как се сменя предното стькло на е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- igra4a_bmw
- младши ентусиаст
-
как се сменя предното стькло на е36
колеги здравеите на сички, ште сьм благодарен
много ако някои подскаже как да си сменя предното стькло на бмв 318 и е36 седан 94 г.,тьи като излетя един камьк от един камиони го пукна на 3 местаа

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Re: как се сменя предното стькло на е36
Сам няма да се справиш.Стълкото е лепено.За да се демонтира се реже силикона между стъклото и неговото легло,сава със специална стоманена тел и съответно малко по-специални принадлежности,защото в противен случай можеш да се нараниш сериозно.Не от стъкото а от телта,с която се реже силикона.
За монтажа трябват също малко повечко умения.
Иди в сервиз,където сменят стъкла.
Ако милсиш,че можеш и сам да се справиш,мога да ти обесня стъпка по-стъпка цялата процедура.
Иди в сервиз,където сменят стъкла.

Ако милсиш,че можеш и сам да се справиш,мога да ти обесня стъпка по-стъпка цялата процедура.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
Борис_Малинов написа:Сам няма да се справиш.Стълкото е лепено.За да се демонтира се реже силикона между стъклото и неговото легло,сава със специална стоманена тел и съответно малко по-специални принадлежности,защото в противен случай можеш да се нараниш сериозно.Не от стъкото а от телта,с която се реже силикона.
Иди в сервиз,където сменят стъкла.![]()
eee tva s telta o6te li se polzva

p.p. sry za latinicata ot telefona e
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Ми аз така ги махам,не се занимавам с това професионално,(не си вадя хляба като сменям стъкла)още повече лепени,но когато се наложи при нужда така се справям.
Става за 10мин.
Става за 10мин.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Моя съвет е да не се занимаваш с това, а да отидеш да ти го сменят. Около 150 лева ти е новия джам с поставянето и всичките уплътнения или ако си мераклия 250 лева за Pilkington + оригиналните лайсни.
Mpower84 написа:Моя съвет е да не се занимаваш с това, а да отидеш да ти го сменят. Около 150 лева ти е новия джам с поставянето и всичките уплътнения или ако си мераклия 250 лева за Pilkington + оригиналните лайсни.
Само Пилкинтън ако взимаш ново стъкло!Тия кобра китайци за нищо не стават.На времето на е36цата като сменях сложих пилкинтън и беше като оригинала.За монтаж мисля 60лв дадох тогава на момчето,че и на крак ми дойде.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- vanko 318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: млади майки да полудяват ...
- Мечтае да кара: всичко,без пари да давам
колега преди 1 година пукнах стаклото на моето бмв (318i седан 96г.) обадих се в кобра,на другия ден доидоха във нас да ми сменят стаклото,смениха ми и горното уплатнение (лайсна) и ми залепиха и това дето се закача огледалото за обратно виждане,което също е от тях моето си остана на счупеното стакло.струваше ми 135 лева със 1 година гаранция.стаклото си е супер и няма и драскотина по него 

- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: compact m51d25
Le Transporteur написа::OT: Ако не е с въже, как става свалянето!?
то не е точно въже. нещо като струна е само че многожилна и оплетена. доста тънко и здраво. нещо подобно като гарота (струната с която ги душат по филмите

п.п: гледайте да не се издушите с тая струна

п.п.п: не ги ли лепят стъклата с полиуретан?
Последна промяна hakerizanov на 09 Окт 2010, 21:08, променена общо 1 път
I think things -- and they happen...
- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
Борис_Малинов написа:Сам няма да се справиш.Стълкото е лепено.За да се демонтира се реже силикона между стъклото и неговото легло,сава със специална стоманена тел и съответно малко по-специални принадлежности,защото в противен случай можеш да се нараниш сериозно.Не от стъкото а от телта,с която се реже силикона.
Иди в сервиз,където сменят стъкла.![]()
Колегата ти е обяснил много точно!Другото освен това въже е един специален нож на 90 градуса...Това си е сложна процедура не е за всеки,знам понеже там където работя сменят стъкла редовно и не е каква да е процерура

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
За всеки случай и едни коркови подложки слагат от долната страна на стъклото да не се свлича,това при положение,че се тръгне след 2 часа престой.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Абе пичове знаете ли къде пастират джамовете , защото в една буря ми се обърна чистачката и ми надра стъклото ,а си е здраво и оригинално и не ми се иска да го махам още .. знам че заличават люспи , предполагам драскотините също ?
I'm slowly drifting

В Ст.Град до сервиза на Сони (Пулсар), малко встрани от Марсилия. АКо там не могат да ти оправят шуплата на стъклото, не знам къде...
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Полиуретан или с някакъв по странен черен силикон ги лепят.Аз през ден махам по едно стъкло с тел която е правоъгълна.
Първо се прокарва телта между стъклото и купето /леглото на самото стъкло/
Ние го правим по следния начин.Оставяме около 30 до 40см тел /защото е на макарка/ и от 2-те страни с по 1 дръжка /от вътрешната страна една и от външната страна една дръжка/
Единия от вън дърпа към него тоя от вътре или зависи както доиде .... един дърпа друг по малко задържа.
Човека вътре в купето трябва да държи телта с дръжката колкото се може по близо до самото стъкло, а този от вън да води телта да не опира нито в ламарините под стъклото нито за самото стъкло/най малкия допир или се къса стоманизираната тел или стъклото става на сол/
Внимава се самата тел да не започва да пуши /това значи загрява и по лесно се къса в последствие/.Рязането на силикона става примерно като се започне от левия ъгъл долния примерно казвам единия опъва към горния десен ъгъл и другия го следва и задържаниа там е на усет.Абе ако си фен ще ти смъкнем твоето ако си от Русе пък за поставянето ще измислим нещо и за това има начин
Първо се прокарва телта между стъклото и купето /леглото на самото стъкло/
Ние го правим по следния начин.Оставяме около 30 до 40см тел /защото е на макарка/ и от 2-те страни с по 1 дръжка /от вътрешната страна една и от външната страна една дръжка/
Единия от вън дърпа към него тоя от вътре или зависи както доиде .... един дърпа друг по малко задържа.
Човека вътре в купето трябва да държи телта с дръжката колкото се може по близо до самото стъкло, а този от вън да води телта да не опира нито в ламарините под стъклото нито за самото стъкло/най малкия допир или се къса стоманизираната тел или стъклото става на сол/
Внимава се самата тел да не започва да пуши /това значи загрява и по лесно се къса в последствие/.Рязането на силикона става примерно като се започне от левия ъгъл долния примерно казвам единия опъва към горния десен ъгъл и другия го следва и задържаниа там е на усет.Абе ако си фен ще ти смъкнем твоето ако си от Русе пък за поставянето ще измислим нещо и за това има начин

- krumovvv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: чужди коли и жени
- Мечтае да кара: две коли едновременно
Режеш силикона с някакво жило.Най добре жилото да е от спирачка на колело аз така ги свалям
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2