ТДС Автоматик

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

ТДС Автоматик

Мнение от mimarr » 05 Окт 2010, 19:25

Здравейте, колеги изчетох всичко писано по темата, но не срещнах нещо подобно. Проблема е следния: имам чувството че много късно ми се сменят предавките. Да приемем 4е тръгвам на 2ра, 3та включва около 3000-3500 об/мин., между трета и 4та същата работа, а 5та включва в 4ервената зона. Общо взето се получава едно трудно набиране особено след 100 км/ч. Кик даун като натисна почти никаква реакция, нито връща предавки, нито нищо. Разхода ми е бая висок 13-14 градско и си мисля че може и заради това да е така (ако карам нон-стоп на 2ра-3та). Някой ако е имал подобен проблем и/или знае отговора моля нека ме "светне".

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Re: ТДС Автоматик

Мнение от Se7ven » 05 Окт 2010, 20:28

Да не би да караш на S4, че ти сменя късно предавките. Пробвай да Reset-неш срокостната. Аз на 5-та скорост на 3000 об./мин. съм на 160 км./ч.

Потребител
Аватар

Мнение от mimarr » 05 Окт 2010, 20:44

Не, колега не съм. Всъщност няма разлика дали съм на D или на S.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Se7ven » 05 Окт 2010, 21:54

mimarr написа:Не, колега не съм. Всъщност няма разлика дали съм на D или на S.

Мм значи не е наред, закачи е да видиш дали има записани някакви грешки, също може да се задействаш тест на скоростите една по една да видиш дали ще се включат.

Потребител
Аватар

Мнение от mimarr » 12 Окт 2010, 13:00

Ходих в Джемини, направиха диагностика на кутията - всичко е наред, никакви грешки не е записало. Човека я кара колата и каза, че според него си включва нормално кутията. Проблемите обаче остават. Като тръгвам с пълна газ, до към 100км/ч горе долу добре си върви после става една мъка докато достигне необходимите обороти за да превключи предавката. Другият проблем е особено високият разход с които не мога да се преборя от както я имам тая кола. След 5-6 диагностики при различни майстори при който не показва грешки, горивото било в норми а разхода 15-16/100. Казаха ми на едно от местата 4е плочката била местена и се съмнявам, че не е регулирана както трябва. Колега Se7ven, гледам теми за плочката с твое дейно участие, дай моля те да и метнеш едно око когато ти е удобно да видиме ще се регулира ли, ще се промени ли нещо че ми писна да карам тдс който ми струва като гориво колкото 4 литров осмак. Благодаря предварително!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Se7ven » 12 Окт 2010, 19:46

mimarr написа:Ходих в Джемини, направиха диагностика на кутията - всичко е наред, никакви грешки не е записало. Човека я кара колата и каза, че според него си включва нормално кутията. Проблемите обаче остават. Като тръгвам с пълна газ, до към 100км/ч горе долу добре си върви после става една мъка докато достигне необходимите обороти за да превключи предавката. Другият проблем е особено високият разход с които не мога да се преборя от както я имам тая кола. След 5-6 диагностики при различни майстори при който не показва грешки, горивото било в норми а разхода 15-16/100. Казаха ми на едно от местата 4е плочката била местена и се съмнявам, че не е регулирана както трябва. Колега Se7ven, гледам теми за плочката с твое дейно участие, дай моля те да и метнеш едно око когато ти е удобно да видиме ще се регулира ли, ще се промени ли нещо че ми писна да карам тдс който ми струва като гориво колкото 4 литров осмак. Благодаря предварително!!!

Няма проблем, пуснах ти на лично жи-ес-ема :yes: .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 12 Окт 2010, 19:52

колега както си обясняваш нещата струва ми се мотора ти нещо няма мощност и затова имаш проблеми със превключването и и трябват повече обороти иди на диагностика на мотора дебитомера най вероятно ти дава некоректни данни или турбото не надува ама диагностика най добре да се види
Барай шишарката Минкеее ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 525 TDSA
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от monogamnia » 12 Окт 2010, 20:28

При мен разхода си е 12.5 - 13.2 градско лятото, извън градско 8 - 8.5л. зимата 14-15 зависи как се кара и колко се въртиш. Но това със смяната на 3000об. не е нормално това е като си на S.

Потребител
Аватар

Мнение от mimarr » 13 Окт 2010, 0:26

anzak написа:колега както си обясняваш нещата струва ми се мотора ти нещо няма мощност и затова имаш проблеми със превключването и и трябват повече обороти иди на диагностика на мотора дебитомера най вероятно ти дава некоректни данни или турбото не надува ама диагностика най добре да се види

Значи първите три-четири пъти като и правих диагностика не записваше дебитомер, на петия път го беше записал и го смених с друг от ударена кола от форума. Сега като гледаха скоростите пак го е записал и не знам... нов ли да взимам стария ли да си слагам, въобще ебати врътнята. Смени това, пипни онова - нищо. Дано с колегата Se7ven нещо измислиме.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 13 Окт 2010, 8:29

не е задължително да го записва като грешка за да е проблемен гледат се актуалните му данни на празен ход и на обороти ако не отчита коректно пак е проблем

Потребител
Аватар

Мнение от mimarr » 13 Окт 2010, 10:01

anzak написа:не е задължително да го записва като грешка за да е проблемен гледат се актуалните му данни на празен ход и на обороти ако не отчита коректно пак е проблем

Знам го тоя номер и за това го смених. Остава и другия да не работи щом го записва. Май ще трябва да поема риска с чисто нов.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bg_11 » 15 Окт 2010, 18:56

Имам проблем с тдс автоматик 97 ... Значи сутрин като го запаля ... а и постоянно в спряло полужение колата на 6-7 сек претриса лекичко ... Ходих на сервиз за датчика на АБСа , че и той беше за смяна и ги накарах да ми направят диагностика ... Та ми казаха , че на компютъра не отчитало грежки ...? Монтьора е покара малко и ми каза , че уж било нормално , но аз лично не мисля , че е много нормално ... Споделете мнението си ... Благодаря ви предварително ...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 15 Окт 2010, 22:26

имаш изгоряла свещ най вероятно нея не я показва като грешка

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 525 TDSA