Проблем с 530d

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с 530d

Мнение от ja » 06 Окт 2010, 10:26

Колеги, гледам тук няколко теми вече се появяват и все с проблеми, които се диагностицират трудно. Мисля си, че става дума за комплексни проблеми... Та ако мога един съвет да дам и на колегата и на всички кото са решили да си купуват БМВ 2-ра употреба.

Когато взимате кола, трябва да се направят много основни неща, които реално не са правени да издържат вечно. Почвате от филтри, свещи, дюзи, маркучи, тубро пътища, масла и течности задължително (двигател, скорости, диференциал, антифриз, спирачна течност...), спирачки, амортесиори, тампони, прочистване на радиатори и кулера също са много полезни. Демек трябва да и вдъхнете нови сили на колицата за да изкара поне още 5-6 годинки. Слагайте само оригинални части. И чак после ако прави проблем отивате на диагностика и го търсите... Аз заради един маркуч се лутах 2 месеца по диагностики... Не си мислете че като е БМВ нема да се чупи 30 години... Много колеги чакат да стане проблем и тогава почват да го решават. Не чакайте, вкарвайте в бокса и сменяйте...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 06 Окт 2010, 17:39

ja написа:Колеги, гледам тук няколко теми вече се появяват и все с проблеми, които се диагностицират трудно. Мисля си, че става дума за комплексни проблеми...

Не се диагностицират трудно.... просто няма кой да ги диагностицира и да обърне задълбочено внимание към конкретни неща...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d 2000г.

Мнение от chehut » 07 Окт 2010, 21:09

Искренно се надявам тогава в "Дару Кар" да обърнат нужното внимание, защото аз държа да отстраня всички проблеми по колата си и да е здрава. Защото пътувам често и знам, че както се грижиш за колата си, така и тя ще се грижи за теб на пътя. Благодаря на всички колеги, ако има нещо пак ще пиша :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 08 Окт 2010, 0:16

chehut написа:Искренно се надявам тогава в "Дару Кар" да обърнат нужното внимание, защото аз държа да отстраня всички проблеми по колата си и да е здрава. Защото пътувам често и знам, че както се грижиш за колата си, така и тя ще се грижи за теб на пътя. Благодаря на всички колеги, ако има нещо пак ще пиша :)

Точно там освен да ти продадът една купчина ненужни неща, друго няма да направят... От Дару само части, от опит ти го казвам...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 08 Окт 2010, 0:27

ja написа:
chehut написа:Искренно се надявам тогава в "Дару Кар" да обърнат нужното внимание, защото аз държа да отстраня всички проблеми по колата си и да е здрава. Защото пътувам често и знам, че както се грижиш за колата си, така и тя ще се грижи за теб на пътя. Благодаря на всички колеги, ако има нещо пак ще пиша :)

Точно там освен да ти продадът една купчина ненужни неща, друго няма да направят... От Дару само части, от опит ти го казвам...

То е ясно,че ще опитат тия от "Дару" да ти набутат някоя част.. :mhihi: За диагностика са добри,нека види колегата,какво ще покаже,пък не задължително да купува,части на безбожните им цени :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chehut » 08 Окт 2010, 4:00

Значи да се доверя и да отида там на диагностика, защото наистина искам да разбера в какво състояние ми е двигателя и скоростната кутия :!:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 08 Окт 2010, 8:58

chehut написа:Значи да се доверя и да отида там на диагностика, защото наистина искам да разбера в какво състояние ми е двигателя и скоростната кутия :!:

..Имат техника,ще ти свършат добра работа :yes:Просто иди да ти диагностират и прегледат колата.Не има се връзвай много,ако те навиват да си купуваш разни части на страшни цени :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chehut » 08 Окт 2010, 17:11

Nikolay86 написа:..Имат техника,ще ти свършат добра работа :yes:Просто иди да ти диагностират и прегледат колата.Не има се връзвай много,ако те навиват да си купуваш разни части на страшни цени :mrgreen:

Да, явно са скъпички частите при тях, за това само ще диагностицирам и прегледам колата там. Благодаря Ви и ще пиша другата седмица, какво са ми казали :)
Изображение

Аватар
Кара: E 39,34
Мечтае да кара: E 39-M,E 65-Alpina
Детайли за колата: 0896863663

Мнение от mitkosekurit » 15 Окт 2010, 10:48

Приятелю разгледай хубаво из форума има много качествени сервизи в София и то само за БМВ.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 15 Окт 2010, 22:11

Nikolay86 написа:
chehut написа:Значи да се доверя и да отида там на диагностика, защото наистина искам да разбера в какво състояние ми е двигателя и скоростната кутия :!:

..Имат техника,ще ти свършат добра работа :yes:Просто иди да ти диагностират и прегледат колата.Не има се връзвай много,ако те навиват да си купуваш разни части на страшни цени :mrgreen:

Бате, диагностиката им е толко куца на тия че нема на къде. Имат техника ама то само с техника не става...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 4.0д

Мнение от khaled » 16 Окт 2010, 16:44

[quote="chehut"
Да, явно са скъпички частите при тях, за това само ще диагностицирам и прегледам колата там. Благодаря Ви и ще пиша другата седмица, какво са ми казали :)[/quote]

И разбра ли какъв е проблема?

Предишна

Назад към E39