Халогените не светят и абс-а не работи
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- grudev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 M-Sport
- Детайли за колата: 320D sapphire black
Халогените не светят и абс-а не работи
Здравейте колеги, от известно време имам проблем с халогените на моето е36 318и 12.1992 М40. Изведнъж спряха да светят и като замерихме с един приятел на входа на буксата при самите халогени се оказа, че не няма ток. Та въпроса ми е къде по колата да търся проблема? И другият ми въпрос е, че АБС-а не работи. Честно казано не съм и сигурен, че колата има АБС, но ми се струва странно 92-93 година 3-а серия да няма АБС. БМВ-то е от италианските и имам проблем с почти всичко по електрониката, но в общи линия това остана да оправим с моя майстор.
Благодаря
Благодаря
Drift machine ....
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Re: Халогените не светят и абс-а не работи
grudev написа:Здравейте колеги, от известно време имам проблем с халогените на моето е36 318и 12.1992 М40. Изведнъж спряха да светят и като замерихме с един приятел на входа на буксата при самите халогени се оказа, че не няма ток. Та въпроса ми е къде по колата да търся проблема? И другият ми въпрос е, че АБС-а не работи. Честно казано не съм и сигурен, че колата има АБС, но ми се струва странно 92-93 година 3-а серия да няма АБС. БМВ-то е от италианските и имам проблем с почти всичко по електрониката, но в общи линия това остана да оправим с моя майстор.
Благодаря
Ми за халогените си прегледай бушоните или ако са здрави отвори копчето на таблото да го видиш отзад,за това се сещам,при положение че на буксата няма ток.. А за АБС-а виж пак при бушоните релетата,дали на някое от тях пише ABS. Ако да-значи имаш. И ако имаш и не работи дай на някой да ти погледне релето за абс. Имаше във форума една тема и в нея беше дадена ел.схемата на бушоните и релетата за е36,ако я намериш ще видиш там кое за какво е.
- grudev
- младши ентусиаст
-
Колега релета за АБС няма, следователно нямам АБС. А за халогените мисля, че има някакво реле, което се е прецакало, защото се чува едно цък - цък, докато карам и индикатора за халогените ту светва ту изгасва. Та въпроса ми от тук нататук е къде се намира това реле ???

Drift machine ....
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
наи добре е да не се занимаваш ти с тези неща. отиди при някои които разбира от БМВ .. че "маистори" колкото искаш в днешно време..
относно абс отвори си капака и погледни какво има под спирачната помпа? ако трабичките от нея влизат в една друга помпа с букса в нея колата е с абс. ако го няма това .. явно е закупена без. ///??
относно абс отвори си капака и погледни какво има под спирачната помпа? ако трабичките от нея влизат в една друга помпа с букса в нея колата е с абс. ако го няма това .. явно е закупена без. ///??
- metodi80
- старши ентусиаст
-
grudev написа:Колега релета за АБС няма, следователно нямам АБС.
Това ми звучи малко като - "нямам копче за палтото , значи нямам палто ...! "
Колега иди при майстор или рови във форума има доста писано за АБС (включително със снимки). Може да имаш абс , но като не знаеш как изглежда , как ще разбереш , че има ??!! Разсъждението - "нямам реле , значи нямам устройство" , изобщо не е правилно ... !
grudev написа: А за халогените мисля, че има някакво реле, което се е прецакало, защото се чува едно цък - цък, докато карам и индикатора за халогените ту светва ту изгасва. Та въпроса ми от тук нататук е къде се намира това реле ???![]()
![]()
В другата тема съм ти пуснал линк към схема на релетата и номера на релето... Ти пускаш две теми , за да си сигурен , че ще ти се отговори ....

Колегата ares2 е пуснал и линк към темата ми за халогените (пак в другата ти тема ).

- grudev
- младши ентусиаст
-
Да колега
... а иначе АБС наистина няма, защото никакви тръби не се виждат

Drift machine ....
6 мнения
• Страница 1 от 1