Проблем с чистачките
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- credal4o
- Потребител
-
- Кара: 520i
- Мечтае да кара: Mustang gt 500
Проблем с чистачките
Здравейте колеги от няколко дни имам една 520 и 89г 129 коня ...както и да е много съм доволен от нея, обаче открих един проблем чистачката ми чисти и се включва само на трета (най-бърза степен)на другите нищо!Някакви идеи и съвети?Мерси предварително? 

- ViRTUaL^BoY
- Потребител
-
Re: Проблем с чистачките
Можеш да пробваш да отвориш и да изчистиш моторчето за чисташките. Има един диск, ще го видиш. Обикновено събира гняс и спира да дава контакт.
- credal4o
- Потребител
-
казаха ми че под задната седалка имало нещо си там което било откачено защото като се закачи и като тръгнеш чистачките се пускат сами....
- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M
Колега това е бушон!!!Под предния капак,само не помня кой номер беше,провери в Предпазители и защитени от тях вериги.
- credal4o
- Потребител
-
Ако е бушон няма ли да спре изцяло?Но няма да гадая още утре ще погледна под капака.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Хайде да се включа и аз защото ми писва от гадателки, хвърляне на боб и Канал 2001...
Накрактко това е схемата:

И както се вижда лостчето подава командата на GM-a а той вече чрез RM-a управлява моторчето.
Така че вариантите за дефектиране се свеждат до релеен модул или конкретно реле което може да е залепнало, както и дефектирало лостче или кабелите м-у него и модула.
Дефектирал GM до сега не съм виждал ако не е имало брутални интервенции по колата...
Накрактко това е схемата:

И както се вижда лостчето подава командата на GM-a а той вече чрез RM-a управлява моторчето.
Така че вариантите за дефектиране се свеждат до релеен модул или конкретно реле което може да е залепнало, както и дефектирало лостче или кабелите м-у него и модула.
Дефектирал GM до сега не съм виждал ако не е имало брутални интервенции по колата...

- credal4o
- Потребител
-
е вече всичко свърши снощи ме е забърсал някой на паркинга и сега ми се отвори много работа...калници,спойлер,фарове.......

7 мнения
• Страница 1 от 1