проблем с аларма или централно
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
проблем с аларма или централно
Имам следния проблем, след като включа алармата, централното не заключва /алармата е марка марк/, от бутона на шофьорската врата се заключват всичките врати, същото е и от ключа, но с алармата не иска.Преди около месец с алармата от време на време се заключваше и отключваше, след това съвсем отказа, после изключих иакумулатора, включих го и за известно време работеше/ден-два/ и пак старата песен на нов глас.Чудя се дали е алармата или комфорт модула или слаб ток, но най-вероятно ще се ходи на алармаджия
- baitun
- ентусиаст
-
Re: проблем с аларма или централно
никой ли не се е сблъсквал с този проблем
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ми скапала се е алармата, или е некадърно вързана.
Можеш да я оправиш сам ако следваш инструкциите дадени в една от важните теми в радела.
Ако не се оправяш добре с жиците иди при някой който е наясно как се врънзва аларма на БМВ.
Няма как да ти помогнем по друг начин.
Можеш да я оправиш сам ако следваш инструкциите дадени в една от важните теми в радела.
Ако не се оправяш добре с жиците иди при някой който е наясно как се врънзва аларма на БМВ.
Няма как да ти помогнем по друг начин.

Да, и според мен алармата не ти е вързана както трябва.
Не е вързана към модула за централното заключване, а към шофьорската машинка.
И според мен са ти изгоряли само допълнително сложените заключващо и отключващо реле. Те са евтини, може да отидеш да ти ги сменят, не е много играчка, но аз те съветвам да си вържеш алармата както трябва, т.е. към модула за централното заключване.
Има подробна тема как точно става това, кои са пиновете, на които се връзва алармата и т.н.
viewtopic.php?t=16668
Не е вързана към модула за централното заключване, а към шофьорската машинка.
И според мен са ти изгоряли само допълнително сложените заключващо и отключващо реле. Те са евтини, може да отидеш да ти ги сменят, не е много играчка, но аз те съветвам да си вържеш алармата както трябва, т.е. към модула за централното заключване.
Има подробна тема как точно става това, кои са пиновете, на които се връзва алармата и т.н.
viewtopic.php?t=16668
- baitun
- ентусиаст
-
Мерси на всички за мненията, алармата работеше без грижи около година и половина, но от скоро се появи този проблем, ще сменя модула на алармата в понеделник или вторник и ще видим дали е от нея, което ми се струва най-вероятно
- Zliq_Zmei
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 M50B20 S1 1993
- Мечтае да кара: M3 E46
Здравейте , и аз колега имам същия проблем . Алармата си работеше идеално след като колегата PNR я свърза с модула . От няколко месеца обаче не заключва нищо с алармата . По точно при заключване ни вопъл ни стоп . Никаква реакция. При отключване обаче се мъчи нещо но не отключва . С ключа обаче отключва и заключва всички врати . Пробвах и с друга машинка историята е същата . Замерих на куплунга идва ли напрежение ,при заключване на другата врата (колата е купе 1993) машинката на другата т.е. шоферската не реагира нито на отключване нито на заключване ... някакви идеи ???
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
В самата аларма има релета, PeReZ е споменал по горе , може би в тях е проблема 

възможно е някоя от вратите да не прави добра свръзка,палчетата на купето,където правят контакт между купето и вратите

- Zliq_Zmei
- кандидат ентусиаст
-
мисля че всичко е наред там но въпреки това проблема продължава ! смених бравата днес с друга и нещата стоят по същия начин освен ако проблема не е в комфорт модула или незнам някой колега ако намине с такова старо купе да пробваме друго не ми хрумва пробвах и с друга машинка същата работа .... 

- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
Да не отварям нова тема.......
Снощи и на мен ми се появи подобен проблем
При заключване с алармата....... ни вопъл ни стон
Плафоните изобщо не светят ,а и мигачите не присвяткват.......... ,а алармата се включва
Имам чувството че лампичката на алармата свети някък си мноооого рахитично
,но пък изписква също толкова рахитично
Акомулатора е О.К.
Някои да има някви идей? Или най малкото да ме насочи към добър жичкаджия в района на Красно село и Лагера в София ?
Снощи и на мен ми се появи подобен проблем

При заключване с алармата....... ни вопъл ни стон

Плафоните изобщо не светят ,а и мигачите не присвяткват.......... ,а алармата се включва

Имам чувството че лампичката на алармата свети някък си мноооого рахитично

Акомулатора е О.К.
Някои да има някви идей? Или най малкото да ме насочи към добър жичкаджия в района на Красно село и Лагера в София ?
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание

- baitun
- ентусиаст
-
Ново пет, разкостих алармата, релетата и превключват, махнах предпазителите, не знам защо са 2бр. и след половин час ги включих-алармата работи и централното се включва, след два пъти отключване и заключване-пак греда, но............. забелязах друго-включвам алармата и заключвам с ключа от шофьорската врата, ако искам да отключа с алармата не става, но .................след като е включена алармата и съм заключил с ключа, отключих с ключа багажника, отвориха се всички врати без шофьорската и след като заключих с алармата централното действа-затвори вратите. Та сега се чудя дали има проблеми с токовете на машинката на шофьорската врата или самата машинка е за смяна
- Zliq_Zmei
- кандидат ентусиаст
-
Да , колеги моята прави същото като на колегата baitun т.е. като заключвам с ключа шофьорската - всички се заключват. Но когато заключа друга врата се заключват всички без шофьорската . При отключване ситуацията същата ... не е машинка колега ако наминеш и аз съм от София може да видим какво е т.е. дали идва напрежение и при теб... при мен от алармата директно се подава напрежение на машинката , след замерване установих ,че напрежение има но въпреки това не се заключва...Замислям се дали не е нещо от комфорт модула ?!
- baitun
- ентусиаст
-
Zliq_Zmei написа:Да , колеги моята прави същото като на колегата baitun т.е. като заключвам с ключа шофьорската - всички се заключват. Но когато заключа друга врата се заключват всички без шофьорската . При отключване ситуацията същата ... не е машинка колега ако наминеш и аз съм от София може да видим какво е т.е. дали идва напрежение и при теб... при мен от алармата директно се подава напрежение на машинката , след замерване установих ,че напрежение има но въпреки това не се заключва...Замислям се дали не е нещо от комфорт модула ?!
Зает съм страшно от месец и нямам време, но ще видя да мина на алармаджия и ще пиша после
- baitun
- ентусиаст
-
Днес разкостих шоф. врата, свалих машинката на централното и резултата е следния-при вкл. на алармата моторчето не се върти, при изключването се върти, мерих на буксата-предполагам черния проводник е маса, има на единия пин постоянно 12в, при вкл. на алармата на пин с проводник бял цвят има 11-12в, а при изкл. дава 12в на друг пин. Предполагам, че нямам проблеми с алармата, а най-вероятно проблема е в машинката, но и това не съм сигурен-възможно ли е при вкл. на алармата машинката да не работи, а при изкл. да работи.
Помагайте, ако знаете
Помагайте, ако знаете
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2