ТДС Автоматик
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
ТДС Автоматик
Здравейте, колеги изчетох всичко писано по темата, но не срещнах нещо подобно. Проблема е следния: имам чувството че много късно ми се сменят предавките. Да приемем 4е тръгвам на 2ра, 3та включва около 3000-3500 об/мин., между трета и 4та същата работа, а 5та включва в 4ервената зона. Общо взето се получава едно трудно набиране особено след 100 км/ч. Кик даун като натисна почти никаква реакция, нито връща предавки, нито нищо. Разхода ми е бая висок 13-14 градско и си мисля че може и заради това да е така (ако карам нон-стоп на 2ра-3та). Някой ако е имал подобен проблем и/или знае отговора моля нека ме "светне".
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
Re: ТДС Автоматик
Да не би да караш на S4, че ти сменя късно предавките. Пробвай да Reset-неш срокостната. Аз на 5-та скорост на 3000 об./мин. съм на 160 км./ч.
- Se7ven
- ентусиаст
-
mimarr написа:Не, колега не съм. Всъщност няма разлика дали съм на D или на S.
Мм значи не е наред, закачи е да видиш дали има записани някакви грешки, също може да се задействаш тест на скоростите една по една да видиш дали ще се включат.
Ходих в Джемини, направиха диагностика на кутията - всичко е наред, никакви грешки не е записало. Човека я кара колата и каза, че според него си включва нормално кутията. Проблемите обаче остават. Като тръгвам с пълна газ, до към 100км/ч горе долу добре си върви после става една мъка докато достигне необходимите обороти за да превключи предавката. Другият проблем е особено високият разход с които не мога да се преборя от както я имам тая кола. След 5-6 диагностики при различни майстори при който не показва грешки, горивото било в норми а разхода 15-16/100. Казаха ми на едно от местата 4е плочката била местена и се съмнявам, че не е регулирана както трябва. Колега Se7ven, гледам теми за плочката с твое дейно участие, дай моля те да и метнеш едно око когато ти е удобно да видиме ще се регулира ли, ще се промени ли нещо че ми писна да карам тдс който ми струва като гориво колкото 4 литров осмак. Благодаря предварително!!!
- Se7ven
- ентусиаст
-
mimarr написа:Ходих в Джемини, направиха диагностика на кутията - всичко е наред, никакви грешки не е записало. Човека я кара колата и каза, че според него си включва нормално кутията. Проблемите обаче остават. Като тръгвам с пълна газ, до към 100км/ч горе долу добре си върви после става една мъка докато достигне необходимите обороти за да превключи предавката. Другият проблем е особено високият разход с които не мога да се преборя от както я имам тая кола. След 5-6 диагностики при различни майстори при който не показва грешки, горивото било в норми а разхода 15-16/100. Казаха ми на едно от местата 4е плочката била местена и се съмнявам, че не е регулирана както трябва. Колега Se7ven, гледам теми за плочката с твое дейно участие, дай моля те да и метнеш едно око когато ти е удобно да видиме ще се регулира ли, ще се промени ли нещо че ми писна да карам тдс който ми струва като гориво колкото 4 литров осмак. Благодаря предварително!!!
Няма проблем, пуснах ти на лично жи-ес-ема

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
колега както си обясняваш нещата струва ми се мотора ти нещо няма мощност и затова имаш проблеми със превключването и и трябват повече обороти иди на диагностика на мотора дебитомера най вероятно ти дава некоректни данни или турбото не надува ама диагностика най добре да се види
Барай шишарката Минкеее ....
- monogamnia
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 525 TDSA
- Мечтае да кара: E39 M5
При мен разхода си е 12.5 - 13.2 градско лятото, извън градско 8 - 8.5л. зимата 14-15 зависи как се кара и колко се въртиш. Но това със смяната на 3000об. не е нормално това е като си на S.
anzak написа:колега както си обясняваш нещата струва ми се мотора ти нещо няма мощност и затова имаш проблеми със превключването и и трябват повече обороти иди на диагностика на мотора дебитомера най вероятно ти дава некоректни данни или турбото не надува ама диагностика най добре да се види
Значи първите три-четири пъти като и правих диагностика не записваше дебитомер, на петия път го беше записал и го смених с друг от ударена кола от форума. Сега като гледаха скоростите пак го е записал и не знам... нов ли да взимам стария ли да си слагам, въобще ебати врътнята. Смени това, пипни онова - нищо. Дано с колегата Se7ven нещо измислиме.
- anzak
- старши ентусиаст
-
не е задължително да го записва като грешка за да е проблемен гледат се актуалните му данни на празен ход и на обороти ако не отчита коректно пак е проблем
anzak написа:не е задължително да го записва като грешка за да е проблемен гледат се актуалните му данни на празен ход и на обороти ако не отчита коректно пак е проблем
Знам го тоя номер и за това го смених. Остава и другия да не работи щом го записва. Май ще трябва да поема риска с чисто нов.
- bg_11
- кандидат ентусиаст
-
Имам проблем с тдс автоматик 97 ... Значи сутрин като го запаля ... а и постоянно в спряло полужение колата на 6-7 сек претриса лекичко ... Ходих на сервиз за датчика на АБСа , че и той беше за смяна и ги накарах да ми направят диагностика ... Та ми казаха , че на компютъра не отчитало грежки ...? Монтьора е покара малко и ми каза , че уж било нормално , но аз лично не мисля , че е много нормално ... Споделете мнението си ... Благодаря ви предварително ...
- anzak
- старши ентусиаст
-
имаш изгоряла свещ най вероятно нея не я показва като грешка
- monogamnia
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 525 TDSA