изгорял габарит- светещ мигач

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

изгорял габарит- светещ мигач

Мнение от JOGI » 07 Окт 2010, 16:01

както при е46, е39 /и други може би/, знам че и при някои е36ци го има това нещо- като ти изгори някоя крушка отпред на габарита да се пусне съответния мигач постоянно светещ, като да компенсира загубата на габарит. Въпроса ми е как да се направи това на кола без тая 'екстра', понеже така и така нямам никакви габарити от година, а отдавна искам да направя мигачите като на щатските версии, но пък и искам всичко да е максимално ориджинал. може да сменя фасунгите на мигачите с американски, но пък и буксите са други, кабели, работи.. докато този си вариант по ми допада. така, единствено се сещам за някакво реле, което би могло да прави тая магария, но само толкова.. някой ако знае нещо повече ако може да сподели, че сам съм за никъде :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: изгорял габарит- светещ мигач

Мнение от bum_bum » 07 Окт 2010, 20:27

На американските се чудят пък как да ги махнат за да са като европейски :mhihi:
Имат някакви допълнителни кабели, които палят мигачите като се пуснат халогени или габарити. Само не знам дали кухите няма да ти правят проблеми заради постоянно светещите мигачи. Аз карах един Додж, който си беше така и не са се заяждали, но за него си е ясно, за е36-цата не знам дали ще можеш да обясниш, че е от Щатите.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 07 Окт 2010, 20:52

Ако подкрепи щатската версия с някоя банкнота ще му повярват със сигурност :mhihi:
Значи има вариянт да тЮнинговаш малко мигача и да стане почти оригиналдъ :)
Вземаш 2 буксички(фасунки) като на страничните ти мигачи на калниците,мериш диаметъра на дупката на същите странични мигачи дето влиза буксата,сваляш твоите мигачи,пробиваш им по една дупка отзад с диаметъра,който си измерил,слагаш по една малка оранжева крушка във въпросната букса,свързваш я към габарита и си готов.Понеже крушката която ще сложиш е по-малка от другата на самият мигач и е оранжева,ще се различава от истинския мигач и ще свети по-слабо.И крайният евект ще е мисля този който търсиш.Не съм го пробвал,но смятам,че с тоя вариянт ще стане.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 07 Окт 2010, 22:21

Оригинално е от Лаит модула.На кола коята няма едвали ще може да се вгради.Остава вариянт с двоина фасунка в мигача + 2 кабела горница
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Окт 2010, 22:24

А не може ли направо с крушка с двойна жичка като на мъглата отзад и да и се подава сигнал кога да свети само едната и кога двете?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 07 Окт 2010, 22:52

bum_bum написа:А не може ли направо с крушка с двойна жичка като на мъглата отзад и да и се подава сигнал кога да свети само едната и кога двете?

Да ,това имах в предвид ама го казах по друг начин :bchug:
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 08 Окт 2010, 1:49

Не е толкова лесно,колкото го мислите...хубаво ще сложите двойна крушка,ама нали нещо трябва да и подава 12V постоянни на едната жичка ;)
Купуват се едни преходници,пуска се един(1) кабел,купува се кулунг за мигач с двойна крушка и тогава ще стане работата...предлагат се от дару тия неща и излиза към 50-ина лв интервенцията...но шанса в БГ да намерите жълта двойна крушка клони към 0 и тогава вече ще си имате проблеми с органите на реда със сигурност...надали всеки път ще минава номера "те просто задните крушки са по-жълти :mrgreen: "
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 08 Окт 2010, 3:54

така при е39 и е46 е от лайт модула ок, но това нещо го има и при 36ци, а там такава шашма си нямаме..
мислил съм ги всякакви варианти, най-лесно с по един диод, малка дупка, връзва се, слага се силикон да не се поти, но ми идва в повече тюнинга... оригиналния вариант за щатско бях готов да го правя, но две години не мога да намеря въпросните жълти крушки с две жички, само един опелджия в опел форума ама се направи на тиква и не ми даде.. колегата накооне с американската си ги беше възтановил в мкар май и ми прати сайт явно за такива крушки, но нещо не се отваряше, а най-тъпото, че и в ибей няма, а и парт номер не можах да намеря :|
иначе днеска случайно намерих щатски сайт с такива крушки, ама съм се отказал от тая идея вече, да ходат да си се греят с тях..

работата е да направя това, което го имаме тук, при изгорял да светне
въртя разни схеми от различни години и ще го мисля тия дни.
а с милицията и аз мислех, че ще има проблеми, но познат вече 2г си търкаля е46цата така и нищо
данке

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 08 Окт 2010, 5:36

Обещавам следващия път като ходя на острова да донеса 20-ина крушки...там съм виждал такива и се канех да купувам :lol:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Назад към E36