Гуми Kumho

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Гуми Kumho

Мнение от ghost » 24 Ное 2005, 12:17

Някой да има впечатления от тези гуми ?

Във форума намерих едно интерестно изказване за тях:

Аз карам с KUMHO Ecsta KH11 205/55/R16 вече трети сезон и съм доволен. Списание АутоБилд ги класира в челната троика заедно с GoodYear и Michelin. А цената е поне с 20% по-ниска.
P.S. Скоростният индекс е "W"... (270km/h)

Един гумаджия много ми ги хвалеше вчера, казваше, че това са гумите с главно Г :lol:

www.kumhousa.com

а ги продават на
www.avtogumi.com
боряна груп

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530XD
Мечтае да кара: самолет

Мнение от 2COOL » 24 Ное 2005, 13:38

Един приятел с компакт караше с кумхо, но не беше никак доволен от тях - били от много твърд каучук и като падне сняг или заледи няма тръгване .Говорим за чисто нови гуми, не втора употреба на 7 години ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shefa » 24 Ное 2005, 16:17

и аз карах на един приятел колата с точно същите гуми и бяха малко твърди .. за горещ асфалт са супер ама иначе на мокро и по-хладно нямах супер яко усещане за стабилност .. после като се качих пак на мойта на bridgestone potenza и направо се почуствах като залепен за асфалта :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
палим, гасим и газим ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ghost » 24 Ное 2005, 16:19

shefa написа:и аз карах на един приятел колата с точно същите гуми и бяха малко твърди .. за горещ асфалт са супер ама иначе на мокро и по-хладно нямах супер яко усещане за стабилност .. после като се качих пак на мойта на bridgestone potenza и направо се почуствах като залепен за асфалта :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравих да уточня, че става въпрос за зимни гуми ... ;)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Ное 2005, 20:02

за зимни не знам, ни кумхо винаги са били много добра и ефтина оферта за автокрос... за цената си просто нямат конкуренция...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 24 Ное 2005, 21:35

Летните са много добри, за зимни не знам.
Като си търсих зимни единия от продавачите ми ги препоръча че били супер за каране в града (т.е. за киша и на мокро), ама за дълбок сняг не били толкова добри. (и ме посъветва ако ще се качвам по планините да си взема други). Като цяло са добри гуми (всички нови корейски абтомобили излизат от завода с кумхо :winky: ). И както ми каза продавача "Догодина кумхо влиза във Формула 1", а това все пак си е критерии за качествата им.
Кумхо-то беше 132лв, а Ultra Grip 7 (каквито си взех) са 165. Така че прецени за какво ти трябват - ако ще караш главно в града взимай ги (все пак ако вземеш 4 гуми кумхо са си 120лв по малко). Успех :yes:

50" ракия тийм
Аватар
Кара: 330 d

Мнение от tonkata » 24 Ное 2005, 21:41

начи наще 98 си купих деу ланос чисто ново с такива гуми те им ги монтират на корийските заводски,та всесезонни гуми каото бяха нови и на сняг се справяха и до ден днешен има още хляб в тях но вече сме на 14ки летни и не се карат ;)

Аватар

Зимни Фуги

Мнение от HAMANN » 03 Дек 2005, 4:33

За зимни гуми, само LASSA. Братята от студените земи знаят какво се иска

:?: Ако нямаш пари и за LASSA ................ ми тогава GoodYear, за толкова 5 години каране не съм видял по добра гума от GoodYear и винаги проверявайте годината на производство. Те може да ви ги продават за нови, ама ако са стоели на склад повече от 1 година са си стари. А кои ти кара със скъпи гуми в България? Затова пак се връштаме на ефтината зимна гума, която все ки си купува и коят е винаги в срок на годност, защото бързо свършват.

За някои може да му се струва майтап, като говоря за LASSA, но какво да се прави, проверете и вижте, че е добра гума. Зимата на 2003/2004 беше на 1 място. ???

Ако искате пък правете като мен. САМО ЛЕТНИ ГУМИ. Така или наче все се въртим. :)

: URGENT : IMPORTANT : URGENT : IMPORTANT :URGENT : IMPORTANT :

След изказването на "Wizi", абсолютно си вземам думите назад, той е прав, но все пак ще оставя пост-а, за да се знае какво съм написал.
Последна промяна HAMANN на 05 Дек 2005, 21:27, променена общо 1 път
Бръм, бръм, бръм.......скръц, скърц, скръц............. ! Бах маааамуу някои да има нови гуми?!?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 05 Дек 2005, 0:37

lassa e пьлно дарво никакво поведение на пьтя летни карам малоя футура примато а зимата бмв го вкарва в пьтя само дебица фриго.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 05 Дек 2005, 0:57

Малко copy + paste от ауди форума, където вчера точно споделих защо не бих дал лично мнение по такъв въпрос:

- От къде другите да знаят що за шофьор съм?
- От къде да знаят как точно съм тествал гумите или какви ситуаций съм имал?
- От къде другите да знаят какви други гуми съм имал за да знам точно тези колко са добри от другите, марка Х, модел Y.
- От къде другите да знаят колко ми разбира главата на мен като цяло и до колко съм компетентен да изказвам мнение?

Така че всеки, който предпочита да избегне до някъде случайността при попадане на добри гуми, да си избере някое списание или организация, примерно като ADAC, на което да се доверява и да си пазарува според техните виждания.
Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
Изображение

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 05 Дек 2005, 3:17

Wizi написа:Малко copy + paste от ауди форума, където вчера точно споделих защо не бих дал лично мнение по такъв въпрос:

- От къде другите да знаят що за шофьор съм?
- От къде да знаят как точно съм тествал гумите или какви ситуаций съм имал?
- От къде другите да знаят какви други гуми съм имал за да знам точно тези колко са добри от другите, марка Х, модел Y.
- От къде другите да знаят колко ми разбира главата на мен като цяло и до колко съм компетентен да изказвам мнение?

Така че всеки, който предпочита да избегне до някъде случайността при попадане на добри гуми, да си избере някое списание или организация, примерно като ADAC, на което да се доверява и да си пазарува според техните виждания.

:clap: :yes:
MORE BEER!

Назад към Основен Форум