питане за амортисьори
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
питане за амортисьори
здравеите колеги , нормално ли е при смяна на предните амортесьори да се повдигне леко предницата или не са монтирани правилно.Благодаря предварително
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Re: питане за амортисьори
Зависи каква марка амортесьори си сложил.
Има разлика в кожуха(или тялото) при различните марки, но това не е проблем просто вземи старите амортесьори и накарай майсторите да премерят тялото(кожуха) на какво разстояние е било фиксирано на шенкела.
П.С и аз го имах този проблем след смяната на предните амортесьори, но го реших.

Има разлика в кожуха(или тялото) при различните марки, но това не е проблем просто вземи старите амортесьори и накарай майсторите да премерят тялото(кожуха) на какво разстояние е било фиксирано на шенкела.
П.С и аз го имах този проблем след смяната на предните амортесьори, но го реших.
Последна промяна DAEL на 25 Сеп 2010, 22:05, променена общо 1 път
При мен предницата се повдигна когато смених предните амортисьори с нови Билщайн. Но не просто се повдигна ,а си застана на мястото, защото преди да ги сменя явно е била виснала. Сега си е както трябва. Възможно е и при теб да е станало така ако са били много зле.
Доста кончета в един обор.

DAEL написа:Зависи каква марка амортесьори си сложил.![]()
И само да попитам кво като е фиксиран на различно разстояние . може ли да се премести по-надолу за да падне височината

амортисьорите са билщаин , явно старите са били много зле и за това колата е била по ниска отпред.Благодариа за мнената и по-малко ремонти 

beltex написа:амортисьорите са билщаин , явно старите са били много зле и за това колата е била по ниска отпред.Благодариа за мнената и по-малко ремонти

Доста кончета в един обор.

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
vladobate написа:DAEL написа:Зависи каква марка амортесьори си сложил.![]()
И само да попитам кво като е фиксиран на различно разстояние . може ли да се премести по-надолу за да падне височината![]()
и това всъщност не е ли свързано с началното положение (като височина) на пружината и оттам да се вдига предницата. Дмек със същите амортисьори може ли да си свали височината с някаква регулировка . ПС: Със същите индикации съм ама на Е34 се сменя само пълнителя т.е. тялото на амортисьора си оства откъдето следва че не би трябвало да има промяна на височината ако не е пипана пружината , на Е39 незнам същото ли е .
Колега амортесьорите може да се монтират надолу нагоре и нямат точно обозначение във височината, поне на моите които слагах нямат а и старите нямаха. Така че може да сте ги монтирали така че да стои по вдигната колата. А и ако е така предполагам че няма да работят оптимално.

- lud fen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- Мечтае да кара: BMW M6 G-power
- Детайли за колата: Не е перфектна,но си я обичам..;pp
Зравейте колеги,имам едно питане,излезе ми една добра оферта за амортисьори,но са от комби,а пък моята е седан,та има ли разлика в амортисьорите или са еднакви? Ако са еднакви направо да ги поръчвам. 

- Николай К
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 52Oi
lud fen написа:Зравейте колеги,имам едно питане,излезе ми една добра оферта за амортисьори,но са от комби,а пък моята е седан,та има ли разлика в амортисьорите или са еднакви? Ако са еднакви направо да ги поръчвам.
Това е единия , комбито http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=45, това е другия , седана http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=45
Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- lud fen
- кандидат ентусиаст
-
Ясно,а за предните амортиьори,те еднакви ли си ? Или и те имат разлика,питам защото не съм мнго запознат с BMW-та 

- Николай К
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 52Oi
lud fen написа:Ясно,а за предните амортиьори,те еднакви ли си ? Или и те имат разлика,питам защото не съм мнго запознат с BMW-та
Зависи от това с какво окачване си... http://www.realoem.com/bmw/select.do пак там търси
Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- lud fen
- кандидат ентусиаст
-
Със стоково окачване съм,но аз се рових из нета и разбрах че предите амортисьори нямата разкали.Благодяра за на всеки 

- Ivo.Ganchew
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Две Е39ки -BMW 520, BMW 540 Touring
Дайте информация как точно се регулира? Преди месец някъде сменях носачи и още тогава предницата на колата се вдигна. Мислех, че амортисьорите ми са останали зацепени най-горе, понеже си бяха заминали. Вчера смених и амортисьорите с нови, полски, с еднакъв кожух и предницата ми все още е много вирната. Между гума и калник има 4,5 - 5 пръста разстояние, като джантите ми са style 66. Старите амортисьори са тоталка. Като слагах новите са максимално вкарани в гривната долу на главината. Разстоянието което остава от долния край на амортисьора до носача е по-малко от 1 пръст. Адски грозно стои в момента отпред вирната като щъркел, отзад ниско.
Ivo.Ganchew написа:Дайте информация как точно се регулира? Преди месец някъде сменях носачи и още тогава предницата на колата се вдигна. Мислех, че амортисьорите ми са останали зацепени най-горе, понеже си бяха заминали. Вчера смених и амортисьорите с нови, полски, с еднакъв кожух и предницата ми все още е много вирната. Между гума и калник има 4,5 - 5 пръста разстояние, като джантите ми са style 66. Старите амортисьори са тоталка. Като слагах новите са максимално вкарани в гривната долу на главината. Разстоянието което остава от долния край на амортисьора до носача е по-малко от 1 пръст. Адски грозно стои в момента отпред вирната като щъркел, отзад ниско.
Щом е вирнала муцуна при смяна на носачи значи са ги притегнали докато колата е била на повдигача

- Ivo.Ganchew
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Две Е39ки -BMW 520, BMW 540 Touring
Всичко по окачването съм си го сменял аз. Как да оправя това? За първи път ми се случва такова нещо на кола.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2