Проблем с монтаж на Angel Eyes
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
Проблем с монтаж на Angel Eyes
Прочетох няколко теми свързани с ангелските очи, но така и не намерих отговор на моя въпрос. Колата е Е36, фара е Бош с лупа. Ръководя се от темата с инструкциите за монтаж. Махнах кръглото стъкълце, щтракнах ринга в пластмасата, пасна си перфектно, но немога отгоре да сложа стъкълцето. Диаметъра на стъклото е по-голям от на ринга и неможе да мине през него и да си легне на мястото. Единствения вариант според мен е да го лепна за стъклото. От тук следва другия въпрос: Тая лепенка дето е в комплекта ще издържи ли на температурата на крушката, защото колата няма ксенон, а както знаем всички - обикновенните крушки греят.
Ето и 2 снимки:

Ето и 2 снимки:

- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: compact m51d25
Re: Проблем с монтаж на Angel Eyes
би трябвало да издържи колега. нали си виждал на Бош без лупа как в средата стъклото е овъглено? вероятно е някакво органично стъкло. но се овъглява в средата, в края не. значи там температурата не е висока. това по пътя на логиката. оттук следва че би требвало да издържи лепенката. хайде като ги туриш дай да видим как стои 

I think things -- and they happen...
- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 I Touring
- Мечтае да кара: Самолет
колега няма нужда от лепенки и аз като тебе като слагах ринговете 1 час се чудих как става номера и като тебе ги бях сложил но това неим е мястото,трябва да ги пахнеш по навътре зада направиш място за стъклото.Като ги сложиш по-навътре е малко играчка да ги нагласиш точно но става.ринга отдолу опира в пластмасата а отгоре след монтажа на стъклото защипва кабелите и нямат мърдане,казвам го от личен опит.успех ако има нещо пиши. 

- joreto_88
- младши ентусиаст
-
Не е никакво органично стъкло, а просто при Бош-а без лупа е с пластмасови лещи, а при тези с лупата е със стъклени.
Edit: Как така по-навътре? В момента ринга се държи на ръба на пластмасата с помощта на малките пластинки които са на задната му страна. Ако го натисна още малко ще изпадне.
Edit: Как така по-навътре? В момента ринга се държи на ръба на пластмасата с помощта на малките пластинки които са на задната му страна. Ако го натисна още малко ще изпадне.
Последна промяна joreto_88 на 07 Окт 2010, 20:14, променена общо 1 път
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
ако,го залепиш ринга за стъклото и пробаш да го монтираш -има вероятноста да прецакаш ринга.
ринговете трябва да си влизат без проблем в фара
ринговете трябва да си влизат без проблем в фара

- joreto_88
- младши ентусиаст
-
Току що тествах нещо друго. Сложих ринга както е на снимките които съм постнал, изрязах лепенките и ги наложих по диаметъра на ринга без да им махам фолиото и сложих отгоре лещата. Разликата е там, че лещата се приближава една идея към рефлектора. Като обърна фара от пред не си личи по никакъв начин, че лещата е малко-по-навътре.
- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
joreto_88 написа:Не е никакво органично стъкло, а просто при Бош-а без лупа е с пластмасови лещи, а при тези с лупата е със стъклени.
като махнеш вътрешното стъкло и пластинките които го държат,слагаш ринга точно зат тях,межди външното стъкло и пластмасата на които са вътрешните стъкла.като ги сложиш така и като монтираш вътрешните стъкла те затискат кабелите и ринговете няма да мръднат повече.маите неса лепени и неса мраднали вече от 1 година.

Абе колега не се слагат там ринговете,ако искаш да стане както трябва.Първия път като слагахме на един авер и ние така ги сложихме и чак на сглобени фарове видяхме,че нищо не сме направили
.Ако искаш да не седи и грозно и да е както трябва, не се слагат между стъклото и пластмасата,а преди пластмасата.Тоест са между най-външното стъкло на фара ти и тая черната пластмаса,стъклото само им заклещва кабелчето да не мърдат.Забрави ги тез лепящи тикса и глупости,ако ги сложиш където трябва не ти трябва нищо такова.Малко трудно се нагласят да застанат направо,понеже докато слагаш стъклото и затиска кабелчето,се изкривява ринга.Но с повече упоритост става перфектно 

- joreto_88
- младши ентусиаст
-
Dpy написа:...не се слагат между стъклото и пластмасата,а преди пластмасата.Тоест са между най-външното стъкло на фара ти и тая черната пластмаса,стъклото само им заклещва кабелчето да не мърдат.Забрави ги тез лепящи тикса и глупости,ако ги сложиш където трябва не ти трябва нищо такова.Малко трудно се нагласят да застанат направо,понеже докато слагаш стъклото и затиска кабелчето,се изкривява ринга.Но с повече упоритост става перфектно
Точно там ги слагам. Ако се загледаш по-обстойно ще видиш че на снимката са само пластмасите и няма никакви стъкла по тях. Знам много добре че стоят м/у 2-те стъкла. Вече го пробвах и варианта със защипването и действително не мърдат. Разклатих фара доста силно, ударих по стъклото с длан няколко пъти с цел да мръдне, но си остана така както си беше. В момента на защипването ринга се отдели от лещата в долния край. Страх ме е да не прекъсна кабелите докато намествам ринга по този начин. Ако беше за мен иди-дойди ама е за един приятел, 100лв за фарове даде и още 70 за ринговете и като му кажа че съм преебал очичките и ще му призлее.
- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
нищо няма да им стане на кабелите,мойте съм ги вадил 3 пъти и досега няма никакав проблем,но все пак внимаваи малко не душманската да натискаш.joreto_88 написа:Dpy написа:...не се слагат между стъклото и пластмасата,а преди пластмасата.Тоест са между най-външното стъкло на фара ти и тая черната пластмаса,стъклото само им заклещва кабелчето да не мърдат.Забрави ги тез лепящи тикса и глупости,ако ги сложиш където трябва не ти трябва нищо такова.Малко трудно се нагласят да застанат направо,понеже докато слагаш стъклото и затиска кабелчето,се изкривява ринга.Но с повече упоритост става перфектно
Точно там ги слагам. Ако се загледаш по-обстойно ще видиш че на снимката са само пластмасите и няма никакви стъкла по тях. Знам много добре че стоят м/у 2-те стъкла. Вече го пробвах и варианта със защипването и действително не мърдат. Разклатих фара доста силно, ударих по стъклото с длан няколко пъти с цел да мръдне, но си остана така както си беше. В момента на защипването ринга се отдели от лещата в долния край. Страх ме е да не прекъсна кабелите докато намествам ринга по този начин. Ако беше за мен иди-дойди ама е за един приятел, 100лв за фарове даде и още 70 за ринговете и като му кажа че съм преебал очичките и ще му призлее.
Сори грешно съм видял явно
Значи за да минат кабелчетата без да се пресоват много и без риск да се счупи нещо и двата пъти дето съм слагал изпилявам малки каналчета в пласмасата за кабелчетата.С остър резец или хубава и подходяща пиличка става.Иначе има риск.

- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: compact m51d25
joreto_88 написа:Не е никакво органично стъкло, а просто при Бош-а без лупа е с пластмасови лещи, а при тези с лупата е със стъклени.
ами колега органично стъкло = пластмаса. т.нар. плексиглас. минерално стъкло си е като това на обикновените прозорци, и което се пръска като го счупиш и има шанс да се порежеш

I think things -- and they happen...
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
Монтажа е осъществен. Закрепих ринговете само на долните 2 крачета, а горните ги откопчах и пуснах ринга да виси на половина вътре м/у стъклата. Сложих лещата и я притиснах, като същевременно издърпвам кабелите нагоре с цел да прилепне ринга към лещата. Нанесох силикона и чакам да стегне. Преди цялата процедура минах и през банята. С една гъбичка и веро измих хубаво 2-те външни (правоъгълни) стъкла отвътре, както и 4-те лещи. Разглобих и рефлекторите и тях ги измих. Всичко стана като ново. Остава сглобяване на фаровете, монтаж на колата и приятелчето да почерпи за добре свършената работа. За съжаление гонех време да свърша по-раничко и не съм снимал нищо. Надявам се когато слагам на моята кола да имам повечко време на разположение и бих направил един снимков материал.
- KickingKing
- ентусиаст
-
Ангелските очи по принцип стоят между голямото стъкло и кръглите стъкла. Демек ако гледаш от седалката на шофьора пред тези кръглите.
За това имаш и лепенки, защото там не ги държи диаметъра. Иначе на въпроса дали ще издържат - да няма проблеми, особено ако е хубава лепенката
За това имаш и лепенки, защото там не ги държи диаметъра. Иначе на въпроса дали ще издържат - да няма проблеми, особено ако е хубава лепенката

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2