E 36 318I Не ще повече от 170km/h
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: E 36 318I Не ще повече от 170km/h
B_M_W написа:Колеги повдигам старата си тема пак поради неспиращото тракане на новите повдигачи.
Когато колата работи на празен ход си тракат доста стабилно,като подам газ не се чуват така силно,но като карам по тясна улица примерно между 2-3 хил оборота пак се чуват
Иначе съм сменил разпределителния вал- Febi,повдигачите са Ina и кобилиците марката им която не помня,но това тркане не изчезва.С новите части съм минал 10хил.км,смених маслото сложих Castrol 10W40 същата работа,дайте акъл какво да погледна че толкова пари се наляха а колицата си трака.Възможно ли е да е от маслената помпа? Май е трабвало да се сменят и някакви маслени магистрали за които аз незнаех,това фатално ли е?
Иначе с вървенето няма проблеми, върви си колкото му е силичката на М40
Всеки съвет е добре дошъл
Преди време в този подфорум имаше тема, подобна на твоята, ставаше въпрос за м43 със сменени с чисто нови разпределителен вал, повдигачи, кобилици с ролки и въпреки това повдигачите се чуват странно защо на студен и на напълно загрял двигател, в средна работна температура почти не се чуват. По мненията на форумците, които карат с мотор м43 и пълна ревизия на газоразпределителния механизъм, се оказва, че това съвсем не е единичен случай. Колегата, автор на тази тема е и монтьор, който си разбира от работата, се съмняваше в подбити гнезда на повдигачите, оттам и поява на някакъв луфт, който макар и минимален е достатъчен да потракват повдигачите. Макар и да става въпрос за мотор м43, повдигачите са същите както и на м40. Така и не прочетох развръзката в тази тема, може би все още няма решение.
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
B_M_W написа:Отговарям на въпросите подред както са зададени
1.До към 5500 об/мин набира нормално,оттам нататък до прекъсвача се усещя някакъв тормоз но си влиза в червеното(след това се усети някаква гадна миризма на развалени яйца което ме кара да си мисля че може да имам проблем с катализатора)
2.Ако беше от бензиновия филтър на газ нямаше да има проблеми
3.Какъв му е проблема на M40??
4.Каква връзка имат повдигачите с максималната скорост?
Когато колата си работи на място не се чува никакво чукане или други дразнещи звуци от двигателя.

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Моя е темата за тракащото М43, както Ивчо писа, но колегата говори за М40 все пак. А иначе по моя въпрос, който май не е само мой
, мисля че съм на път да открия топлата вода, просто в момента нямам време за това. Непременно ще пиша разбира се.

only rear wheel drive
- krisbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 kombi :D
- Мечтае да кара: BMW E34 m5-convertible
вал и кобилици му е маиката 

- B_M_W
- Потребител
-
- Кара: Е 36 318i M40
Te нови бе колега,биелни лагери не съм смненял,ако беше от маслената помпа не би ли трябвало да светва лампата на таблото?С вървежа няма проблеми иначе влиза си до червено оборотомера
- krisbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 kombi :D
- Мечтае да кара: BMW E34 m5-convertible
B_M_W написа:Te нови бе колега,биелни лагери не съм смненял,ако беше от маслената помпа не би ли трябвало да светва лампата на таблото?С вървежа няма проблеми иначе влиза си до червено оборотомера
proveri pompata na benzina
- B_M_W
- Потребител
-
"На маслената помпа или на самата магистрала има един клапан, който регулира налягането на маслото в системата. Помпата е изчислена така, че да дава няколко пъти повече масло, отколкото е необходимо за двигателя. Излишното масло излиза през този клапан обратно в картера. В общия случай клапана е сачма с пружинка. Като омекне пружинката, клапана се отваря при по-ниско налягане и оттам пада налягането в цялата система. Като навиеш въпросното винтче, натягаш пружината и оттам се вдига налягането в цялата маслена магистрала.
Не забравяй обаче, че като вдигнеш налягането, де доближаваш го граничните стойности за уплътнения и т.н. Тоест маслото с по-голяма сила ще търси откъде да излезе и ако имаш слабо място в системата . . ."
Това го копирах от друга тема от форума ,та звучи ми логично и мисля да го пробвам това дано да има ефект.Само незнам къде се намира това винтче и колко да го натегна?
Не забравяй обаче, че като вдигнеш налягането, де доближаваш го граничните стойности за уплътнения и т.н. Тоест маслото с по-голяма сила ще търси откъде да излезе и ако имаш слабо място в системата . . ."
Това го копирах от друга тема от форума ,та звучи ми логично и мисля да го пробвам това дано да има ефект.Само незнам къде се намира това винтче и колко да го натегна?
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
няма да го намериш винтчето, просто няма такова
only rear wheel drive
- B_M_W
- Потребител
-
Как тогава се регулира налягането на помпата?
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3