тресене при трьгване
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Re: тресене при трьгване
При мен се оказа, че проблема е от маховика.
- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
При мен проблема е че при гасене много тресе,също и на 3-та и 4та предавка на средни обороти се чува биене в дифа,когато е натоварена - повече.Та този проблем вазможно ли е да е от тампони на двигателя?Някой срещал ли такъв проблем?
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Здравейте колеги,
малко съм се видял в чуда и бих искал мнение. Значи от време на време, рядко даже, имам притрисането на 1-ва или на задна като тръгвам бавно. Много често обаче при потегляне и преминаване от 1-ва на втора, точно вече след пускането на съединителя напълно, придърпва колата. Трудно постигам плавно ускорение до 3-та. Оборотите не се менят тъй че заключавам че не се тормози нещо двигатела. Дори и на по-горни предавки колкото и бавно да отлепям често се получава точно преди да го пусна тогава зацепва от веднъж. Едни ми казват съединител, други пък че съединителя е ок и е маховик. Как да разбера кое е че да не си купя едното и да се окаже другото?
малко съм се видял в чуда и бих искал мнение. Значи от време на време, рядко даже, имам притрисането на 1-ва или на задна като тръгвам бавно. Много често обаче при потегляне и преминаване от 1-ва на втора, точно вече след пускането на съединителя напълно, придърпва колата. Трудно постигам плавно ускорение до 3-та. Оборотите не се менят тъй че заключавам че не се тормози нещо двигатела. Дори и на по-горни предавки колкото и бавно да отлепям често се получава точно преди да го пусна тогава зацепва от веднъж. Едни ми казват съединител, други пък че съединителя е ок и е маховик. Как да разбера кое е че да не си купя едното и да се окаже другото?
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Днес купих съединител sachs. Ще го сменя другата седмица и ще ви кажа какъв е резултатът.
- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
Колко струва сега?Само диска ли взе?
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Купих цял комплект Sachs, но ползвах отстъпка и ми стъпи на 297 лв. Иначе май е около 400.
- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
Според мен това придърпване на колата кадето обясни е от съединител.Като го смениш пиши да кажеш какъв е ефекта от новото съединителче 

- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Имам леко претрисане на 1-ва и задна /по-осезаемо на задна/
Съмнявах се и си излезна тампона на дифа (има една пукнатина)
Купих тампон на Лемфьордер , но не съм намерил време за смяната ,
че е много работа , бая разглобяване
Може и на Двигателя да е за смяна- мисля че левия
/люшка се мотора - при загасяне , като е много топло /
Ще пиша като го сменя тоя на дифа, да видим какъв ще е резултата
Съмнявах се и си излезна тампона на дифа (има една пукнатина)

Купих тампон на Лемфьордер , но не съм намерил време за смяната ,
че е много работа , бая разглобяване

Може и на Двигателя да е за смяна- мисля че левия
/люшка се мотора - при загасяне , като е много топло /
Ще пиша като го сменя тоя на дифа, да видим какъв ще е резултата

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Колеги, след смяна на съединитела това придръпване изчезна. Остана обаче една вибрация в педала на съединителя, но тя е само в определени обороти. Какво мислите е това? Маховика или?
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
То като гледам май и аз скоро може да сменям съединител, че ги имам същите симптоми. На мен применро ми претрисаше понякога яко на първа, смених задните амортисьори и сега това тресене почти го няма или е доста слабо.
mistyrain - може да е и от маховика, може да е и от някой тампон. Качи я на канал и огледайте отдолу.
mistyrain - може да е и от маховика, може да е и от някой тампон. Качи я на канал и огледайте отдолу.
Si non confectus, non reficiat.
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
хмм, да и това е вариант Zagy. днес ще ходя при Явор (на цар борис) да гледам стъпково моторче че оборотите ми падат и ще видя дали ще може да поогледаме и за това.
- antonee
- Потребител
-
- Кара: БМВ 320 Д е46
- Мечтае да кара: X6
- Детайли за колата: facelift, 150hp
Колега преди да си дадеш паричките провери висящите лагери, че и аз имам същия проблем и е от тях.
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Мерси колега. И тях ще вида. Иначе смених моторчето и нещата се по оправиха, но има и нещо което явно трябва да погледна още. Така и така съм почнал ще сменя и свещи 

- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
При мен притрисането пак се появи. Сменял съм маховик и съединител пред около 10 000км. Маховика е бездемферен. Дали е възможно съединителя да е заминал за толкова малко км (на Валео е)? Съмняват ме малко тампоните на мотора, защото притриса и при гасене. Възможно ли е от тях да е проблема и при тръгване?
Колеги и аз имам проблем с притрисане,а именно колата притриса най вече при потегляне и при ниски обороти на която и да е предавка примерно 2-ра 3-та с малки обороти има едно странно тресене,а също и при гасене на двигатела има доста силно разтрисане на двигатела и на цялата кола(предполагам тампони на двигател).Дали може това притрисане да е от тези тампони на двигателя и странното е, че сега когато е по студено притрисането почти не се усеша докато колата не загрее и пак се появява.Помощ неприятно е.