Перо за чистачка
Модератор: Технически модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Re: Перо за чистачка
77лв. ли беше само шофьорската чистачка,но нямаше наличност.Бова е официалния дилър за Бургас-това е положението.В други 2 магазина отново нямаха наличност дори и цели комплекти и затова за 15-20 паунда нови на Бош и готово.1:1 с оригинала само дето я няма емблемата на спойлерчето,а е само кръгче.
Ама говоря за чистачки,а не за пера само.За такива не стана дума,защото съм сменял 1-2 пъти ама при положение,че вече к-т графитени чистачки са 2-3лв,а перата 5-6лв. няма смисъл да си играе човек да "ремонтира".
И пак гледам,че дори от Англия са кажи речи на половин цена бошовските комплекти отколкото ако си ги закупиш тук.И кой знае дали ще са качествени,но тези чистят добре
Ама говоря за чистачки,а не за пера само.За такива не стана дума,защото съм сменял 1-2 пъти ама при положение,че вече к-т графитени чистачки са 2-3лв,а перата 5-6лв. няма смисъл да си играе човек да "ремонтира".
И пак гледам,че дори от Англия са кажи речи на половин цена бошовските комплекти отколкото ако си ги закупиш тук.И кой знае дали ще са качествени,но тези чистят добре

8.32
- valdez7
- Потребител
-
- Кара: BMW E34 520i vanos 1995г.
В "КАРФУР" има ментаци чистачки по 4-5лв. комплекта.Вземаш им само перцата,слагаш ги на твойте чистачки и си готов.И 4-5 месеца да изкарат,пак ти е достатъчно.Аз лично съм доволен как чистят.
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Чистачките за Е34 на Бош струват точно 58.42лв без никаква отстъпка. Има ги във почти всеки "Ауто Плюс" , така че твърдението за трудно намиране е несериозно.

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

Колега,отиди на ул Г.Милев зад румънското посолство,магазина е напървата пресечка на ъгъла.
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
Взех си 2 пера от кауфланд за 4-5лв,дясното пасна идеално с малко рязане,но шофьорското не става и не става,на 2-3 чистачки го въртях,стягах,отхлабвах държачите и нищо,скърцането при връщане е нещо страшно и направо подскача чистачката
Вече не знам кво да правя с тая скапана чистачка шофьорска 

/// 6>4

TheKiller написа:Вече не знам кво да правя с тая скапана чистачка шофьорска
Прехвърли волана отдясно колега

TheKiller написа:... шофьорското не става и не става,на 2-3 чистачки го въртях,стягах,отхлабвах държачите и нищо,скърцането при връщане е нещо страшно и направо подскача чистачката ...
Колега работата на чистачките не зависи само от перата а от цялата механика като почнеш от осите със шлиците на които се захващат рамената, самите рамена и накрая самите чистачки (рамките) с перата ....
- Провери осите за радиален и аксиален луфт и за износени шлици (на някои от последните модели има система за автоматично регулиране на натиска на рамената към челното стъкло)
- Провери пружините на рамената и дали самите рамена не са усукани
- Провери чистачките (мталните рамки които държат гумените пера) дали не са усукани, дали се огъват нормално и дали всичките сегменти се движат свободно и позоляват перата да следват овала на челното стъкло
- Накрая макар и не по важност е и качеството на самите пера. И те като всеки гумен детайл стареят и това че си ги купил нови нищо не значи ...
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
От няколко дни, до вчера си блъсках главата с болните чистачки на моята кола и се уверих, че проблема не е само във втулките на основната част (алуминиевата) на механизма. Гледах няколко механизма и се оказа , че повечето които видях са и с износени оси само от едната страна и при смяна само на втулки проблема си остава донякъде. Както каза колегата по-горе доброто чистене не е само от пера, трябва си и читав механизъм.
Така или иначе се отплеснахме от темата, някой може ли да разясни как работи това обтягане на шофорската чистачка (механично видях)?
Така или иначе се отплеснахме от темата, някой може ли да разясни как работи това обтягане на шофорската чистачка (механично видях)?

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Момци, абе в Лук Ойл има едни Алка чистачки за по 7лв. бройката сваляте перото и си решавате проблема за година нпред. Не се занимавайте с глупости.
П.С. Моята е 95-та и го няма проблема с износените рамена.
П.С. Моята е 95-та и го няма проблема с износените рамена.
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Е май и от годината на производство не зависи проблема с тези рамена. На 88г.автомобил не са се появили такива признаци. Купуван е преди 7 години и не са сменяни чистачките от тогава. Сега им смених перата само. Е не се кара кой-знае колко много в лошо време, пък лятото си е на сянка, не ги гори директно слънцето, може би това ги е запазило толкова време. Но определено си вършат работата. И не дадох 60 или 70 лв за новите пера, определено не мога да се меря финансово с някои колеги, писали тук, но съм доволен от резултата. За 5 лв-толкова. Поздрави на всички ентусиасти.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
mitko_n1 написа:Чистачките за Е34 на Бош струват точно 58.42лв без никаква отстъпка. Има ги във почти всеки "Ауто Плюс" , така че твърдението за трудно намиране е несериозно.
Да толкова са потвърждавам.

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Малейй тука много мислене и писане за едни чистачки

36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3