Е39 на метан?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: бмв е 39 на метан?
колегата astoinov много точно се изрази, явно някои не са ме разбрали, колата така мие предлагат с метанов инжекцион сложен миналата година, но понеже човека сие купил по голям клас кола и по нова мие предлага на мен бмв то на метан, перфектно е и ми излиза колкото е и ако е няма, колата върви и на бензин яко така че кеф ти икономия на метан, кеф тие да върви и на бензин
- astoinov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3
dbanchev написа:astoinov написа:dbanchev написа:Газта и метана са си далавера, но лично мойто мнение е че на бмв метан или газ си е гавра с марката особено ако е по голям мотор. За по евтино возене има дизели, за удовоствие от карането и усещане за истинско бмв- бензин.
Това си е лично мое мнение, всеки сам си прави изводите.
Понеже зачеса темата за удоволствие от шофирането и тн. Да ми обясниш какво точно имаш предвид, че май само чешеме езиците. Мога да те кача на моята кола (м52 с газ), ще скрия бутончето за превключване газ/бензин и ще ги сменям периодично, ако успееш да ми казваш във всеки момент на какво гориво се движи автомобила получаваш фафла.
Ок колега нямам нищо против газта или метана казвам си мнението за това е форума всеки да споделя каквото мисли.
Аз съм напълно съгласен с теб. Форума е за това, но споделям личното ми мнение без идеята да се заяждам. Просто колата я карам от миналото лято, с газов инжекцион е и разликата в усещането между газ и бензин при мен е минимална и не се състои във вървенето, а в съвсем малка разлика в работата на мотора при празен ход и то миля, че е породена не от самата газ, а от недонастройването на самата газова + малко некадърното и поставяне, което скоро ще ходя да оправят.
Та до колегата, който питаше за метан-а. По мое мнение щом уредбата е добра и ако всичко е настроено добре мисля, че няма от какво да се притеснява, а и все пак може да се качи да покара колата и да прецени как е. Ако не прави мизерии мисля, че ще се вози доста евтино. А ако пътува много, като мен, това си е важно.
Ако планината не отиде при Мохамед, Мохамед ще отиде до тоалетната!
- premium-line
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 530xi N52B30
- Мечтае да кара: Колело

- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Re: Е39 на метан?
Привет!
Имам няколко въпроса относно метана.
1. Кои са добрите марки за такава инсталация, колко струва да се направи?
2. Колко е разхода на 100 км. и колко излиза при сегашните цени на метана?
3. При слагане на такава инсталация с колко килограма се увеличава теглото? Тука пишете че ще стане 2 тона, това значи ли че става 400 кила отгоре? Аз си мислех че около 100 кила +.
4. Пишете че мощността на мотора пада, това означава ли че е ограничен по обороти или просто метана си е нискокалоричен?
Имам предвид, че досега съм карал коли на LPG, разлики във вървенето нямаше, само над 6000 оборота, но някои коли ги правят до към 5000 да вървят добре на LPG. На метан как е?
5. Ако има разлики във вървенето, нали все пак колата може да се кара на бензин и при необходимост може да се превключи? Или и на бензин се разваля динамиката??
За сега не съм решил дали да слагам газ, но май не ми се слага LPG уредба. По-скоро клоня към метан - така де ако ще се инвестира, поне да има по-голям финансов смисъл от инвестицията.
Благодаря предварително!
Имам няколко въпроса относно метана.

1. Кои са добрите марки за такава инсталация, колко струва да се направи?
2. Колко е разхода на 100 км. и колко излиза при сегашните цени на метана?
3. При слагане на такава инсталация с колко килограма се увеличава теглото? Тука пишете че ще стане 2 тона, това значи ли че става 400 кила отгоре? Аз си мислех че около 100 кила +.
4. Пишете че мощността на мотора пада, това означава ли че е ограничен по обороти или просто метана си е нискокалоричен?
Имам предвид, че досега съм карал коли на LPG, разлики във вървенето нямаше, само над 6000 оборота, но някои коли ги правят до към 5000 да вървят добре на LPG. На метан как е?
5. Ако има разлики във вървенето, нали все пак колата може да се кара на бензин и при необходимост може да се превключи? Или и на бензин се разваля динамиката??
За сега не съм решил дали да слагам газ, но май не ми се слага LPG уредба. По-скоро клоня към метан - така де ако ще се инвестира, поне да има по-голям финансов смисъл от инвестицията.
Благодаря предварително!

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
astoinov написа:Понеже зачеса темата за удоволствие от шофирането и тн. Да ми обясниш какво точно имаш предвид, че май само чешеме езиците. Мога да те кача на моята кола (м52 с газ), ще скрия бутончето за превключване газ/бензин и ще ги сменям периодично, ако успееш да ми казваш във всеки момент на какво гориво се движи автомобила получаваш фафла.
ПС. теми от рода "Да си сложа ли газ ?" по-добре не ги пускайте в тоя форум, че само хранилка ще отнесете. Всички тука са баровци и само на бензин карат. Нищо, че 80% от съфорумците ни пердашат с е36-ците и други модели на по 15+ години и ги изкарват на високосна година, щото не могат да си сипят бензин и навъртат по 7300 км. на година. Пък ние глупавите на газ само си трошим колите, мани ...
Карам е39, осъзнавам че е на 13 години, пердаша си на газ, не си внушавам, че е ролс ройс и пак си я обичам колата и си я гледам, както и не съм по-малко фен на марката. Да не ме разбере някой погрешно, но понякога се престараваме тука. Не карате най-новата петица все пак и живеете в България.
Одавна е било, но е добре казано

- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Абе колеги, имах конкретни въпроси. Прочел съм я тази тема. Интересуваше ме реално колко е разхода на метан. Щото за месец се е случвало да давам по над 300 до към 400 лв. за бензин.
Обикновено правя малко над 200 лв. което е около 1000 км. месечно.
Обикновено правя малко над 200 лв. което е около 1000 км. месечно.
- Alexander Alexandrov
- кандидат ентусиаст
-
Имам приятел, който кара 520 на метан и превключва на бензин при всяко изпреварване.От софия до Банско спира три пъти да зарежда.Аз лично не бих карал такава кола дори да ми излиза двойно по-евтино.
Маса народ напусна селското стопанство и влезе в родния ШОУБИЗНЕС
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
На газ беше двойно по-евтино (до скоро) , на метан трябва да е повече.
- Alexander Alexandrov
- кандидат ентусиаст
-
Забравих да кажа-От София до Банско-170км му излизаше 10-12 лв на метан.
Маса народ напусна селското стопанство и влезе в родния ШОУБИЗНЕС
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2