Пукнат картер
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e31 850i ,f10 520d
- Мечтае да кара: Детско багерче
Пукнат картер
Здравейте колеги ,днес сменяхме маслото на един мой колега от службата ,и установихме че на картера има малка пукнатина ,която почва от пробката за източване на маслото и продължава около 1 сантиметър.Имам съмнения че е пукнат от пренавит картерен болт ...явно от предната смяна на масло.Когато се забърши с парцал тази пукнатина се забелязва че леко почва да сълзи и на 5 - 10 мин. образува лека капчица.Как може да се отстрани този проблем ,и дали ще се наложи да се купува нов картер.Благодаря много предварително 

- bobeca111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lincoln Navigator 5.4 w210 E320
- Мечтае да кара: пак Е38
Re: Пукнат картер
И аз така почнах...ела сега да видиш от капчицата кво стана.петното е колкото грамофонна плоча
....и сега също търся картер.При мене проказката-КаПкА поКаПкА..вир става се оказа вярна.По добре нов!!

- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 I Touring
- Мечтае да кара: Самолет
колега има и едно лепило като пластелин което е за метал,лично съм го пробвал и даржи много здраво.Ако е малка пукнатината може да пробвате първо с това а ако продалжи да капе вече си знаеш.Немога дати дам инфо за тоя пластелин защото съм в чужбина и тука е едно а при теб друго,някои колега ако знае да пише как се казва. успех 

- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
- Ivan_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 BMW 523I M52TU Sedan
- Мечтае да кара: само BMW
Колега и моя картер имаше пукнатина и аз го залепих с такова лепило за метал кадето е като пластелин и така вече карам 2 години и засега няма никакви проблеми 

Един приятел има за 316и верига който иска да му звънне да се разберете 0884986022.
- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
Мерси колеги за съветите ,ние взехме лепило за метал Покси пол или нещо подобно ,и сега ще отидем да пробваме да го залепим.Колеги ще ви бъда много благодарен ако се сетите името на това лепило за метал което било като пластелин

И с покси пола почти със сигурност ще стане,но тва другото е по-добро,щом с него правят когато има духната гарнитура и е издълбан блока го запълват и на тва налягане и температура издържа,един картер няма да му е никакъв проблем.Не знам как точно се казва,понеже гледах в сервиз как правят с него блок,но не съм си купувал.Разпитай в магазините за такива неща,със сигурност ще го знаят
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Що се занимавате с глупости а не смъкнете картера и да го заварите? Не се сваля толкова трудно. Там може да се залепи с много лепила,но нали пак ще сменя масло и съвсем малко пренатягане ще доведе до сегашния резултат. По-добре да се направи на спокойствие и стабилно,отколкото в най-неудобния момент да се търси решение...
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
по добрете го заварете 5лв на 1см взимат или ако намерите втора ръка здрав това с лепенето времено
Аз нещо не съм разбрал че няма да се смъква,без да се смъкне няма да стане сигурно,понеже си сълзи постоянно,а за да хване лепилото както трябва,трябва да е обезмаслено и сухо...
- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
Явно няма да стане само с лепило,ще сваляме картера за да го носим на аргон.Колеги някой свалял ли е картер на М42 двигател,и имали някой "подробности" които трябва да знаем преди да почнем да го сваляме,трябва ли да откачаме тампоните на двигателя....?

- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 I Touring
- Мечтае да кара: Самолет
BMWgiunter написа:Явно няма да стане само с лепило,ще сваляме картера за да го носим на аргон.Колеги някой свалял ли е картер на М42 двигател,и имали някой "подробности" които трябва да знаем преди да почнем да го сваляме,трябва ли да откачаме тампоните на двигателя....?
ми най-важното преди да почнете е да махнете маслото даневи измие очите

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2