Проблем с 530d
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- chehut
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d 2000г.
Проблем с 530d
Здравейте, купих си 530d 99г. Прочетох по-важните теми за Е39 и разбрах, че нещата, които имам да сменям са нормални за този модел(биалетки, тампони, маншони, рейката скоро ще е за рециклиране), но има нещо което ме притеснява повече... колата не е толкова бърза колкото трябва, върви, но по-бавно и не се набира както трябва. Понякога кикдауна е както трябва, но повечето пъти е много мудно набирането- въпреки кикдауна. Мисля си дали не трябва да се прочисти ГНП, която май се намира под шофьорската седалка или дюзите да погледна... нз
Можете ли да ми дадете идея от какво може да е това... Благодаря Ви предварително!

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем с 530d
Според мен на диагностика и един хубав преглед на колата,ще си покаже..Може дебитомер,катализатори... 

- chehut
- кандидат ентусиаст
-
Диагностиката и прегледа в КаморАуто е 240лв... аз за тези пари ще си подменя полувината неща, които имам да оправя. Къде в София може да ми направят хубава диагностика, но на прилична цена?!? И ако някой има представа защо може да е това, нека пише, ще съм благодарен да чуя повече мнения 

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
chehut написа:Диагностиката и прегледа в КаморАуто е 240лв...
Колега,какви 240лв.

- chehut
- кандидат ентусиаст
-
Колега, не се шегувам... онзи ден бях там, за да попитам и толкова ми беше казано. Мерси, че ми каза каква е цената в това "Дару Кар", а можеш ли да ми кажеш, дали там майсторите са добри и ще могат ли с компютъра и прегледа да остановят проблема... защото наистина съм вдигнал ръце от "баш" майстори. Благодаря!
Не съм чул досега помпа високо налягане да е в салона някъде , по-скоро потърси при двигателя и можеш да и кажеш само здрасти , а пък хората дет си говорят с тях са други ( не се обиждай и аз нещо не им разбирам езика на тия помпи ). Иначе както правилно са те насочили колегите направи диагностика и си плати за което иначе този колега ги чатка memberlist.php?mode=viewprofile&u=28146. Попитай го да ти препоръча някой коъто познава по-близо до теб щот май ти е далеко ако си столичанин.
И Пресиян можеш да питаш ама трудно ще стане нещо от разстояние че много неща може да са и елементарни и по-сложни . Иначе описваш нещата прекалено субектино и общо , например какво означава ( не върви както трябва ) ти откъде знаеш как трябва. И кикдауна като го настъпиш с при каква скорост е било и на каква предавка щото ако ти свали две наведнъж и е в подходящ оборотен режим ще дърпа по-добре примерно от друга ситуация с различна скорост и моментнта предавка. Кикдауна не е цяр за всяка ситуация , карай ти с 200 и искай да се изстреля като го натиснеш до дупка . Обяснявай си малко нещата и като получиш различни резултати при ( горе долу ) еднакви условия тогава търси проблем . На мен колата вечер ми върви повече отколкото преди обед айде загадка ( не се майтапя , ама и на колата нищо и няма ) , събота и неделя го нямам тоя проблем.
Успех и покарай малко повече колата да и свикнеш на манталитета и тогава ще преценяш по-обективно кво и що . Аз като погледах малко в YouTube как едни 524-киТД са по пъргави от мен с около 25-30процента се бях отчаял че карам супер гро ( мойта е 525ТДС ) ама като как давам в тоя момент по-добри времена от заводските за ускорение и гъвкавост на двиг. Покарай си колицата пък и за адаптивни авт. скоростни кутии съм чувал доста преди твойта година на призводство и теми има по тоя въпрос тъй че мишката както се казва си има опашка. 

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
chehut написа:Колега, не се шегувам... онзи ден бях там, за да попитам и толкова ми беше казано. Мерси, че ми каза каква е цената в това "Дару Кар", а можеш ли да ми кажеш, дали там майсторите са добри и ще могат ли с компютъра и прегледа да остановят проблема... защото наистина съм вдигнал ръце от "баш" майстори. Благодаря!
"Дару Кар"са си БМВ сервиз и разполагат с оборудване,като в Камор...Диагностиката е 70-80лв.,ще свършат работа.Не знам тия в" Камор",какви 240лв,ма и при тях съм минавал на диагностика и там е към 80лв.

- bronic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i e46 03'
- Мечтае да кара: 740d f01
докато си търсех моята кола звънях в дару кар. на мен пък ми казаха съвсем различни неща -
80 лева за компютърна диагностика
40 лева за диагностика на ходова част, като в комплект върви да ми кажат и историята на автомобила по VIN,
което ми се вижда множко, предвид, че е за по-малко от 30 мин процедура. Ебати надница, 240 лв на час. Та един кабел е 110 лева, а софтуер в нета - бол.
колега, аз бих ти предложил да отидеш в СБА младост. Там правят диагностика на мотора за 20 (беше), сега може би - 25-30 лв (не е с лаптоп за диагностика на БМВ), но досега каквото са ми казали от там - винаги е било ОК. А и не пречи профилактично да им звъннеш и да ги питаш дали могат да ти кажат по-подробно за какво иде реч. Метни в нета едно око за тях и на други места ги хвалят.
80 лева за компютърна диагностика
40 лева за диагностика на ходова част, като в комплект върви да ми кажат и историята на автомобила по VIN,
което ми се вижда множко, предвид, че е за по-малко от 30 мин процедура. Ебати надница, 240 лв на час. Та един кабел е 110 лева, а софтуер в нета - бол.
колега, аз бих ти предложил да отидеш в СБА младост. Там правят диагностика на мотора за 20 (беше), сега може би - 25-30 лв (не е с лаптоп за диагностика на БМВ), но досега каквото са ми казали от там - винаги е било ОК. А и не пречи профилактично да им звъннеш и да ги питаш дали могат да ти кажат по-подробно за какво иде реч. Метни в нета едно око за тях и на други места ги хвалят.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Преди няколко дни правихме диагностика на едно купе, с намерение да го купуваме. Сервиза е НАЙСИКАР Пловдив. За компютърна диагностика, преглед на ходовата част и окачването, тест на изгорели газове- всичко 47 лв. На колегата май ще му излезе най евтино да иде до пловдив за диагностика 

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа: На колегата май ще му излезе най евтино да иде до пловдив за диагностика

- chehut
- кандидат ентусиаст
-
vladobate написа:...
За това, как трябва да върви колата съдя на по това, че съм провал други 530d. За този мощен двигател, не е нужно да разбираш много от коли за да разбереш, че има някакъв проблем, след като при 40-50км/ч му настъпвам кикдауна и колата ускорява до 100км/ч след 5-6сек.
Благодаря на колегите за всичките имена на добри сервизи и другата седмица ще я карам, и дано да не е нущо сериозно

- bronic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i e46 03'
- Мечтае да кара: 740d f01
chehut написа:vladobate написа:...
За това, как трябва да върви колата съдя на по това, че съм провал други 530d. За този мощен двигател, не е нужно да разбираш много от коли за да разбереш, че има някакъв проблем, след като при 40-50км/ч му настъпвам кикдауна и колата ускорява до 100км/ч след 5-6сек.
Благодаря на колегите за всичките имена на добри сервизи и другата седмица ще я карам, и дано да не е нущо сериозно
Ако това за 5-6'те секунди си го засекъл с хронометър или поне с някво средство, било то и часовник със секундомер, тогава този ти пост звучи леко-пресилено.
http://www.cars.ru/catalog/BMW/5%20series/922/
Заводски, чисто нова кола би трябвало да направи това ускорение за 8 секунди или за 8.4 ако е автоматик. Ти караш кола на 10, направо 11 години. Нормално е вече да няма тези параметри
и това ускорение вече ще е за 10-11 секунди. Ако теглиш една черта за ускорението то от 40 до 100 вдигнато за 5 секунди е може би нормално за чисто новата кола.
от 50 до 100 за 6 секунди ще е нормалното за кола на толкова години.
Без да си направиш диагностиката и като даваш такива относително данни във форума едва ли някой ще може да каже нещо смислено. Все пак си виж и филтъра за картерните газове и/или катализатора ако имаш. Те могат да доведат до някакъв минимален спад в ускорението.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
chehut написа:... след като при 40-50км/ч му настъпвам кикдауна и колата ускорява до 100км/ч след 5-6сек.
....
Mи така както го описваш... според мен имаш проблем с турбонадув, т.е. с управление на турбината, или дебитомера не отчита реално дебита на въздуха...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
bronic написа:chehut написа:vladobate написа:...
Ако това за 5-6'те секунди си го засекъл с хронометър или поне с някво средство, било то и часовник със секундомер, тогава този ти пост звучи леко-пресилено.
http://www.cars.ru/catalog/BMW/5%20series/922/
Заводски, чисто нова кола би трябвало да направи това ускорение за 8 секунди или за 8.4 ако е автоматик. Ти караш кола на 10, направо 11 години. Нормално е вече да няма тези параметри
и това ускорение вече ще е за 10-11 секунди. Ако теглиш една черта за ускорението то от 40 до 100 вдигнато за 5 секунди е може би нормално за чисто новата кола.
от 50 до 100 за 6 секунди ще е нормалното за кола на толкова години.
Без да си направиш диагностиката и като даваш такива относително данни във форума едва ли някой ще може да каже нещо смислено. Все пак си виж и филтъра за картерните газове и/или катализатора ако имаш. Те могат да доведат до някакъв минимален спад в ускорението.
Затова се и опитах да понапиша на колегата с единствената цел да помогна с уточнения.

bronic, колега не знам как реши, че след 10 години и колата трябва да ускорява с 2-3 секунди по бавно.
Карам Ауди А4 1997г. с 1,8 125 к.с и наскоро си засичах ускорението на права и беше като по каталог, 10.5 веднъж, втори път беше 11 и на третият път пак беше към 10.5-11.
Карам Ауди А4 1997г. с 1,8 125 к.с и наскоро си засичах ускорението на права и беше като по каталог, 10.5 веднъж, втори път беше 11 и на третият път пак беше към 10.5-11.
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2