Въпрос за печка

7-ма серия ('02 - '09)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: БМВ и Ленд Ровер

Въпрос за печка

Мнение от joro65pz » 04 Окт 2010, 14:32

Застуди се и не мога да е разбера тази печка работи или не и въобще имам ли е.Някъде четох ,че ако на калника пред водача има надпис вебасто,значи печка има.Да но на борд компютъра ,като влезна в меню климатик излизат 2 надписа stationary i extra.Като дам на екстра излиза надпис aux.eng.heat,който обаче не е активен.Дали трябва да падне темп под определена стойност или просто е нямам тази екстра?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Re: Въпрос за печка

Мнение от stankata777 » 05 Окт 2010, 0:53

Температурата трябва да е под 5,да имаш гориво минимум за 50км и нормално зареден акумулатор :D
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

ентусиаст
Аватар

Мнение от pironkov » 05 Окт 2010, 15:52

Сега колега печката ти се наглася или от дистанционно или от менюто на климатика "stationary heating" и от там имаш час на пускане и час на изключване. Това другото в "extra" ти е подгряване на двигателя. То се активира както ти спомена колегата по-горе...на -5 градуса някъде и е автоматично...когато се включи тогава вече ти стои като активно и може да го изключиш. Поради тази причина сега ти стои като неактивно!

Потребител
Аватар

Мнение от joro65pz » 06 Окт 2010, 8:31

Абе нещо не ми е много ясно.По принцип колата ми е малко орязана откъм екстра.Нямам например подгряване на седалки,щори,запаметяване на седалки и др.Ето какво ми дава на дисплея,като отворя меню клима:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от pironkov » 06 Окт 2010, 22:58

именно...виж какво съм ти написал по-горе...

Потребител
Аватар

Мнение от joro65pz » 07 Окт 2010, 0:43

Като наглася часовника в определения час започва да вентилира,но не е топло.Колата е имам от скоро и до сега не е падало под 12 градуса,може би трябва да стане по студено,за да се включи печката.А за подгряването на двигателя-разбрах....трябва да е под 5 градуса.Също и за настройка на потока има едни квадратчета.започват сини ,преминават в бяли и завършват на червени....те за какво са?

ентусиаст
Аватар

Мнение от pironkov » 07 Окт 2010, 9:24

joro65pz написа:Като наглася часовника в определения час започва да вентилира,но не е топло.Колата е имам от скоро и до сега не е падало под 12 градуса,може би трябва да стане по студено,за да се включи печката.А за подгряването на двигателя-разбрах....трябва да е под 5 градуса.Също и за настройка на потока има едни квадратчета.започват сини ,преминават в бяли и завършват на червени....те за какво са?

Това с потоците е да нагласиш какъв въздух да преминава през централните духалки на таблото...тоест се слага в междинно положение на бялото...или пък зимата аз го слагам малко към червеното ...зависи дали обичаш да ти духа директно в теб топъл,студен или марен поток от въздух. А това защо ти прави така печката не знам и аз...и за мен е интересно...

Потребител
Аватар

Мнение от joro65pz » 07 Окт 2010, 11:09

Може би нямам печка.Ти нали каза ,че на твоята е "stationary heating",а на моята е само "stationary ".За това съм само с вентилация може би!

ентусиаст
Аватар

Мнение от pironkov » 08 Окт 2010, 11:54

да де същата работа...

ентусиаст
Аватар

Мнение от pironkov » 21 Окт 2010, 12:21

Какво стана? Оправи ли си проблемът?

Потребител
Аватар

Мнение от joro65pz » 01 Ное 2010, 16:47

Абе немога да разбера все още какво имам и как работи.Вечер сега е студено и пада под 5 градуса.Като отида в менюто на климатика,опцията" Aux.eng.heat " е активна,но само при запален двигател.Ако настроя часовника за сутринта,след като излезна от колата се включва нещо под калника за около 1 минута и излиза някаква миризма.Сутрин ставам малко късно и е винаги по топло от 5 градуса,но ми се струва ,че няма да се затопля купето.Това ,което имам е май само да помага двигателя да загрее по бързо в големите студове,но само когато съм в движение!

ентусиаст
Аватар

Мнение от pironkov » 02 Ное 2010, 14:11

Виж сега не бъркай затоплянето на двигателя...опцията е активна при -температура и се включва при запален двигател!
Печката за затоплянето на купето е съвсем друго нещо... :) Трябва нея да отидеш да провериш! Тя се включва под калника...ясно Но защо не ти затопля купето провери!

Потребител
Аватар

Мнение от joro65pz » 07 Ное 2010, 22:27

Абе изглежда имам само затопляне на двигателя....и преди бях писал ,че колата ми е малко орязана откъм екстри :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от pironkov » 08 Ное 2010, 9:51

...или до печката под калника има едно моторче което върти водата май...може би то е развалено...

Потребител
Аватар

Мнение от joro65pz » 08 Ное 2010, 12:17

Не мисля,просто печката не се включва,ако двигателя не работи!

Следваща

Назад към Е65/E66