Проблем с алармата
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bijona
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Обществен транспорт с билетче
- Мечтае да кара: Mustang Shelby GT500 от 1967г.
Проблем с алармата
Възможно е да има подобна тема за което се извинявам и се надявам да ми помогнете!!!
Здравейте колеги имам следния проблем : днес забелязах, че като отключвам и заключвам с алармата(фабрична) от едната страна не мигат мигачите.Цялата лява страна(като застана срещу колата) не и светят мигачите.А иначе си светят като ги пускам.Колата е е39 525д 2003г. комби.
ОТ КАКВО МОЖЕ ДА Е?МОЖЕ ЛИ ДА Е ОТ БУШОН?
Благодаря ти предварително!!!!

Здравейте колеги имам следния проблем : днес забелязах, че като отключвам и заключвам с алармата(фабрична) от едната страна не мигат мигачите.Цялата лява страна(като застана срещу колата) не и светят мигачите.А иначе си светят като ги пускам.Колата е е39 525д 2003г. комби.
ОТ КАКВО МОЖЕ ДА Е?МОЖЕ ЛИ ДА Е ОТ БУШОН?
Благодаря ти предварително!!!!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- M_krika
- младши ентусиаст
-
- Кара: E70 4.0d и F15 M50d
- Мечтае да кара: BMW
Re: Проблем с алармата
Пробваи с клемите да акумулатора,откачи някоя за 30 мин и виш какво ще стане.
Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive
- bijona
- кандидат ентусиаст
-
Всичко друго си работи с мигачите или с аварииките.Само с алармата не работят.
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Пробва ли да откачиш акумулатора и да дадеш КЛЕМИТЕ на късо ?
- bijona
- кандидат ентусиаст
-
не а клиновете това са "буксите" за акумулатора нали?
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
bijona написа:не а клиновете това са "буксите" за акумулатора нали?
Казва се КЛЕМИ а не КЛИНОВЕ

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Колега и да нулираш системите, пак няма да стане...Проблема сигурно е в GMIII модула ....
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
колега я кажи първо алармата (сирената)вижда ли се в коша,че има и такива които се управляват от оригиналния ключ,а не са точно фабрични но пак са за е39
фабричната аларма е сирена в задния десен подкалник ,сензор за наклон и обемен датчик на тавана другото го върши гм -модула
мисълта ми е че модула на алармата (ако не е оригиналната) може да е проблема
фабричната аларма е сирена в задния десен подкалник ,сензор за наклон и обемен датчик на тавана другото го върши гм -модула
мисълта ми е че модула на алармата (ако не е оригиналната) може да е проблема
- bijona
- кандидат ентусиаст
-
за алармата не съм сигурен дали е фабрична отключва се и се заключва от ключа(дистанционното).Ина сирена от пред под абс блока май е за нея друго не знам така я купих колата преди няколко месеца ако има значение тя е комби.къде евентуално могат да ми кажат дали е фабрична или някой тук колега от форума от софия да ми предложите а и как да тествам този модул???
- sadex5
- ентусиаст
-
Колега, веднага ми дойде това на ума, значи алармето е оригинално, когато си го пускаш от ключа, и нямаш дистанционно, отделно, т.е от тез китайските, като това да кажем на снимката...Ако ти е от ключа работещо, виж дали не са изкормили алармата и да са те оставили само на централно....Мига ли диода на огледалото.....
Направи опит само, отключи колата с ключа когато е задействана алармата, и ако свирне нормално и замигат мигачите, кажи...Неоригиналните аларми на БМВ се слагат под джабката, кадето е ЛЦМ модула, за да се хванат всичките клонове на веригата...Сиренката ти е отпред, щото не са знаели как да подадат на оригиналната ток, и най-близкото място е там отпред на ботуша...
1. Установи дали тази аларма работи въобще, много от собсвениците на БМВ не знаят даже, че имат фабрична.
2.Ако е окей всичко и замигат при отваряне всичките мигачи като авариини плюс сирената да вие, начи проблема ти е в веригата към мигачите. Релетата са две, едното, което е силово реле за управление на мигачите и реле за централното, тъй като се подава да кажем плюс или минус за отварянето на вратите.
3.Кабела, който излиза от алармата към мигачите, обикновенно е СИВ, се разделя на две, на всеки от него има по един диод обикновен, ето там е проблема.....Или диода е пробил, и алармата е окъсена, когато си давал мигач, или е прекъсната връзка. Релето е вътре в блока...На хубавите има две, за лява и дясна страна....
4. Иди при някой алармаджия, и му кажи да ти върже паралелно лявата секция и дясната, имаш готовите връзки до алармата, да замери дали кабела до мигачите не е нещо прекъснат и си готов.....Работата е за 10 мин най-много.
Моя опит от слаганите допълнително аларми на БМВ е 95 % проблем после, я акумулатора отива,я проблеми с тоците като твоя да кажем.....Слагал защити някой, прекъсва веригата на бензиновата помпа, и после що колата прави проблеми......
Направи опит само, отключи колата с ключа когато е задействана алармата, и ако свирне нормално и замигат мигачите, кажи...Неоригиналните аларми на БМВ се слагат под джабката, кадето е ЛЦМ модула, за да се хванат всичките клонове на веригата...Сиренката ти е отпред, щото не са знаели как да подадат на оригиналната ток, и най-близкото място е там отпред на ботуша...
1. Установи дали тази аларма работи въобще, много от собсвениците на БМВ не знаят даже, че имат фабрична.
2.Ако е окей всичко и замигат при отваряне всичките мигачи като авариини плюс сирената да вие, начи проблема ти е в веригата към мигачите. Релетата са две, едното, което е силово реле за управление на мигачите и реле за централното, тъй като се подава да кажем плюс или минус за отварянето на вратите.
3.Кабела, който излиза от алармата към мигачите, обикновенно е СИВ, се разделя на две, на всеки от него има по един диод обикновен, ето там е проблема.....Или диода е пробил, и алармата е окъсена, когато си давал мигач, или е прекъсната връзка. Релето е вътре в блока...На хубавите има две, за лява и дясна страна....
4. Иди при някой алармаджия, и му кажи да ти върже паралелно лявата секция и дясната, имаш готовите връзки до алармата, да замери дали кабела до мигачите не е нещо прекъснат и си готов.....Работата е за 10 мин най-много.
Моя опит от слаганите допълнително аларми на БМВ е 95 % проблем после, я акумулатора отива,я проблеми с тоците като твоя да кажем.....Слагал защити някой, прекъсва веригата на бензиновата помпа, и после що колата прави проблеми......
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
друго по което може видимо да се ориентира при оригиналните аларми има бутон на левия филтър на климатика,при другите ще е на друго място
цъкни една две снимки на сирената и така ще се разкрие мистерията
цъкни една две снимки на сирената и така ще се разкрие мистерията
- sadex5
- ентусиаст
-
Когато се слага допълнително, също се ползва този бутон.....Просто се дублира модула GMIII...За да се разбере, кажи има ли допълнително дистанционно. с оригиналния ключ не може да се пуска друга аларма, заради честотата . Казва се Hood sensor. Една от причините да се подменят алармите, това е след катастрофа, почти винаги отказва модула на централното..... И се дублира с друга аларма, със своя управляваща верига. Проблема е че много малко алармаджии исползват Internal motion sensora, тоест този за движението в купето, тъй като не знаят как да го вържат.. На немски е Ultrashallmodul. Много малко, да не кажа почти са единици, които знаят как да вържат неоригиналната аларма към приемника в багажника, за да ползват оригиналния ключ....
На е38 този бутон е отпред и понякога хората лудват заради него, все е мокър и дава проблем...
На е38 този бутон е отпред и понякога хората лудват заради него, все е мокър и дава проблем...
- bijona
- кандидат ентусиаст
-
Ето снимки на сирената където е и надписа в/у нея на филтрите няма бутон а е от пред над фара снимал съм го.При отключване с ключа или с дистанционното което е на ключа се чува от едно и също място пипкането.
МОЛЯ ВИ АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА МИ ПОМОГНЕ И ЖИВЕЕ В СОФИЯ МОЛЯ ДА ПИШЕ ИЛИ МИ ПРЕПОРЪЧАЙТЕ НЯКОЙ.
МОЛЯ ВИ АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА МИ ПОМОГНЕ И ЖИВЕЕ В СОФИЯ МОЛЯ ДА ПИШЕ ИЛИ МИ ПРЕПОРЪЧАЙТЕ НЯКОЙ.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bijona
- кандидат ентусиаст
-
Ето и останалите снимки.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2