Защо BMW-то ми не върви като някой други
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Защо BMW-то ми не върви като някой други
Защо моето 320 купе вдига на 1-ва 50км/ч на 2-ра 80-90км/ч едвам а има и други пак 320 които вървят на 1-ва 60км/ч на 2-ра 120км/ч защо е така и каква е разкиката между тях има доста които така варвят като моето и доста които варвят повече както споменавам по горе каква е разликата ?
- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: compact m51d25
Re: Защо BMW-то ми не върви като някой други
може би има разлика в предавателното число на дифа колега. то зависи за колко време развива тази скорост. ако сложиш по-дълъг диф ще развие и повече ама за повече време
I think things -- and they happen...
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Не е важно колко вдига на 1 и 2 предавка, а за колко време...
Според мен се спичаш излишно. Разтовари излишните килограми от колата и излез да правиш друго замерване. Те няма да повлияят на скоростта на всяка предавка, но пряко ще зависят върху времето за развиване на тази скорост.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Как ги намирате тия излишни килограми. Оня ден гледах-гледах и нищо излишно не видях, всичко си ми трявба
Бих махнал само задните седалки и без тва да не ми сяда никой там само да мизери отзад ама много грозно без тях, а и не тежат кой знае колко.

bum_bum написа:Как ги намирате тия излишни килограми. Оня ден гледах-гледах и нищо излишно не видях, всичко си ми трявба![]()
Бих махнал само задните седалки и без тва да не ми сяда никой там само да мизери отзад ама много грозно без тях, а и не тежат кой знае колко.
е36, 316, седан = 1000кг, след олекотяване.
Към m3_power2: виж си предавателното число на дифа. Колата как се държи във високите оборори? Достигали лютеницата на 3-та, 4-та? Пали ли нормално? Диагностиката какво казва? А бензина от къде го зареждаш?
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
bum_bum написа:Как ги намирате тия излишни килограми. Оня ден гледах-гледах и нищо излишно не видях, всичко си ми трявба![]()
Ми всякакви тъпотиики, които си возиш в багажника и си мислиш, че ще ти потрябват някога. Кабели за ток, раницата с препаратите за почистване на колата, авточастите, които някой те е помолил да му складираш замалко и разни такива други неща. В багажника си имам 1л. масло за доливане, резервна гума, кръстачка, една HID крушка и малкото субче.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Е, значи и аз съм лек. Имам бандажна гума, която май трябва да изкарам, щото е 15-ка и май няма да стане за никъде ако спукам гума, 1лт масло, малка бас каса и малко комплектче инструменти. Работите за почистване не ги държа там, че струват колкото полвин кола и да не хванат крака
Единственото излишно е 10лт вода ама напоследък на всяко второ излизане загрява и си трябва.

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Към автора: правилно са те насочили към диференциала, сигурно е по-дълъг. Иначе други възможни неща са кофти бензин, намалена мощност ( демек компресията ти може да е зле), и много други. Не си казал дали стига до червеното. Ако те притеснява само това, че на 1-ва не ти прави 60 и на 2-ра 120, изобщо не му мисли. Фабрична 320-ка прави на 1-ва 50, 2-ра 90 и т.н. Но пък си ги прави сравнително бързо като за конете си. Другото са глупости. То може и 130 да ти прави на 2ра ама ще го засичаш в минути, не секунди 

е да де в дефиринцяла ама имам в предвид нали са 2 еднакви коли заводски що има разлика в предавателното число апак аз мислех освен за разлика във диферинцяла да не и скоросните кутии да са други, апък от бензина не може да е според мене нали става дума за едни и сащи обороти все си пални оборотомера бензина само допринася за ускорението ако е хубав и ако не е по бавно ускорение иначе 1-ва 2-ра все си ги пални те са малки предавки
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
аз нз какво има за разискване.1ва 50,2ра 90 е съвсем прилично.нз къде ги намирате тези стокови(непипани) 36ци,които правят на 2ра 120
мойта лично на 1ва 60,2ра 80,3та 130,4та не съм я засичал.карай си колега колата и не го мисли.може да се притесняваш,когато при повечето дръпки със същия мотор все си 2ри 

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
Дайте да ви "наместя" километражите и ще правите по 150 на втора. 

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
brinder написа:да и на мен ми е 4удно как ги прават тея 120 на 2
бензинова кола с дизелов диф

http://www.youtube.com/user/ludiagsm#p/u/3/-HT5390UWuI
"ееее слаба работа"

You said: "Time will change!" What if it changes you?
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3