Голям борд- конверсия
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- dioniji
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мел
Re: Голям борд- конверсия
PROPELLER написа:Не би трябвало до имаш проблими с корекцията! Аз също си слагах отделно моя и си го настроих перфе без проблеми!
Можеби някъде бъркаш, щото възможностите за горекция са в голям диапазон! Няма начин да не става!
Колко ти е реалния разход и колко ти показва борда?
реалния разход ми е 11-12 градско,а той показва 22-24 до 36 в зависимост от карането

- gear
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M50 с шпер :)
- Мечтае да кара: саМолет
- Детайли за колата: Млада булка само на 23 !!!
мерси на колегите за полезната тема всичко е 100 % вярно в монтажа описан в 1 вия пост !!!евала за старанието!!!
всичко работи при мен без чека
щото нямам
ОБАЧЕ !!!! тук следва въпрос който не е задаван досега !
НОРМАЛНО ЛИ Е дА МИ ПОКАЗАВА 55.35 волта ? на 09 от теста ?
монтажа е 1 към 1 с това което пише с изключение на ЛИЛАВИЯ кабел от х1070 той не отива към 45-ти (пин14-виолет/бял->----бушон 45) а към кабела за касетофона когато е на 1 степен преди контакта има +12 докато не махнеш ключа
иначе всичко е 6+ таимери разход (следват корекций естествено) кодовата блокировка гонга си писука температурата е с български датчик
(термистори 2х4кОма)
и още нещо може ли да се махне това бръмчене от таблото и да се препрати към гонга при забравени фарове?
всичко работи при мен без чека

НОРМАЛНО ЛИ Е дА МИ ПОКАЗАВА 55.35 волта ? на 09 от теста ?
монтажа е 1 към 1 с това което пише с изключение на ЛИЛАВИЯ кабел от х1070 той не отива към 45-ти (пин14-виолет/бял->----бушон 45) а към кабела за касетофона когато е на 1 степен преди контакта има +12 докато не махнеш ключа

- deemov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ///M Sport Edition
Мисля, че точно този кабел може да дава грешна информация колега. При мен си го имаше и си показва 13,6-7 нещо такова.
- PROPELLER
- SPACEMAN!
-
- Кара: USS ENTERPRISE
- Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ
dioniji написа:PROPELLER написа:Не би трябвало до имаш проблими с корекцията! Аз също си слагах отделно моя и си го настроих перфе без проблеми!
Можеби някъде бъркаш, щото възможностите за горекция са в голям диапазон! Няма начин да не става!
реалния разход ми е 11-12 градско,а той показва 22-24 до 36 в зависимост от карането,аз го настройвам като му задавам минимални стойности от скритото меню,забравих кой номер функция беше,но то е до 800 !!!! но тук колегите по горе казват че може и с компютър,предполагам Лъчо.
При бутон Консум1 и Консум2 ти излиза разход 22-24 или 36 на градско каране ли??? Това не може да бъде!!!
Или имаш друг проблем или гледаш разхода на скрито меню 2 или 3!!!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
На мен ми показваше коренно различен разход, който не може да се коригира и с най-ниския корекционен фактор като бях с други дюзи. В тоя случай задължително трябва да се настрои с компютър за да стане точно.
- gear
- кандидат ентусиаст
-
deemov написа:Мисля, че точно този кабел може да дава грешна информация колега. При мен си го имаше и си показва 13,6-7 нещо такова.
ДА колега Ама преди малко го преместих въпросния кабел и информацията е същата > идея друга някой ??

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- dioniji
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мел
PROPELLER написа:dioniji написа:PROPELLER написа:Не би трябвало до имаш проблими с корекцията! Аз също си слагах отделно моя и си го настроих перфе без проблеми!
реалния разход ми е 11-12 градско,а той показва 22-24 до 36 в зависимост от карането,аз го настройвам като му задавам минимални стойности от скритото меню,забравих кой номер функция беше,но то е до 800 !!!! но тук колегите по горе казват че може и с компютър,предполагам Лъчо.
При бутон Консум1 и Консум2 ти излиза разход 22-24 или 36 на градско каране ли??? Това не може да бъде!!!
Или имаш друг проблем или гледаш разхода на скрито меню 2 или 3!!!
Точно така колега,на бутон консумация 1 или2 ми дава разход точно в тези граници,а то е ясно че не е такъв разхода. грешка няма при монтажа ,всичко друго е абсолютно точно,с изключение на функцията колко километра мога да измина с оставащото ми гориво,но то е ясно че консумацията заблуждава. Някой знае ли къде може да ми го коригират с компютър?
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
имам адски тъп въпрос -
вързал съм само + и -
трябва ли да светне борда и кое точно да му светне и трябва ли да му работят бутоните, че при мен свети само и едиствено часовника и датата и то, ако цъкна съответното копче, освен това не мога да се сверят...
вързал съм само + и -
трябва ли да светне борда и кое точно да му светне и трябва ли да му работят бутоните, че при мен свети само и едиствено часовника и датата и то, ако цъкна съответното копче, освен това не мога да се сверят...

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Каква ти е целта? Да видиш дали работи, или?
Не знам, ама май ще трябва да навържеш повечко кабели, за да разбереш.
- vicho
- старши ентусиаст
-
izzzo написа:Каква ти е целта? Да видиш дали работи, или?
ако навържа всички и не тръгне ще се гръмна

те другите кабели нали са за данните... просто няма да показва данни, ако не са вързани ... хммм!
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
- gear
- кандидат ентусиаст
-
освен + и - (от бялата букса) трябва да пуснеш още един + на пин14-виолет/бял (черната букса) и си експериментирай на воля 

- vicho
- старши ентусиаст
-
мерсийййййййй, запали .... юхууууу
п.с. ако някой го прави същото да знае, че ако дадете плюс към черната от плюса на бялата --> борда остава да свети дори и след вадене на конт. ключ
сега се започва връзване на жици!

п.с. ако някой го прави същото да знае, че ако дадете плюс към черната от плюса на бялата --> борда остава да свети дори и след вадене на конт. ключ
сега се започва връзване на жици!

- 5ър
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше 520i, 325tds, 323i; сега 528i
- Мечтае да кара: E46 М3CSL
Много благодарности към автора! Всичко си стана, както си е оригинално. Всички функции работят перфектно!! Скритите също.
П.С. Конверсията беше от 7 бут. към 18 бут. борд и стана за около 5 - 6 часа.
Едит: Някой може ли да ми каже дали показанията на борда, за наличното гориво в резервоара, в литри ("скритата функция"), се влиaят от това, че самият борд е от кола с друг мотор. Мойта е 235 тдс, а съм го взел от 1 и 8 ис? Разхода го виждам, че не е точен, но за това...?
П.С. Конверсията беше от 7 бут. към 18 бут. борд и стана за около 5 - 6 часа.
Едит: Някой може ли да ми каже дали показанията на борда, за наличното гориво в резервоара, в литри ("скритата функция"), се влиaят от това, че самият борд е от кола с друг мотор. Мойта е 235 тдс, а съм го взел от 1 и 8 ис? Разхода го виждам, че не е точен, но за това...?
Последна промяна 5ър на 14 Окт 2010, 2:32, променена общо 1 път
Still Speedin
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Наличното гориво би трябвало да ти го отчита точно, не е свързано с обема на мотора, а резервоарите на всички са с еднаква вместимост и без това.