Гъст бял пушек с мирис на масло от краиното гърне
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
Гъст бял пушек с мирис на масло от краиното гърне
Колеги имам сериозен проблем....преди няколко дни направих трансплантация от м50б20 на м52б28 като запалихме да поработи маторчето си работише перфектно,направо мъркаше,след като позагря решихме да го изфорсираме малко,и какво да стане...димна завеса толкова много почна да пуши от краиното гърне че чак неможахме да се намериме в сервиза
.Та допитах се до някои познати и всички казват до момента едно и също "някои маслен сигмент си е заминал а може и някоя гумичка".Днес реших да се допитам до последния майстор,и тои каза същото че най-вероятно сигментите са си утишли.
Мисълта ми беше ако някои се е сблъсквал с подобен проблем ако може да помогне как го е оправил и дали наистина сигментите са си отишли или нещо друго...

Мисълта ми беше ако някои се е сблъсквал с подобен проблем ако може да помогне как го е оправил и дали наистина сигментите са си отишли или нещо друго...

Последна промяна angelBMW на 02 Окт 2010, 15:06, променена общо 2 пъти
- POYO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-65 730D
Re: Трансплантация от м50б20 на м52б28
Колега, за тази дупка която казваш на около 3000 оборота, при мен е от ваноса, и решението е един ремонтен комплект от Дару за около 150 лв. и след това някой който да я направи, но това е
А за другите неща незнам, по-знаещите да кажат, а и също дали съм прав

А за другите неща незнам, по-знаещите да кажат, а и също дали съм прав
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Не е от ваноса днес разхвърлихме целия мотор вала му е перфектен ваноса също също така намерихме следи че преди това също е отварян всичко му е чисто ново.Двигателя в момента които е на моита кола беше на е36 англичанка и нямаше проблем след трансплантацията незнам какво се случи всичко се направи по-реда си,а сега в проблеми яко
.Преди да сложа двигателя е имал малък престои около месец дори и по малко от месец.Днес смукателния колектор не беше чак толкова омаслед от колкото вчера,също така пръснахме в цилиндрите спрей-обесмаслител че беше над нормата,а маслото в щеката на минимум а вчера го сменихме.Свещите също бяха нацапани малко с масло и тях изчистих.Сглобихме го но сега не иска да запали....Следва продължение 

Ех..колега ебаси приключението
за съжаление не съм наясно отностно въпроса, но с интерес ще следа темата и дано да намерите проблема 

- POYO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-65 730D
Това което казваш за ваноса е хубаво, че е подържан. Но къде е проблема? Електрониката някаде, ламбда нещо. А това, че не иска да запали някаде някоя маса да има, или пък някой датчик 

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Re: Кади та се не трае...
Помощ по въпроса по горе
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Толкова много масло да изчезва,по скоро говори за някькво спукване или в наи добрия случаи гарнитура.
успех колега
успех колега
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- tosho_72
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 TDS + 330ci
- Детайли за колата: черни :)
На мен ми прилича на залепнал сегмет на буталото,едно време ми се е случвало като е стояла колата по дълго време.Оправяхме го като съм наливал газ за горене в цилиндрите и стоеше 1-2 дена.Не искам да обърквам нещата просто споделям мнение.
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
tosho_72 написа:На мен ми прилича на залепнал сегмет на буталото,едно време ми се е случвало като е стояла колата по дълго време.Оправяхме го като съм наливал газ за горене в цилиндрите и стоеше 1-2 дена.Не искам да обърквам нещата просто споделям мнение.
Наливахме и газ 2-3 дена подред и не се промени..явно иска смяна на сегменти.Тея дни ще се отваря да се види какво се случва...
Привет и от мен. Значи и аз съм с кадящ мотор и сериозно съм се насочил към масления сепаратор. Проверете го как е преди да цепите двигателя. Аз пуснах даже и питане как може да се тества. Това масло в смукателния колектор може да е от там а като гледах какво направих днес с моята, че целия южен плаж беше в дим то няма да се учудя ако утре като проверя маслото да няма такова.
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Днес смених удушника така наречения сепаратор както го наричаш ти с друг само че не е чисто нов,но ефект няма за момента
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Подмених го с друго но няма ефект...казаха ми на много места че наи вероятно някои маслен сигмент си е заминал,но последно ми казаха да я покарам 500км и ако не се оправи ще трябва да се отвори да се види какво се случва вътре
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Хайде народе има толкова много знаещи а никои не се отзовава 

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Re: Гъст бял пушек с мирис на масло от краиното гърне
Никой нищо не споменава за никасиловия блок, крайно гаден вариант е колега, но не е невъзможен. Някой в форума бе писал че англичанките имат този проблем, ако и този ти мотор е оттам.
only rear wheel drive
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Re: Гъст бял пушек с мирис на масло от краиното гърне
Ако мотора е от последните произведени,дори и да е внос от острова е с друго покритие на блока.
Пък и в повечето случаи,блоковтете са сменени.
Погледни,трябва да има планка закрепена на блока,ако не е с никасилово покритие,ако нямаш планка....и със сигменти няма да се управи.
Пък и в повечето случаи,блоковтете са сменени.
Погледни,трябва да има планка закрепена на блока,ако не е с никасилово покритие,ако нямаш планка....и със сигменти няма да се управи.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3