Въпрос за фаровете
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ilchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: всичко
Въпрос за фаровете
Изкам да попитам стъклото (пластмасовото) на фаровете преди 2000 може ли да се отлепя както на фейслифтовата и ако може стъклото на мигача дали дали остава на черният корпус на фара. Някой ако знае да сподели ще съм му благодарен. Питам защото изкам да залепя черно фолио на мигача.
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Re: Въпрос за фаровете
Стъклото излиза без проблем държи се на 4 щипки ако не бъркам бройката,но излиза с жълтата част на мигача,аз поне не знам как можеш да го потъмниш от вътрешна страна.
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
Ей така ще ти излезе стъклото на фар преди фейса http://img23.imageshack.us/f/e39kapacic.jpg/ Повече от това неможеш да разглобиш. Мигача без значение жълт или бял излиза с цялата предна част на фара.
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Айде бе
И аз преди време така си мислих.....Борих се с мъгливите фарове......Преборих ги,ама после за двата ми отиде половин кило силикон.....Общо взето е вандалщина ...

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
sadex5 написа:Айде беИ аз преди време така си мислих.....Борих се с мъгливите фарове......Преборих ги,ама после за двата ми отиде половин кило силикон.....Общо взето е вандалщина ...
Искаш да кажеш че затварянето им е шит?

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- sadex5
- ентусиаст
-
Ами да ти кажа хич не беше шит,ама все ми правеше конденз.....Ядосах се аз, взех от един зъболекар тук един инструмент като скалпел, ама със 3 мм широко острие под прав ъгъл и заа половин час го махнах от корпуса,почистих, после презалепих със силикон и сега чакаме някой ураган да протече пак....
Мисля че никой не си играе да го прави това, при цена на новите стъкла 100 $, но тука един приятел си изкаше Хеллата и така....Давам снимка от изпитанията преди презалепянето, за да открием каде е теча...Пропускаше от оригиналното лепило на 3 места.......
Мисля че никой не си играе да го прави това, при цена на новите стъкла 100 $, но тука един приятел си изкаше Хеллата и така....Давам снимка от изпитанията преди презалепянето, за да открием каде е теча...Пропускаше от оригиналното лепило на 3 места.......
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ilchev
- кандидат ентусиаст
-
Значи самото стъкло е залепено здраво а не като при фейсовите с бол кит и като го намекнеш излиза
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Колега на моята 39ка стъклото се разглобява без проблем (на 6 щипки се държи отгоре и отдолу). Вчера си отварях фаровете за да сменя счупените държачи на рефлектора. Мойте фарове обаче са без лупа, незнам при тези с лупата какво е положението (за фарове преди фейса става въпрос).
- ilchev
- кандидат ентусиаст
-
Аз имам впредвид само прозрачната част за да може жълтият ми мигач да остане открит и да му залепя черно прозрачно фолио.
- sadex5
- ентусиаст
-
Колеги казвам ви отлепя се но не си струва играчката......Разделям го на парчета, яд ме е че не снимах, но тук съм виждал като слагат фолиото направо отгоре....Верно е че се драска, но си го сменяй на 6 месеца, по малко главоболия е, отколкото да го правиш отвътре...Сложи си ЛУМАР и си готов...
- ilchev
- кандидат ентусиаст
-
Прав си колега ама нали изкам да е почти перфектно, а за сега не ми се дават 200 лв. за стъкла със черен мигач, за това си мисля да пробвам и ако не ктане както трябва ще си купя нови стъкла.
- sadex5
- ентусиаст
-
Окей, фара тогава у вас на масата и го почвай, но си нагласи хубав силикон после за залепяне, аз ползвах един черен Gasket silicone maker зверски як. И лека полека го разлепяй, аз ползвах едно като скалпел зъболекарско. След залепянето изчаках 12 часа преди монтажа, и много вони на оцет. Почисти хубаво лупи, стъкла и т.н докато чакаш
Ето така изглеждаха инструментите. Там над мигача има едно като гумена лента, тя трябва да остане здрава, после убира хлабината към калника. Накрая изтрих всичко с едно спрейче дето е уж против запотяване на очила, оптика и т.н
Ето така изглеждаха инструментите. Там над мигача има едно като гумена лента, тя трябва да остане здрава, после убира хлабината към калника. Накрая изтрих всичко с едно спрейче дето е уж против запотяване на очила, оптика и т.н
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Колеги някой от вас знае ли как може да се махне изсивяването по пластмасовите фарове причинено от слънцето, чувал съм че ги пастирвали и шлайфали 

- ilchev
- кандидат ентусиаст
-
Готов съм със задачата, разделих стъклата от предната част и затъмних мигача с черно фолио. Благодаря на всички колеги които ми откликнаха на темата!!!
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Дай да видим 

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2