Филтърна кутия от М44 на М42 - има ли смисъл и полза?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Филтърна кутия от М44 на М42 - има ли смисъл и полза?
Колеги чудя се ако бодна тази квадратната по-голяма кутия от М44 на М42 ще се отрази ли по-добре това на двигателя? Не очаквам чудеса, даже и не мисля че ще се усети разлика, но дали двигателя ще диша по-добре? Другото, което си мисля е дали няма да се бъгне дебитомера, все пак кутията е по-голяма, въпреки че долния отвор на кутията (откъдето влиза въздуха) е еднакъв при двете кутии?
Очаквам мнения от колеги, които могат да ми кажат каква би била ползата от тази манипулация. Пак повтарям не очаквам чудеса, очаквам компетентни отговори, че ми се върти из главата от известно време. Критиките и глупостите ги спестете, знам че е куц кон мотора, но пари за хубав двигател нямам, ще се опитам да подобря каквото мога по този ...
Доуточнение: сегашната ми кутия е с панелен спортен филтър K&N!
Очаквам мнения от колеги, които могат да ми кажат каква би била ползата от тази манипулация. Пак повтарям не очаквам чудеса, очаквам компетентни отговори, че ми се върти из главата от известно време. Критиките и глупостите ги спестете, знам че е куц кон мотора, но пари за хубав двигател нямам, ще се опитам да подобря каквото мога по този ...
Доуточнение: сегашната ми кутия е с панелен спортен филтър K&N!
Последна промяна TiGoNiSh на 23 Сеп 2010, 16:28, променена общо 1 път
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Филтърна кутия от М44 на М42 - има ли смисъл и полза?
DirtySouth написа:Колега престанете да пълните раздела с толко глупави теми ... ще се бъгне дебитомера да , и ще качиш 20 коня .... Ако знаете само тоя раздел ква хубава слава има из другите подфоруми от подобни теми

По темата - не съм чувал за подобни интервенции, но според мен не би трябвало да имаш проблеми с дебитомера. Той си отчита въздушния поток след филтърната кутия, какво има преди него не би трябвало да оказва влияние. Но май по-добре да сложиш някой хубав конусен филтър, а ако ти се занимава - и топлинен щит може да си измайсториш. Разликата не е голяма, може дори да не я усетиш, но е факт че мотора диша в известна степен по-свободно.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
То последните М42ки са си с голямата кутия фабрично и да няма да има ралика в поведението на колата, освен ако не сложиш един панелен К§Н филтър.

Значи колега дето храниш човека,тя и твойта тема от днес е разисквана много пъти,ама никой не ти се напрай на интересен,а ти помогнахме.Научи се да бъдеш толерантен.
По темата,нищо няма да се промени от смяната ти с такава кутия,при положение че филтъра вътре е "един дол дренки".Т.е. ако искаш да усетиш някакъв ефект, си сложи "спортен" панелен или конусовиден,които са с по-голяма пропускливост на въздуха от стоковия.Няма да се влоши работата на дебитомера от такава интервенция.
По темата,нищо няма да се промени от смяната ти с такава кутия,при положение че филтъра вътре е "един дол дренки".Т.е. ако искаш да усетиш някакъв ефект, си сложи "спортен" панелен или конусовиден,които са с по-голяма пропускливост на въздуха от стоковия.Няма да се влоши работата на дебитомера от такава интервенция.
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
Бях забравил да напиша, че съм с такъв панелен K&N. Както и да е, разбирам че няма особено голяма полза от тази манипулация и благодаря на колегите, които "културно" написаха по няколко смислени изречения по въпроса.
Относно колегите, на които тази тема им се струва глупава: като незнаете си мълчете, то си личи колко разбирате!
Темата може да се трие или заключва!
Относно колегите, на които тази тема им се струва глупава: като незнаете си мълчете, то си личи колко разбирате!
Темата може да се трие или заключва!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
7 мнения
• Страница 1 от 1