Защо BMW-то ми не върви като някой други
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Защо BMW-то ми не върви като някой други
че как пък няма да вдига на 2-ра 120 една лада умряла ги минава 100 , а преди навремето карах опел кадет с 1.4 двигател карбуратор беше 75 коня с 5 скорости и на 2-ра 105 си ги удряше умрелия кадет
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
m3_power2 написа:че как пък няма да вдига на 2-ра 120 една лада умряла ги минава 100 , а преди навремето карах опел кадет с 1.4 двигател карбуратор беше 75 коня с 5 скорости и на 2-ра 105 си ги удряше умрелия кадет
ми вземи си пак кадет 1.4 карбуратор, махай го тва бмв, за кво ти е, като не може да направи 100 на втора

АМАН!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Прочети мнението пак на err0r ...усмисли го ако трябва
и пий една бира за здраве

- chalafa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 is
- Мечтае да кара: M6
vicho написа:brinder написа:да и на мен ми е 4удно как ги прават тея 120 на 2
бензинова кола с дизелов диф
![]()
![]()
http://www.youtube.com/user/ludiagsm#p/u/3/-HT5390UWuI
"ееее слаба работа"
Аз бях известно време с дизелов диф. 2.95..Голяма мъка да знаете.Едвам пълзях.но затова пък скоростите дълги дълги. Рядко вкарвах 3та по града.Колата ми 318ис.Сега съм с 3.64 от е30.Разликата е каТо черно и бяло.
Има само два вида коли, BMW и всички останали .
- deemov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ///M Sport Edition
Колега нали идеята на по-късите скорости е да ускорява по бързо
Ти може да си я направиш на 2ра да дига 200, ама файда като ще трябва да я засичаш с календара 

- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: compact m51d25
аз с кеф бих си боднал един дизелов диф 2.93 на колицата
па нека е бавен

I think things -- and they happen...
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
hakerizanov написа:аз с кеф бих си боднал един дизелов диф 2.93 на колицатапа нека е бавен
Само дето 2,93 не е дизелов, а бензинов - на 328 стоковия.

- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Дълги скорости колега, ако имаш твърде много пауър и не искаш да губиш време от смяна на скорости, но тук си говорим за 8-9 секундни коли на 400м...
Ако искаш на светофарите или пистата да си малко по-пъргав си карай с късите скорости и да не те интересува колко ще направи, а за колко..време
мога да ти изброя поне 10 коли веднага, които съм карал и на 2ра са правили 100, а са били с мотори под 1.6
колкото до колегата бум_бум - въпрос на гледна точка
за мен излишни бяха всички кори, мокети, изолации, дунапрени, пластмасарии, рез. гума, крик, говорители...по-нататък продължавам с рязане (на леглото за рез. гума, примерно)
Ако искаш на светофарите или пистата да си малко по-пъргав си карай с късите скорости и да не те интересува колко ще направи, а за колко..време
мога да ти изброя поне 10 коли веднага, които съм карал и на 2ра са правили 100, а са били с мотори под 1.6
колкото до колегата бум_бум - въпрос на гледна точка

- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Ами ако имаш сила да поддържаш скорост с дълъг диф (без да си на пълна газ), разходът би следвало да падне заради редуцирането на оборотите на мотора. Ако двигателят ти е маломощен и заваряваш педала до дупка, то дали си с дълъг или с къс диф, разлика няма да има.

абе интересно аз какъв вапрос зададох , а какви ли не неща се исписаха конкретизирани за мен неща които знам и най различни сърказтични изказвания от "разбирачи" но както и да е поне някои ако може да каже за диферинцялите че там не сам много наясно примерно на 320-ската ако сложа диференцял от 316 или 318 и от 325 примерно каква ще бъде разликата с кой как ще върви и другия въпрос е диферинцяла от е30 или е36 ако все пак реша да сменям и какви са разликите между двата модела 

- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
err0r написа:Ами ако имаш сила да поддържаш скорост с дълъг диф (без да си на пълна газ), разходът би следвало да падне заради редуцирането на оборотите на мотора. Ако двигателят ти е маломощен и заваряваш педала до дупка, то дали си с дълъг или с къс диф, разлика няма да има.
благодаря за отговора колега.и аз предположиш че би трябвало да намали разхода поради понижените оборите на двигателя,но не бях сигурен.бих се замислил за по-дълъг диф,ако знам че ще ми свали разхода,като става дума най вече за извънградско.въпроса е колко би свалил и дали си заслужава.
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Хората дават пари да имат такива къси скорости
Напразно се спичаш - нормално е 20-ка на 2-ра да вдига 90км/ч 

човек не се спичам за това защо така ме разбрахте грешно съгласен съм че с късите скорости има по голямо ускорение обаче съм забелязал че става ли дума за 1-ва и 2-ра и не е точно така при тоя двигател примерно щото 320-ската не е кои знае колко мощен но не е и слаб това 120 на 2-ра е добра скорост на 2-ра оборотите са високи за това си има сила за ускорение и при тия с по късите скорости вдига тези 120 км на 3-та и то за повече време дългите скорости ги вдига на 2-ра и то по бързо това съм забелязал играл съм си засичал съм времена говоря работи от опит, иначе като цяло не се спичам бе хора вие така го разбрахте сякаш това ми е голям проблем аз си харесвам бмв-то фен съм на марката просто имах в предвит с тая тема да разбера защо двете са заводски коли не са пипани и има така 2 вида едната да е с по дълги скорости и така
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3