Проблем -Е46 320d 2001г. Прекъсване на двигател
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
Re: Проблем -Е46 320d 2001г. Прекъсване на двигател
Голф 4 няма с такава помпа,такава помпа има на ауди 2.5тди,даже тези дни правихме една такава...bscsystem написа:Момчета не се вкарвайте във моите филми![]()
milennyc е човека, който ги прави тия помпи 10 човека ми го препоръчаха, а на мен понеже ми се струваше разправия с куриери и т.н. реших да обиколя диагносчици и други разбирачи, които ми смениха 1дюза 1 датчик 5 свещи, накараха ме да си купя помпа да си сменя всички консумативи (филтри и т.н.) преждевременно и накрая колата ми остана пред блока.
Сега пак ме чака рапатрак сервиз разглабяне пращане получаване и дрън дрън
Описания проблем не е нито от плафона в купето, нито от резервната гума, нито от акумулатора. Така, че си свали помпата или я прати в бг да ти я оправят и да ти я върнат или да ти я ремонтират навън някъде.
завиждам ти на начина по който си успял да опишеш проблема, на мен липсата на такъв тип изразяване ми струваше близо 1000лв
бтв: давам само идея... помпата е същата като на голф 4 и други подобни коли, сравнително по-евтини от нашите.. на мен по телефона от 1.9тди за втора ръка помпа ми казаха с 350лв по-малко, когато разпитвах колко струват по морги
Последна промяна VRPerformance на 15 Окт 2010, 0:26, променена общо 1 път
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
Прав си, проверено е вече и е така както казваш. 2.5 V6 tdi... за съжаление тоя мотор е на B6 Ауди и няма да може да се мине метъра, но е хубаво да се знае, защото на някой ако му изпадне такава кола може да си я ползва...
Сега, остана някой да даде снимки за демонтаж на помпата и да издебна последните дни, който останаха що годе топли

Сега, остана някой да даде снимки за демонтаж на помпата и да издебна последните дни, който останаха що годе топли

E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
- ROSIZAK
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 TOURING
Отдавна не е писано по тази тема ,та сега да разкажа какво направихме с въпросната помпа.Малко след писанията тук ,колата отказа да запали. Оставихме я да отлежи около 3 седмици и я извозихме с каратреци /пътна помощ/ до близкия сервиз на БМВ. След 3 дена ни се обадиха и ни казаха цената - 2500 евро. Обаче ние сме си българчета и не се даваме лесно ,та стана пазарлък , с наша помпа и техен труд.Та в интернет се намери една втора употреба във Флоренция ,на 80 км от нас ,и човека ни я даде за 350 евро. Почакахме още две седмици докато ни я оправят ,платихме още 400 евро за работа и вече сме и забравили за проблема .Извода е ,че всичко се оправя ,или на страха очите са големи.
Старата обаче си я прибрахме и като се върнем в България следващия път ,ще си я оправим ,да си имаме резерва.
п.п. пиша в множествено число ,защото сме семейство и коментираме и пишем и двамата.
Старата обаче си я прибрахме и като се върнем в България следващия път ,ще си я оправим ,да си имаме резерва.
п.п. пиша в множествено число ,защото сме семейство и коментираме и пишем и двамата.

- metala77
- Потребител
-
- Кара: 325ci SMG 192hp
ето 4е и мен ме сполетиа са6тата у4аст , о6те като купих колата палише кофти с биал пу6ек.Когатое студено и студена пале6е по добре отколкото леко загриала, загриала без проблем. като е топло жремето и студен джигател зле. мислехме 4е е от сензора ван6на температура. затожа е напражихме постоианно да подгриава и се подобри паленето така карах 4 години но при парво палене на студен и при леко загриал двигател пу6ека си остана ,пале6е кофти,. Просто ъа оставих паркинга ониа ден ,седиа 3 дена понеже не ходих на работа влизам вартиа и К..р.изжеднаж сприа да пали. Зака4ихме иа с карсофт кабел и ми излезе гре6ка в ДДЕ модема, исписа 72 кан-бус. дали е са6тиа проблем като твоиа. като гледам маи да. За жалост и аз сам изван Балгариа. сигорно 6те пра6там ГНП -то по реиса за ремонт в Хасково.
- Tunturi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325i
- Мечтае да кара: Балканче
- Детайли за колата: M54B25
Само да споделя че имах 1 към 1 тези симптоми оказа се че електрониката на помпата е проблема, но не от транзистора.
- metala77
- Потребител
-
да колега прав си ,наистина не бе6е транзистора, но го сменихме 6тото маистора така тварде6е 4е е от него дерта, монтирахме помпата но все едно я ниама6е, на диагностиката показа ,ниско налиагане в помпата, .сега намерих помпа втора рака и утре 6те я монтират. дано запали че става 3-ти месец е в сервиза.Tunturi написа:Само да споделя че имах 1 към 1 тези симптоми оказа се че електрониката на помпата е проблема, но не от транзистора.
- metala77
- Потребител
-
само да си завар6а историата. сложихме помпата (от кола донор) и чудото стана ,ЗАПАЛИ. сменихме и датчик на коляновиа вал, за6тото мене6е оборотите 800-1000. датчика има6е доста окаян вид .сега колата работи DE PUTA MADRE. след 3 месеца и окло 900 евро похарчени за 6тяло и не6тяло ,Бавареца е отново на манежа. благодариа за вниманието . ЧАО, засега

Последна промяна metala77 на 16 Сеп 2012, 12:01, променена общо 1 път
- Tunturi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325i
- Мечтае да кара: Балканче
- Детайли за колата: M54B25
Честито важното е че вече колата върви, иначе ако се намери читъв майстор пак се оправят електронните блокове вместо да се заменя цялата помпа и излиза доста по сностна сума.
- metala77
- Потребител
-
чесно казано около 300 евро хварлих на виатара по калпави маистори. Ами 30 евро на час взимат маисторите. добре че биаха българи че малко по така минахме метара. иначе помпата я взех от една морга в Хасково 250 евро. датчика 70 евро. и другото е работа. 

- vanka77a
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320d
- Мечтае да кара: BMW M5
Здравейte колеги. Гледал съм ,че има теми за моя проблем,но искам и да чуя вашите версии. Значи проблема ми е следния.. Когато подавам рязко газ на 1 скорост колата ми прекъсва. Също така когато запаля двигателя и го оставя на свободна скорост давам пълна газ и колата прекъсва точно на 4,5 оборота и след отпускане на газта колата започва да губи мощност и прекъсва и вади бял пушек за около 4...5 секунди,след това всичко се оправя и работи нормално. Колата забива при висока скорост. Четох ,че колегите казват,че този проблем идвал от ГНП-то. Моля за ПОМОЩ!!!
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2