност при реглаж на заден мост плоскостите на които са стъпили задните гуми трябва да са подвижни за да е коректен реглажа
Барай шишарката Минкеее ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: back to diesel(Ld)

Мнение от motor » 14 Окт 2010, 10:27

А другата тънкост е, че колата трябва да е с пълен резервоар, пълно казанче за чистачките, с цялото налично оборудване, натоварена с 2х68кг. отпред, 68кг. отзад и 21кг. в багажника. Разликата при камбъра е повече от половин градус при сваляне на тежестите. Това с натоварването на колата е много важна подробност и небива да се пренебрегва. Някъде имах снимки каква е разликата при реглаж и ако ги намеря ще ги постна.

ПС: Намерих снимки, но само на крайните стойности и как съм я натоварил. Тези дни като сменям гумите пак ще си направя реглаж и ще направя една фотосесия. При тези стойности дето са по-долу колата стои като залепена за асфалта. А за колегата тресенето не му идва от неправилен реглаж ами от кривина или разбито окачване.
Изображение
Изображение
Изображение
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 14 Окт 2010, 12:21

така като гледам всичко ти е в норми, като казвам норми, имам предвид, че отклоненията ти не са фрапиращи и може да си караш нормално, даже няма отклонение.... никъде нямаш повече от градус отклонение... за преден мост където са червените цифри предполагам, че това е от поумекнали тампони на кривите носачи/предните носачи, а за заден мост е от буренцата/маслените шарнирни фтулки... трябва да видя и в ТИС какви данни дават за реглажа, но в момента нямам време...

motor написа:А другата тънкост е, че колата трябва да е с пълен резервоар, пълно казанче за чистачките, с цялото налично оборудване, натоварена с 2х68кг. отпред, 68кг. отзад и 21кг. в багажника. Разликата при камбъра е повече от половин градус при сваляне на тежестите. Това с натоварването на колата е много важна подробност и небива да се пренебрегва....

наистина е хубаво колата да се регулира, когато има товар в нея както казва колегата, но за резервар и казанчета бих казал малко смешно, и веднага казвам, защо... когато е в движение колата подскача при неравности по пътя постоянно и всичко се променя... градусите не са изобщо такива когато е в покой на стенда, но тези градуси на стенда са определящи по време на движение така, че е безмислено...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от motor » 14 Окт 2010, 13:29

На колегата трябва да се пипне сходимоста на задно ляво колело. След като тя се промени всичко останало ще стане в червено и съответно трябва да се герулира.
А това как влияе 70 литра гориво всеки може да си го сметне сам като намери плътноста на дизела или бензина.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 14 Окт 2010, 16:40

motor написа:На колегата трябва да се пипне сходимоста на задно ляво колело. След като тя се промени всичко останало ще стане в червено и съответно трябва да се герулира.
А това как влияе 70 литра гориво всеки може да си го сметне сам като намери плътноста на дизела или бензина.

според мен е напълно безмислено колегата да си върти кушия за такова супер нищожно регулиране, което казах от какво може да се явява ;)

70л дизел тежат при средно тегло 0,84 за дизела 58-59кг
70л бензин тежат при средно тегло 0,75 за бензин А95 52-53кг
.... пълниш колата с ученички и на реглаж :mhihi: :mhihi: :mhihi:

според TIS за нормално окачване, лимузина за мотори без 540и и М това са данните:

Изображение
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tihomir_valkov » 14 Окт 2010, 22:43

ок благодаря ви колеги ще пробвам другаде за да ми погледнат качествено окачването :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от motor » 14 Окт 2010, 22:55

Ми то в Елхово освен часмака друг на дали има стенд. Даже и в ямбол незнам дали има грамотни хора дето да ти направят реглаж или прегледат ходовата част. А като правиш Баланс при Живо гледай мангала да не ти стегне гумите с тръбата. След като му се накарах имаше няколко коли дето бяха за същото и никой не можа да си развие болт с оригиналния ключ и последва ебаси скандала.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tihomir_valkov » 15 Окт 2010, 18:11

много си прав тук няма квалифицирани човечета който да ти свършат работа,в началото на Ноември имам едно ходене до София така че ще се доверя на някой колега от форума :yes:

Назад към E39