Газов Инжекцион на 318is или 320i... e30

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар

Газов Инжекцион на 318is или 320i... e30

Мнение от Георги Йорданов » 10 Окт 2010, 12:34

Здравейте колеги! Новак съм и съжалявам ако темата вече съществува..
Април месец до година, ще имам вече книжка, и много искам BMW 318is като за първа кола, но и много ме притеснява разхода който БМВ -то прави.. Та въпросът ми е:
- Някой има ли БМВ 318is с газов инжекцион, какъв е разходът му на газ и доволен ли е. Благодаря ви предварително :))

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Re: Газов Инжекцион на 318is или 320i... e30

Мнение от sas_88 » 10 Окт 2010, 14:28

Щом ще купуваш БМВ не мисля ,че разхода трябва да те притеснява...Под 11-12/100 няма да е градско.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mnh » 10 Окт 2010, 15:59

sas_88 написа:Щом ще купуваш БМВ не мисля ,че разхода трябва да те притеснява...Под 11-12/100 няма да е градско.

а бе стига глупости,най-добре е човек да се разполага според чергата прав си,но не само БМВ гори по 11-12 градско с нормално шофиране,а особено в нашия 'висок' стандарт на живот напълно разбираемо е да търсим по евтина алтернатива за каране на любимата марка.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sas_88 » 10 Окт 2010, 17:46

Ми аз му казвам колко ще му гори горе-долу.Нали и аз карам на газ,както и 60-70 процента от хората тук!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: м50б20

Мнение от Deadgame » 10 Окт 2010, 18:25

м50б20 в триска ми прави 11 градско (и е малко не настроена ) :winky:

Аватар

Мнение от toranaga » 10 Окт 2010, 20:32

За какво си купувате Е30-ки да ги съсипвате с АГУ и метанец?
Като търсите икономична кола, не ви ли се наби вече в главите, че БМВ не е такава, следователно, не би трябвало да ви е 'любимата' марка и/или модел, особено пък Е30???
То затова Голфчета и Хондички ще се подиграват, щото сте такива яки 'фенове' на марката и модела... страх ви е повечето да купите и една оригинална част за тия коли, ами в най-добрия случай е нещо ново, ама с неземен производител и произход, другото е фифт хенд от Симеон... :mhihi:
Днес с 325-чка АВТОМАТ (!) резултатът срещу Голф 2 КР (читав) беше 2:0 за БМВ Е30 325iA.
Кога ще вденете, че като сложите АГУ, вече не карате Е30, а карате Е30 с АГУ? И че вече не карате БМВ, а осрано от вас самите МПС?
Иначе сте маняци и много обичате марката и модела и милеете за него от все сърце... :mhihi: Иначе сте маняци и карате БМВ... :mhihi:
Кат ще слагате АГУ или метанец или каквато и да е друга пръдня, тва е най-голямата позьорщина, която е възможна - щото карате БМВ... да ама не, не карате БМВ, още по-малко пък и Е30. Сигурно е по-добре стъклопластче отвред, вместо АГУ, че в първия случай поне има шанс да върви кат ората, а във втория случай има шанс само да пърди кат ората, нищо друго.
Сполука, маняци. :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от lubeto » 10 Окт 2010, 21:08

e30 ис с газов инжекцион БРЦ при некво средно каране (1-2 дрифта,1-2 прекусвача) - 13.5 разход

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 10 Окт 2010, 21:28

toranaga написа:За какво си купувате Е30-ки да ги съсипвате с АГУ и метанец?
Като търсите икономична кола, не ви ли се наби вече в главите, че БМВ не е такава, следователно, не би трябвало да ви е 'любимата' марка и/или модел, особено пък Е30???
То затова Голфчета и Хондички ще се подиграват, щото сте такива яки 'фенове' на марката и модела... страх ви е повечето да купите и една оригинална част за тия коли, ами в най-добрия случай е нещо ново, ама с неземен производител и произход, другото е фифт хенд от Симеон... :mhihi:
Днес с 325-чка АВТОМАТ (!) резултатът срещу Голф 2 КР (читав) беше 2:0 за БМВ Е30 325iA.
Кога ще вденете, че като сложите АГУ, вече не карате Е30, а карате Е30 с АГУ? И че вече не карате БМВ, а осрано от вас самите МПС?
Иначе сте маняци и много обичате марката и модела и милеете за него от все сърце... :mhihi: Иначе сте маняци и карате БМВ... :mhihi:
Кат ще слагате АГУ или метанец или каквато и да е друга пръдня, тва е най-голямата позьорщина, която е възможна - щото карате БМВ... да ама не, не карате БМВ, още по-малко пък и Е30. Сигурно е по-добре стъклопластче отвред, вместо АГУ, че в първия случай поне има шанс да върви кат ората, а във втория случай има шанс само да пърди кат ората, нищо друго.
Сполука, маняци. :yes:

Торанага-сан, моите БМВ-та са икономични :winky:
И стига чете морал кой с какво ще си кара колата, не си ти човекът, който плаща горивото, всеки си преценя сам за себе си ;)
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

Аватар

Мнение от toranaga » 10 Окт 2010, 21:58

Андрьопофф, аз не съм човека, който ти плаща горивото, аз не съм и човека, който ти плаща консумативите и/или частите, ама това не означава, че не мога да изкажа мнение, ве прическа, нали така?
А ако чак толкова беше фен, маняшката ти темичка немаше да е пълна със скраперии. Много си далече още от тунинга и доста близо до мунинга, за да ми даваш наклон... нещо по темата ли каза или се опита да ме туриш на място, че не разбрах :?:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 10 Окт 2010, 22:00

toranaga написа:Андрьопофф, аз не съм човека, който ти плаща горивото, аз не съм и човека, който ти плаща консумативите и/или частите, ама това не означава, че не мога да изкажа мнение, ве прическа, нали така?
А ако чак толкова беше фен, маняшката ти темичка немаше да е пълна със скраперии. Много си далече още от тунинга и доста близо до мунинга, за да ми даваш наклон... нещо по темата ли каза или се опита да ме туриш на място, че не разбрах :?:

Точно за този колега, не си прав :yes:
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

Аватар

Мнение от toranaga » 10 Окт 2010, 22:03

UBAH5 написа:
toranaga написа:Андрьопофф, аз не съм човека, който ти плаща горивото, аз не съм и човека, който ти плаща консумативите и/или частите, ама това не означава, че не мога да изкажа мнение, ве прическа, нали така?

Точно за този колега, не си прав :yes:

Ем, как кажеш, ама не ми се ще да почвам с цитатчета от темичката му, че ще стане романче, като в оная темичка ".....".
Нема лошо, ама не виждам защо и накъде взе да му се криви щеката относно моето мнение за АГУ-то, поне да беше написал нещо, а не да ми дава наклон, че нещо неам нерви от таквиз... :mhihi:

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 10 Окт 2010, 22:10

Иначе М20-ката на газ много добре се разбира с нея, карал съм Е30 и Е34 М20Б20 на газ и години наред карани така, пак си работеха и на бензин - е, прекъсваха, щото явно дюзи това онова са се запушили. Но много търпят на газови интервенции. Само дето става по-мудна колата, а и разхода си е по-висок. Зависи от настойката на газовата уредба. Е30-ката по едно време ме шашкаше тотално, нещо от рода на 30/100 газ даваше : )
Обаче ти питаш за газов инжекцион - той ще има нормален разход, но инвестицията е по-голяма. За да я избиеш, ще трябва доста да се повозиш. Но поне ще имаш кола, на която да разчиташ, че обикновената газова уредба си е малко патиланци, особено зимата.
BMW only!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW отново серия 3 бенз
Мечтае да кара: волска каручка
Детайли за колата: събира много и малко, според повода

Мнение от daka1972 » 10 Окт 2010, 22:31

мойто е 30 1,8 ис с двг ,екю,кутия от е 36 ми гори на газ градско 16 /100км а извън 12/100км и с с обикновен турски "фема" изпарител и си върви сравнително добре не е кой знае колко огромна разликата с на бензин ,на бензин градско 11/100км извън 7,5 - 9 /100км. газ 1,25 лв -- бензин 2,11лв каквото и да направиш няма да збъркаш.Като си профилактираш мотора редовно няма да имаш ядове.А ако го гледаш през прозореца и с керосин да го караш ще е все тая

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6estaka » 10 Окт 2010, 22:58

мойто комби с м20б25 в града дава 15-18л LPG на 100км...извънградско 10-12л LPG на 100км...Разлика във вървенето разбира се че има...просто на бензин си е друго...Това е...ако искам да карам всеки ден любимата кола нямам друг избор...а за друга кола за всекидневка не може и да се мисли защото просто и за 100лв за я вземеш пак треа да дадеш една заплата на годината само на държавата за застраховки винетки прегледи данъци и т.н.

Разбирам тревогите на колегата Торанага и той трябва да разбере че повечето фенове изживяват нещата точно като него без значение на какво карат колите си...А и нека се примири и той че неговите деца да са живи и здрави ще дрифтят с електрокари пред кафенетата и няма да познават вкуса на прясното телешко месо защото майките крави много пърдят и разбираш ли застрашават планетата
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sas_88 » 10 Окт 2010, 23:16

6estaka написа:А и нека се примири и той че неговите деца да са живи и здрави ще дрифтят с електрокари пред кафенетата и няма да познават вкуса на прясното телешко месо защото майките крави много пърдят и разбираш ли застрашават планетата

Е тва е :yes: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Някои хора имат повече пари=>Карат на бензин
Някои хора имат по-малко пари=>Карат на газ

Следваща

Назад към E30