Халогените не светят и абс-а не работи

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 M-Sport
Детайли за колата: 320D sapphire black

Халогените не светят и абс-а не работи

Мнение от grudev » 24 Сеп 2010, 12:40

Здравейте колеги, от известно време имам проблем с халогените на моето е36 318и 12.1992 М40. Изведнъж спряха да светят и като замерихме с един приятел на входа на буксата при самите халогени се оказа, че не няма ток. Та въпроса ми е къде по колата да търся проблема? И другият ми въпрос е, че АБС-а не работи. Честно казано не съм и сигурен, че колата има АБС, но ми се струва странно 92-93 година 3-а серия да няма АБС. БМВ-то е от италианските и имам проблем с почти всичко по електрониката, но в общи линия това остана да оправим с моя майстор.

Благодаря
Drift machine ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Re: Халогените не светят и абс-а не работи

Мнение от Yanko Petrov » 24 Сеп 2010, 14:25

grudev написа:Здравейте колеги, от известно време имам проблем с халогените на моето е36 318и 12.1992 М40. Изведнъж спряха да светят и като замерихме с един приятел на входа на буксата при самите халогени се оказа, че не няма ток. Та въпроса ми е къде по колата да търся проблема? И другият ми въпрос е, че АБС-а не работи. Честно казано не съм и сигурен, че колата има АБС, но ми се струва странно 92-93 година 3-а серия да няма АБС. БМВ-то е от италианските и имам проблем с почти всичко по електрониката, но в общи линия това остана да оправим с моя майстор.

Благодаря

Ми за халогените си прегледай бушоните или ако са здрави отвори копчето на таблото да го видиш отзад,за това се сещам,при положение че на буксата няма ток.. А за АБС-а виж пак при бушоните релетата,дали на някое от тях пише ABS. Ако да-значи имаш. И ако имаш и не работи дай на някой да ти погледне релето за абс. Имаше във форума една тема и в нея беше дадена ел.схемата на бушоните и релетата за е36,ако я намериш ще видиш там кое за какво е.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grudev » 24 Сеп 2010, 19:42

Колега релета за АБС няма, следователно нямам АБС. А за халогените мисля, че има някакво реле, което се е прецакало, защото се чува едно цък - цък, докато карам и индикатора за халогените ту светва ту изгасва. Та въпроса ми от тук нататук е къде се намира това реле ??? :help: :?: :shock:
Drift machine ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 25 Сеп 2010, 1:09

наи добре е да не се занимаваш ти с тези неща. отиди при някои които разбира от БМВ .. че "маистори" колкото искаш в днешно време..

относно абс отвори си капака и погледни какво има под спирачната помпа? ако трабичките от нея влизат в една друга помпа с букса в нея колата е с абс. ако го няма това .. явно е закупена без. ///??
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 25 Сеп 2010, 11:26

grudev написа:Колега релета за АБС няма, следователно нямам АБС.

Това ми звучи малко като - "нямам копче за палтото , значи нямам палто ...! "
Колега иди при майстор или рови във форума има доста писано за АБС (включително със снимки). Може да имаш абс , но като не знаеш как изглежда , как ще разбереш , че има ??!! Разсъждението - "нямам реле , значи нямам устройство" , изобщо не е правилно ... !

grudev написа: А за халогените мисля, че има някакво реле, което се е прецакало, защото се чува едно цък - цък, докато карам и индикатора за халогените ту светва ту изгасва. Та въпроса ми от тук нататук е къде се намира това реле ??? :help: :?: :shock:

В другата тема съм ти пуснал линк към схема на релетата и номера на релето... Ти пускаш две теми , за да си сигурен , че ще ти се отговори .... :mhihi:
Колегата ares2 е пуснал и линк към темата ми за халогените (пак в другата ти тема ). :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grudev » 25 Сеп 2010, 12:12

Да колега :lol: ... а иначе АБС наистина няма, защото никакви тръби не се виждат
Drift machine ....

Назад към E36