проблем след измиване на двигателя - 525 тдс 98'
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- martinvn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E87 LCI
- Детайли за колата: 2011г, 143hp
проблем след измиване на двигателя - 525 тдс 98'
Колеги мих си двигателя и след това ми светна чека за дюзата. На inpa и carsoft даде грешка ''05 needle motion sensor'. Даваше съпротивление 36 мега ома след замерване с мултицет.
Взех втора ръка дюза която е около 100 ома и видимо няма прекъсване на кабели и т.н. След монтирането изчистих грешките, обаче когато потеглям или спирам, или правя маневра с по плавно подаване на газ пак премигва тоя чек. Взех още една дюза втора ръка пак в същите граници, но проблема си остава същия, или премигва или светва за по-дълго. Когато загася и запаля след проверката изгася, но после пак пресветва.
Въпроса ми е аз ли нямам късмет с дюзите или може нещо друго по веригата да се е скапало след мивката? Защото до колкото разбрах при неработеща дюза лампата свети постоянно. От друга страна грешката ''05 needle motion sensor' води все към дюзата...
Моля за съвет
Взех втора ръка дюза която е около 100 ома и видимо няма прекъсване на кабели и т.н. След монтирането изчистих грешките, обаче когато потеглям или спирам, или правя маневра с по плавно подаване на газ пак премигва тоя чек. Взех още една дюза втора ръка пак в същите граници, но проблема си остава същия, или премигва или светва за по-дълго. Когато загася и запаля след проверката изгася, но после пак пресветва.
Въпроса ми е аз ли нямам късмет с дюзите или може нещо друго по веригата да се е скапало след мивката? Защото до колкото разбрах при неработеща дюза лампата свети постоянно. От друга страна грешката ''05 needle motion sensor' води все към дюзата...
Моля за съвет

- martinvn
- кандидат ентусиаст
-
Re: проблем след измиване на двигателя - 525 тдс 98'
Забравих да добавя, че по време на движение, когато светка не усещам да е авариен режим, пъргава е.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колега аз преди няколко дни мих мотора защото помпата беше цялата в нафта и трябваше да видят откъде сълзи. Днес си гледах колата с инпа-та и имах записана същата грешка. Не знам дали си е останала записана, ама и не съм обърнал внимание на грешката. Помислих че е някаква временна. Ама не съм усетил и да има промяна в работата на мотора.

- martinvn
- кандидат ентусиаст
-
Аз я трия и докато работи на място не записва, като потегля почва да записва отново същата 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Сега идвам от колата, пак я имам записана същата грешка. 

Датчик колянов вал. Махаш буксата почистваш , подсушаваш . И за него светва същата лампа, на мен ми се случи и след почистване със спрей се оправи ама тогава би трябвало и работата на двиг. да се промени ама пробвай нищо работа е . Успех. 

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
избягвайте по каквато и причина да е, да си миете двигателя... могата да се случат и доста гадни неща
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- martinvn
- кандидат ентусиаст
-
Сложих нова и се оправи. Странното е, че замерих новата и старите 2 бяха с еднакво съпротивление, а записват грешка...
- martinvn
- кандидат ентусиаст
-
След като мивката на двигател ми излезе 500 лв. съветът ми е да си го миете само в крайно наложителни случаи 

9 мнения
• Страница 1 от 1