Регулиране газ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Регулиране газ
Здравейте, колеги! Един бърз въпрос имам. Карам 320 купе с газов инжекцион. Работи си супер, върви предостатъчно, но ме съмнява, че похарчва повечко. Та искам да намаля малко притока на газ от самия редуктор. По пътя на логиката със завиването на болтчето притока трябва да намалява, и обратно. Но все пак искам да се допитам и до вас, да не я направя пък да гори повече, че нямам излишни пари.
ПП: Прегледах темите, свързани с газ, но не открих писано за това.
Поздрави!
ПП: Прегледах темите, свързани с газ, но не открих писано за това.
Поздрави!
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Re: Регулиране газ
Имай предвид ,че понякога като натягаш спира да върви и почва да харчи още повече.Колко ти харчи сега градско?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Ами не съм я засичал точно, но със 10 литра съм минал не повече от 45-50км, като се има предвид, че на газ карам когато е загряла вече. Иначе колата е с някои подобрения, и е към 185-190 коня, върви си супер.
Е братле мн ясно че ще ти гори много.Колкото повече коне се вадят от 1 мотор разхода расте.А за газта може сам да пробраш и да засечеш какъв ефект ще има но по принцип газаджиите ги нагласят максимално добре за колата.
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Съвсем нормално е,10/100 нема да ти харчи. Мойта е 1.6 и си харчи 12 така че смятай....
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Мерси много, колега. Просто колата я имам от понеделник и както можеш да предположиш съм доста неопитен
Все пак ще я засека по-точно 

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
20/100 газ,това ли е нормално,при газовия инжекцион,на копчето трябва да имаш три позиции,спорт,икономично,нормално при теб може да няма,което ще рече,че количеството газ се определя от компютъра на газовата,и съответно могат да ти го настроят,по електронен път.
Кое болтче ще завиеш,и по този начин,ще намалиш притока на газ,при газовия инжекцион,няма такова болтче,притока на газ се регулира от компютъра на самия инжекцион.
Кое болтче ще завиеш,и по този начин,ще намалиш притока на газ,при газовия инжекцион,няма такова болтче,притока на газ се регулира от компютъра на самия инжекцион.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Мерси за отговорите. Темата може да се заключва.
8 мнения
• Страница 1 от 1