Пукнат картер
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Re: Пукнат картер
Не махай тампоните ,а само ги разкачи колега отгоре от шпилките отвии гайките
I'm slowly drifting

- Miloshov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 Touring & X-series E70
Колега, сваляш картера, измиваш го (да няма масло и др. гняс) и отиваш да ти го заварят. Ако си от дружба пиши ще ти го заваря! 

- venom4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Legacy 2.5 Limited
- Мечтае да кара: Eлектромобил :)
- Детайли за колата: Japan Power
Аз го свалях картера. Точно както казаха колегите - гайките на тампоните- мотора го повдигаш малко ако имаш лебедка е добре в краен случай с крик на скоростите... Болтовете като имаше един супер скрит отпредната част на мотора при хидравличната помпа.Ако трябва проверете пробката като го свалите дали няма остатъчни напрежения или може да го е изпраскал някъде..Ако нестава картера гледам по 50 лева вървят 2-ра ръка даже и аз имам излишен от стария мотор. Успех и пиши какво е сталато!
п.с. Така и така ще го сваляш задължително му сменете гарнитурите и тази на цедката която е вътре ако можеш свали я и я измии с бензин хубаво както и осталата част от вътрешността на картера.
Поздрави
п.с. Така и така ще го сваляш задължително му сменете гарнитурите и тази на цедката която е вътре ако можеш свали я и я измии с бензин хубаво както и осталата част от вътрешността на картера.
Поздрави
- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e31 850i ,f10 520d
- Мечтае да кара: Детско багерче
Колеги ,мерси много за съветите ,реших щом така или иначе ще се сваля картера ,да купя "втора ръка" и днес картера вече е при мен и утре най-вероятно ще бъде монтиран.Мерси още веднъж за ценните съвети ,радвам се че съм част от този форум,в който има много отзивчиви колеги,ще се радвам и аз ако мога с нещо да ви бъда полезен.

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Миналата седмица слекохме картера на един приятел на крик пред блока !
Две крикчета - жабки под лапите на мотора , отхлабваш горните болтове на тампоните на двигателя , вдигаш с крикчетата малко ,колкото да се повдигне двигателя , за да може да се изкара картера и си ти ....
Лепилото за което говорят колегите , което е като пластелин се казва SUN -FIX.
http://www.sun-fix.com/en/sunfix100.php ,
Двукомпонентно (жълта и синя съставки) , месят се двете съставки докато лепилото стане зелено на цвят , след това се нанася на пукнатото място изчаква се да втвърди около 3 часа , след което можеш да се пили , да се дупчи , да се прави квото ти кеф ... , става твърдо като цимент. Въпреки , че в случая наи -добре е , че си взел друг картер ....

Две крикчета - жабки под лапите на мотора , отхлабваш горните болтове на тампоните на двигателя , вдигаш с крикчетата малко ,колкото да се повдигне двигателя , за да може да се изкара картера и си ти ....
Лепилото за което говорят колегите , което е като пластелин се казва SUN -FIX.
http://www.sun-fix.com/en/sunfix100.php ,
Двукомпонентно (жълта и синя съставки) , месят се двете съставки докато лепилото стане зелено на цвят , след това се нанася на пукнатото място изчаква се да втвърди около 3 часа , след което можеш да се пили , да се дупчи , да се прави квото ти кеф ... , става твърдо като цимент. Въпреки , че в случая наи -добре е , че си взел друг картер ....
- Бумърчето
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 320ci
- Мечтае да кара: Е36 с F10 с turbo
BMWgiunter написа:Здравейте колеги ,днес сменяхме маслото на един мой колега от службата ,и установихме че на картера има малка пукнатина ,която почва от пробката за източване на маслото и продължава около 1 сантиметър.Имам съмнения че е пукнат от пренавит картерен болт ...явно от предната смяна на масло.Когато се забърши с парцал тази пукнатина се забелязва че леко почва да сълзи и на 5 - 10 мин. образува лека капчица.Как може да се отстрани този проблем ,и дали ще се наложи да се купува нов картер.Благодаря много предварително
Сваляш картера обезмасляваш обилно измиване -накисване смяна на разтвора няколко пъти-заварка на аргон при МАЙСТОР иначе друг читав- не лепи пукнатината ще стане голяма става лошо!!!
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2