проблем с таблото е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

проблем с таблото е39

Мнение от reyes.e30 » 30 Сеп 2010, 11:43

колегин от известно време не ми работи скоростомера,киометража и разходомера другите неща си работят

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Re: проблем с таблото е39

Мнение от im0tep » 30 Сеп 2010, 12:52

От 10 теми на първа страница 3 са за табло !!! Защо не четете бе хора,има толкова изписано във Форума ! Имаш проблем с АБС/АСЦ .Напиши го в търсачката и чети !!!
Последна промяна im0tep на 30 Сеп 2010, 13:20, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 30 Сеп 2010, 12:53

Търсачката може да знае нещо по въпроса :type:

ПП:
-скоростомер - показва моментна скорост на движение
-километраж - показва пробег !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 30 Сеп 2010, 13:19

Dirty M5 driveR написа:Търсачката може да знае нещо по въпроса :type:

ПП:
-скоростомер - показва моментна скорост на движение
-километраж - показва пробег !!!

Ами то някой трябва да се замисли за това :D :D :D Веднага си изтривам глупавия въпрос

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 30 Сеп 2010, 13:43

...въпросът му е правилно формулиран , защото ако не му бачка АБС , няма ни скоростомер , ни километраж , даже и гонга за отворена врата няма да му работи ! Но пък не казва най-важното - светят ли лампите за АБС/АСЦ ?
наскоро бях със същия проблем и Илко спаси положението като извади от ,,склада" един отремонтиран модул и всичко си заспа , даже без прекодиране !

п.с наистина има много писано в търсачката :yes:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 525

Мнение от c_a_t » 11 Апр 2011, 17:51

Горе-долу попрочетох темите, които ми изкара търсачката....

Моя случай е :
Не работи скоростомера, разхода на гориво, оборотомера работи, показателят за гориво отчита - но межди 30 и 15 ако е стрелката не се знае колко гориво остава в резервоара - иначе при зареждане отчита.

Бях на диагностика - уж казаха, че са оправили грешките, които е дала колата, но не могат да влязат в ABS-а - не ги допускало. Иначе лампата за ABSа свети на таблото. Не знам дали е свързано с датчик. Докато беше закачена за компа тестваха уредите-работят.

Казаха ми единствено, че горивото не отчита евентуално ...знам ли какво беше - помпа ли или няква джаджа, която подава информация колко гориво има.

И понеже нямам никаква точна "диагноза" бихте ли ме посъветвали какво да правя? Сега колата е в сервиз да й правят задна дясна полуоска, има теч на хидравлика- предполагам маркучи и със сигурност маншони на рейка...а и може би самата рейка не знам

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 11 Апр 2011, 22:42

само да споделя и аз скоро закачах на приятел колата с комп и при него светеше постоянно лампата за абс,не ме допускаше в модула на абс и грешката се записваше ,но при мотора и общо взето се превеждаше като липса на комуникация в модула на абс ,колата не е бмв но мисля че системата на абс не е по различна(има си система против боксуване както при асц+т)
та мисълта ми е ако имаш откъде да пробваш модула(мисля че трябва и да се прекодира) може да е повреден и затова и да нямаш километраж,скоростомер и разходомер -нали взимат сигнал от датчик на колело и ако няма кой да препрати информация няма и да работят
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e60ka

Мнение от krasi_bmw » 11 Апр 2011, 22:52

щом няма връзка модула проблема е в него...

Потребител
Аватар

Мнение от c_a_t » 11 Апр 2011, 22:54

да търся проблема в модула?

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 11 Апр 2011, 22:56

c_a_t написа:Горе-долу попрочетох темите, които ми изкара търсачката....

Моя случай е :
Не работи скоростомера, разхода на гориво, оборотомера работи, показателят за гориво отчита - но межди 30 и 15 ако е стрелката не се знае колко гориво остава в резервоара - иначе при зареждане отчита.

Бях на диагностика - уж казаха, че са оправили грешките, които е дала колата, но не могат да влязат в ABS-а - не ги допускало. Иначе лампата за ABSа свети на таблото. Не знам дали е свързано с датчик. Докато беше закачена за компа тестваха уредите-работят.

Казаха ми единствено, че горивото не отчита евентуално ...знам ли какво беше - помпа ли или няква джаджа, която подава информация колко гориво има.

И понеже нямам никаква точна "диагноза" бихте ли ме посъветвали какво да правя? Сега колата е в сервиз да й правят задна дясна полуоска, има теч на хидравлика- предполагам маркучи и със сигурност маншони на рейка...а и може би самата рейка не знам

Ако номера на АБС модула завършва на 001 ,то значи проблема ти е в него.
Нов си е бая цифра,втора употреба им искат пари като за нов,като най изгоден остава вариянта с ремонтиране на твоя.
А ако имаш късмет с майстора и гаранция може да получиш ;)

Потребител
Аватар

Мнение от c_a_t » 11 Апр 2011, 23:08

Ilko Ivanov написа:Ако номера на АБС модула завършва на 001 ,то значи проблема ти е в него.

хмм...добре ама това 001 не ми е ясно как да го разбера .... :lol: все пак има тепърва неща, които да уча ...да не се окаже само "агент" 007 :bang: :yes: ...т.е да открия модула и да му видя номера ли?

некъв ентусиаст
Аватар

Мнение от Ilko Ivanov » 11 Апр 2011, 23:11

c_a_t написа:
хмм...добре ама това 001 не ми е ясно как да го разбера .... :lol: все пак има тепърва неща, които да уча ...да не се окаже само "агент" 007 :bang: :yes: ...т.е да открия модула и да му видя номера ли?

Най добре си намери някой майстор или сервиз които не виждат за първи път в живота си БМВ,и им сподели за проблема си.
Ако си уцелила на човек веднага ще открие проблема ;)
По това ще можеш да ги разбереш и колко са в час........

Потребител
Аватар

Мнение от c_a_t » 11 Апр 2011, 23:16

Е, точно това се опитвам да направя от доста време насам, и именно поради това чета и питам поне някой, който се е писал "master" тук да вземе да ми отговори , но май реакцията, която срещам във всички обиколени до момента сервизи и тук е идентична :mhihi:

некъв ентусиаст
Аватар

Мнение от Ilko Ivanov » 11 Апр 2011, 23:21

c_a_t написа:Е, точно това се опитвам да направя от доста време насам, и именно поради това чета и питам поне някой, който се е писал "master" тук да вземе да ми отговори , но май реакцията, която срещам във всички обиколени до момента сервизи и тук е идентична :mhihi:

Е,добре де сега направо не знам вече как да ти отговоря .........
Просто отговора ми ше бъде прекалено пристрастен :confused:
До утре най-късно ще се включат и други колеги и ще ти оговорят.
Иначе за диагностика можеш да потърсиш този колега : memberlist.php?mode=viewprofile&u=16376 Поне ти е под ръка ;)

П.С. Не се плаши от снимката му :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от c_a_t » 11 Апр 2011, 23:47

Това като за начало е добре - ако успея да го открия и да се наеме с разрешаване на проблема - чудесно :lalala:
Благодаря за полезното мнение :yes:

Следваща

Назад към E39