Проблем с 530d

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d 2000г.

Проблем с 530d

Мнение от chehut » 03 Окт 2010, 3:30

Здравейте, купих си 530d 99г. Прочетох по-важните теми за Е39 и разбрах, че нещата, които имам да сменям са нормални за този модел(биалетки, тампони, маншони, рейката скоро ще е за рециклиране), но има нещо което ме притеснява повече... колата не е толкова бърза колкото трябва, върви, но по-бавно и не се набира както трябва. Понякога кикдауна е както трябва, но повечето пъти е много мудно набирането- въпреки кикдауна. Мисля си дали не трябва да се прочисти ГНП, която май се намира под шофьорската седалка или дюзите да погледна... нз :( Можете ли да ми дадете идея от какво може да е това... Благодаря Ви предварително!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с 530d

Мнение от Nikolay86 » 03 Окт 2010, 10:49

Според мен на диагностика и един хубав преглед на колата,ще си покаже..Може дебитомер,катализатори... :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chehut » 03 Окт 2010, 12:55

Диагностиката и прегледа в КаморАуто е 240лв... аз за тези пари ще си подменя полувината неща, които имам да оправя. Къде в София може да ми направят хубава диагностика, но на прилична цена?!? И ако някой има представа защо може да е това, нека пише, ще съм благодарен да чуя повече мнения :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 03 Окт 2010, 15:24

chehut написа:Диагностиката и прегледа в КаморАуто е 240лв...

Колега,какви 240лв. :kuku: В "Дару Кар" отиваш за 75лв. диагностиката ти я правят от до... :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chehut » 03 Окт 2010, 16:42

Колега, не се шегувам... онзи ден бях там, за да попитам и толкова ми беше казано. Мерси, че ми каза каква е цената в това "Дару Кар", а можеш ли да ми кажеш, дали там майсторите са добри и ще могат ли с компютъра и прегледа да остановят проблема... защото наистина съм вдигнал ръце от "баш" майстори. Благодаря!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 04 Окт 2010, 0:38

Не съм чул досега помпа високо налягане да е в салона някъде , по-скоро потърси при двигателя и можеш да и кажеш само здрасти , а пък хората дет си говорят с тях са други ( не се обиждай и аз нещо не им разбирам езика на тия помпи ). Иначе както правилно са те насочили колегите направи диагностика и си плати за което иначе този колега ги чатка memberlist.php?mode=viewprofile&u=28146. Попитай го да ти препоръча някой коъто познава по-близо до теб щот май ти е далеко ако си столичанин. :) :yes: И Пресиян можеш да питаш ама трудно ще стане нещо от разстояние че много неща може да са и елементарни и по-сложни . Иначе описваш нещата прекалено субектино и общо , например какво означава ( не върви както трябва ) ти откъде знаеш как трябва. И кикдауна като го настъпиш с при каква скорост е било и на каква предавка щото ако ти свали две наведнъж и е в подходящ оборотен режим ще дърпа по-добре примерно от друга ситуация с различна скорост и моментнта предавка. Кикдауна не е цяр за всяка ситуация , карай ти с 200 и искай да се изстреля като го натиснеш до дупка . Обяснявай си малко нещата и като получиш различни резултати при ( горе долу ) еднакви условия тогава търси проблем . На мен колата вечер ми върви повече отколкото преди обед айде загадка ( не се майтапя , ама и на колата нищо и няма ) , събота и неделя го нямам тоя проблем. :yes: Успех и покарай малко повече колата да и свикнеш на манталитета и тогава ще преценяш по-обективно кво и що . Аз като погледах малко в YouTube как едни 524-киТД са по пъргави от мен с около 25-30процента се бях отчаял че карам супер гро ( мойта е 525ТДС ) ама като как давам в тоя момент по-добри времена от заводските за ускорение и гъвкавост на двиг. Покарай си колицата пък и за адаптивни авт. скоростни кутии съм чувал доста преди твойта година на призводство и теми има по тоя въпрос тъй че мишката както се казва си има опашка. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 04 Окт 2010, 12:16

chehut написа:Колега, не се шегувам... онзи ден бях там, за да попитам и толкова ми беше казано. Мерси, че ми каза каква е цената в това "Дару Кар", а можеш ли да ми кажеш, дали там майсторите са добри и ще могат ли с компютъра и прегледа да остановят проблема... защото наистина съм вдигнал ръце от "баш" майстори. Благодаря!

"Дару Кар"са си БМВ сервиз и разполагат с оборудване,като в Камор...Диагностиката е 70-80лв.,ще свършат работа.Не знам тия в" Камор",какви 240лв,ма и при тях съм минавал на диагностика и там е към 80лв. :dunno:Нещо са искали да те изклатят.. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330i e46 03'
Мечтае да кара: 740d f01

Мнение от bronic » 04 Окт 2010, 12:28

докато си търсех моята кола звънях в дару кар. на мен пък ми казаха съвсем различни неща -
80 лева за компютърна диагностика
40 лева за диагностика на ходова част, като в комплект върви да ми кажат и историята на автомобила по VIN,
което ми се вижда множко, предвид, че е за по-малко от 30 мин процедура. Ебати надница, 240 лв на час. Та един кабел е 110 лева, а софтуер в нета - бол.

колега, аз бих ти предложил да отидеш в СБА младост. Там правят диагностика на мотора за 20 (беше), сега може би - 25-30 лв (не е с лаптоп за диагностика на БМВ), но досега каквото са ми казали от там - винаги е било ОК. А и не пречи профилактично да им звъннеш и да ги питаш дали могат да ти кажат по-подробно за какво иде реч. Метни в нета едно око за тях и на други места ги хвалят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 04 Окт 2010, 18:29

Преди няколко дни правихме диагностика на едно купе, с намерение да го купуваме. Сервиза е НАЙСИКАР Пловдив. За компютърна диагностика, преглед на ходовата част и окачването, тест на изгорели газове- всичко 47 лв. На колегата май ще му излезе най евтино да иде до пловдив за диагностика :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 04 Окт 2010, 18:44

Ivo_Borisov написа: На колегата май ще му излезе най евтино да иде до пловдив за диагностика :mhihi:

:mhihi: Има нещо такова..В тия официалните не познават парите,но има и други варианти ''НН сервиз'',тези Bosh сервизите вземат по-тънко.Примерно и във "Вари 2000",май е по-евтино,със сигурност знам че за труд вземат по-малко :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chehut » 05 Окт 2010, 0:15

vladobate написа:...

За това, как трябва да върви колата съдя на по това, че съм провал други 530d. За този мощен двигател, не е нужно да разбираш много от коли за да разбереш, че има някакъв проблем, след като при 40-50км/ч му настъпвам кикдауна и колата ускорява до 100км/ч след 5-6сек.
Благодаря на колегите за всичките имена на добри сервизи и другата седмица ще я карам, и дано да не е нущо сериозно :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330i e46 03'
Мечтае да кара: 740d f01

Мнение от bronic » 05 Окт 2010, 9:31

chehut написа:

За това, как трябва да върви колата съдя на по това, че съм провал други 530d. За този мощен двигател, не е нужно да разбираш много от коли за да разбереш, че има някакъв проблем, след като при 40-50км/ч му настъпвам кикдауна и колата ускорява до 100км/ч след 5-6сек.
Благодаря на колегите за всичките имена на добри сервизи и другата седмица ще я карам, и дано да не е нущо сериозно :)

Ако това за 5-6'те секунди си го засекъл с хронометър или поне с някво средство, било то и часовник със секундомер, тогава този ти пост звучи леко-пресилено.
http://www.cars.ru/catalog/BMW/5%20series/922/
Заводски, чисто нова кола би трябвало да направи това ускорение за 8 секунди или за 8.4 ако е автоматик. Ти караш кола на 10, направо 11 години. Нормално е вече да няма тези параметри
и това ускорение вече ще е за 10-11 секунди. Ако теглиш една черта за ускорението то от 40 до 100 вдигнато за 5 секунди е може би нормално за чисто новата кола.
от 50 до 100 за 6 секунди ще е нормалното за кола на толкова години.
Без да си направиш диагностиката и като даваш такива относително данни във форума едва ли някой ще може да каже нещо смислено. Все пак си виж и филтъра за картерните газове и/или катализатора ако имаш. Те могат да доведат до някакъв минимален спад в ускорението.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 05 Окт 2010, 9:37

chehut написа:... след като при 40-50км/ч му настъпвам кикдауна и колата ускорява до 100км/ч след 5-6сек.
....

Mи така както го описваш... според мен имаш проблем с турбонадув, т.е. с управление на турбината, или дебитомера не отчита реално дебита на въздуха...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 05 Окт 2010, 13:30

bronic написа:
chehut написа:

Ако това за 5-6'те секунди си го засекъл с хронометър или поне с някво средство, било то и часовник със секундомер, тогава този ти пост звучи леко-пресилено.
http://www.cars.ru/catalog/BMW/5%20series/922/
Заводски, чисто нова кола би трябвало да направи това ускорение за 8 секунди или за 8.4 ако е автоматик. Ти караш кола на 10, направо 11 години. Нормално е вече да няма тези параметри
и това ускорение вече ще е за 10-11 секунди. Ако теглиш една черта за ускорението то от 40 до 100 вдигнато за 5 секунди е може би нормално за чисто новата кола.
от 50 до 100 за 6 секунди ще е нормалното за кола на толкова години.
Без да си направиш диагностиката и като даваш такива относително данни във форума едва ли някой ще може да каже нещо смислено. Все пак си виж и филтъра за картерните газове и/или катализатора ако имаш. Те могат да доведат до някакъв минимален спад в ускорението.

Затова се и опитах да понапиша на колегата с единствената цел да помогна с уточнения. :yes: Аз като данни знам заводско 0-100км/ч за 6.8сек. и тва 5-6с ми звучи повече от добре . Нищо лошо и успех желая. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lordlosh » 05 Окт 2010, 23:19

bronic, колега не знам как реши, че след 10 години и колата трябва да ускорява с 2-3 секунди по бавно.
Карам Ауди А4 1997г. с 1,8 125 к.с и наскоро си засичах ускорението на права и беше като по каталог, 10.5 веднъж, втори път беше 11 и на третият път пак беше към 10.5-11.

Следваща

Назад към E39